DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θελω να βαλω στη θεση ανεξαρτητης κουζινας εντοιχιζομενο φουρνο και εστιες. Υπαρχει καποιο σχεδιο/πατρον για τη κατασκευη του κουτιου?

Αναλόγως τις συσκευές και τον χωρο φτιαχνεις και το ανάλογο σχέδιο .

Θελω να βαλω στη θεση ανεξαρτητης κουζινας εντοιχιζομενο φουρνο και εστιες. Υπαρχει καποιο σχεδιο/πατρον για τη κατασκευη του κουτιου?

Οι εντοιχισμένες συσκευές έχουν στη συσκευασία τους πατρόν για τις εστίες και σου λένε τί διαστάσεις έχουν.
Άρα πρώτα θα δεις το χώρο σου, μετά θα επιλέξεις την κουζίνα και μετά θα φτιάξεις το κουτί..
Αν θυμάμαι καλά ο φούρνος είναι 59,5 Χ 59,5 άρα αν έχεις μελαμίνη 18άρα οι εξωτερικές διαστάσεις θα είναι 1,8 + 1,8 +59,5 = 63,1 πλάτος και σε ύψος 1,8 + 59,5 = 61,3.
Οπότε θέλεις:
63,1 * 57 πάτος κουτιού (1τεμ)
61,3 * 57 πλαινά κουτιού (2τεμ)
59,5 * 10 πάνω τραβέρσες (2τεμ)
59,9 * 62,7 πλάτη κουτιού (1τεμ)

Μπαμπη δεν έχουν όλοι οι φουρνοι τις ίδιες διαστάσεις .
Ο τελευταίος που έβαλα ήταν 64αρης .

Δηλαδη το κουτι πιανει περισοτερο χωρο απο μια ανεξαρτητη κουζινα που εχει60 φαρδος.
Κατω απο το φουρνο γινετε συνηθως συρταρι. Αυτο ειναι ασχετο των ανω διαστασεων απο οτι καταλαβαινω.για το τοπ, ανριμγια ρο χοντρο παγκο μπορω να βαλω κατι αλλο? μια και δυσκολα να βρω τοσο μικρο κομματι.

Αν πας σε προμηθευτή θα βρεις ρεταλια απο προηγούμενους . Δεν θα έβαζα κάτι άλλο . Οι φουρνοι εκτός απο διαφορετικές δια στάσεις έχουν και διαφορετικές εξόδους των θερμοκρασιών-αέρα . Αλλοι απο μπροστά και άλλοι απο πίσω .
Δες τον χώρο σου , βρες ανάλογο φούρνο-εστίες και μετα προχωρα σε σχέση με αυτά στην κατασκευη του κουτιου . Το συρτάρι ειναι προαιρετικό .

Συμφωνώ οτι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ( :hippy: ) αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι (φούρνοι) τόσο είναι.
Όπως και να έχει, αν αντί για 59,5 βάλει τις πραγματικές διαστάσεις, την άκρη θα τη βρει.
Νεκτάριε πήγαινε σε αποθήκη ξυλείας ή ξυλουργείο και ψάξε για ρετάλια πάγκου. Όλο και κάτι θα βρεις..

Project : Πλαϊνός πάγκος γραφείου με συρταριέρα.

Αντικατάσταση του υπάρχοντος όπου ήταν προσωρινός με έναν άλλο για αποθήκευση υπαρχόντων L-Boxx και LT-Boxx με προσθήκη συρταριέρας με πέντε συρτάρια όπου θα έχουν εσωτερικές διαστάσεις, 31,2εκ. x 52εκ. x 7,5εκ., συμβατές με τα Sortimo Inset Boxes, οι μηχανισμοί στα συρτάρια θα είναι τηλεσκοπικοί.

Στάδιο 1 : Σχεδιασμός

Πρόσοψη

ΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΕ“ΓŽβ€’ ΣÎΒ₯ΓŽΒ‘ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΒ‘ΓŽβ„’ΓŽβ€’ΓŽΒ‘ΓŽβ€˜...png

Προβλεπω δυνατο project. Φανταζομαι θα ειναι στα χρωματα του πολεμου, γκρι μαυρο αναλογα με τα boxxes:a0210:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γιάννη το σχέδιο το έκανες με κάποιο σχεδιαστικό η στο "χέρι" ;

Με το χέρι έχει γίνει αλλά αντί για μολύβι κρατούσα ποντίκι.

Έχω σταματήσει να κάνω σχέδια με το «χέρι» εδώ και 25+ χρόνια.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα είναι το CorelDRAW.

Αν και θα ήθελα να ξέρω πώς να σχεδιάζω σε πρόγραμμα, μου φαίνεται ότι θέλει διάβασμα και δεν έχω τη διάθεση.
Ό,τι θέλω να φτιάξω λοιπόν, το κάνω με μολυβάκι και χάρακα..

Εδώ το σχέδιο για την κουζίνα που άρχισα να φτιάχνω για τη μητέρα μου.. Κόλλησα Α4 μεταξύ τους για να μου βγουν οι διαστάσεις και να έχω ένδειξη από τις αναλογίες και μετέτρεψα τα μέτρα σε εκατοστά (1 πραγματικό μέτρο σε 1 εκατοστό στο χαρτί).

DSC03134.jpg

DSC03135.jpg

Ένα από τα κάτω κουτιά χωρίς πλάτη:

DSC03140.jpg

Η κουζίνα θα είναι γωνιακή. Το παλιό γωνιακό ντουλάπι είχε τροφοθήκη που γυρνούσε. Δεν εξυπηρετούσε καθόλου τη μητέρα μου οπότε σκέφτηκα να φτιάξω γωνιακά συρτάρια..
Έκανα μια δοκιμή με ρετάλια

DSC03133.jpg

και να το ένα από τα δύο συρτάρια

DSC03136.jpg

αλφαδιασμένο

DSC03143.jpg

και ένα από τα κάτω επίσης αλλά με την πόρτα του

DSC03138.jpg

Έχω τέσσερις μέρες που ασχολούμαι. Ελπίζω ότι μέχρι την Τρίτη - Τετάρτη θα την έχω τελειώσει γιατί πρέπει να βάλω και πλακάκια και να βάψω..

Τα κουτιά τα έκοψα μόνος μου με το παγκοπρίονο. Τα πορτάκια τα πήρα έτοιμα αφού έδωσα τις διαστάσεις που ήθελα..

Μπράβο Μπαμπη !
Γιατι δεν έκανες διφυλλο γωνιακό ντουλάπι ; Εξοικονομηση χώρου και λιγότερη δουλεια.

Ευχαριστώ Ηλία.
Δίφυλλο ήταν το παλιό και ποτέ δεν ήταν χρήσιμο.. Θα μπορούσα και να χρησιμοποιήσω αυτούσιο το παλιό, αλλά δεν ήταν ξαναλέω λειτουργικό.
Έχασα λίγο χώρο αλλά τα συρτάρια βγήκαν μεγάλα 41 * 58 * 33 βάθος. Θα χωρέσει όλα τα κατσαρολικά της εκεί.
Όσο για την παραπάνω δουλειά: Σήμερα έφαγα όλο το πρωί και κανα δυό ώρες το απόγευμα μόνο για το γωνιακό κουτί και τα δύο συρτάρια με φαλτσοκοπές κλπ.. Έγραφα, έσβηνα, μέτραγα, ξαναμέτραγα... Βγήκαν όμως αλφαδιά:music-smiley-005:

Μπράβο και πάλι Μπαμπη . Στο χόμπι ο χρόνος δεν μετράει , μονο η ικανοποιηση της δημιουργίας και η εύρεση λύσεων !

Άλλο ένα Project : Τραπέζι καθιστικού με συρταριέρα.

Αντικατάσταση υπάρχοντος από μπαμπού

Στάδιο 1 : Σχεδιασμός

Απαραίτητες όψεις και ημιτομές

ΓŽΒ€ΓŽΒ‘ΓŽβ€˜ΓŽΒ ΓŽβ€’ΓŽβ€“ΓŽβ„’_2015.png

Στην αποθήκη έχω ένα στενό που επικρατούσε χάος και έχανα πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο...
c31aa5efaec55c276307ea8d78c106b3.jpg

Ήρθε η ώρα λοιπών για καθάρισμα και την κατασκευή ραφιών!! Για αρχή δουλειά είχε η πλάνη, περαστηκαν όλα τα ξύλα για καλύτερο αποτέλεσμα..
65dc33ffa7b1b3d9719bce4d8645c132.jpg

Τους ορθοστατες τους σύνδεσα θα σιδερογωνιες..
edc08945b5bcb8d27e8ce7255f9a89d4.jpg

Έπειτα σειρά είχαν τα ράφια που τα έκανα μονοκομματα με σύνδεση με καβίλιες και κόλλα
90f2de5d6a5508faba81225f31e927de.jpg

Κόπηκαν στο μήκος που επρεπε
472f0011c2d3165aec7178a06944198a.jpg

Τριφτηκαν στα γρήγορα
7c4b04868ca6d807cb686ba9a2d809a0.jpg

Και βάφτηκαν με βερνίκι από το libl (το είχα πάρει για άλλη δουλειά αλλά δεν μου φάνηκε πολύ σόι, για την αποθήκη καλό είμαι..)
6529b97cfd6c9ee16c57a66f5c382c5a.jpg

Έκανα γωνιακούς συνδέσμους για τις βάσεις για τα συρταρια
36d710106e98bf83cab4a2e2867af2bb.jpg

Και εδώ είναι στην τελική του μορφή
ede86f7b79ba49173c64931f8aefda0b.jpg

Θέλει να γίνουν αλλες 1-2 ραφιερες στο βάθος αλλά όταν βρεθεί χρόνος πάλι..