DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Φετος εφτιαξα τα δικα μου καγκελα. Σχεδον 40 μετρα αλλα με δοκους αλουμινιου, σωληνες δηλαδη τετραγωνης καινορθογωνικης διατομης σε λευκο χρωμα. Πολυ φτηνα σε σχεση με τα ινοχ, παραπλησια τιμη σε σχεση με τα συμπαγη σιδερενια, αλλα χωρις συντηρηση για τα επομενα 30 χρονια!
Περιπου 30 /μ υλικα και 12 /μ πηρε ο μαστορας. Η συναρμολογηση κοπη κλπ επι τοπου. Στα συνολικα μετρα τα 26 ειναι μπαλκονι και τα υπολοιπα σκαλας.

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgΘα τα εφτιαχνα μονος μου, με ενα φιλο αλλα λογω ταυτοχρονης ενασχολησης με αλλο αντικειμενο δεν προλαβαινα.

Θα κατσω να μετρησω ποσο καγκελο θελω και ποσο κουπαστη και θα δω τιμη. Το leroy βγαινει φτηνα, αλλα δεν εχω μηχανημα να κοψω , ουτε ξερω αν ολα ειναι βιδωτα ή θελουν κολληση. Επειδη ειναι εσωτερικο θελω να βαλω κατι ομορφο. Και το ασπρο δεν ταιριαζει στο σπιτι. Ειμαι απλα αισιοδοξος οτι μπορω να το κανω μονος μου γιατι η δουλεια που βλεπω εδω μεσα απο ερασιτεχνες θα κανει τους "επαγγελματιες" που μπηκαν στο σπιτι να ντρεπονται..

Δεν εχεις αδικο για την προσωπικη δουλεια.
Απο οτι ειδα τα του Λεροΐ ειναι κουμπωτα στις ενωσεις τους και βιδωτα οποτε θα βγει ευκολα.
Κοπη με φαλτσοπριονο και δισκο μεταλλου αλλα θελεις κατι καλο.
Αλλιως ενα με δισκο καρβιδιου της De walt στα 200 ευρω περιπου εχω βρει.

Το εσωτερικο δεν το επιασα πριν. Εκει δεν ταιριαζει λευκο. Ινοχ με συνδιασμο ξυλο ειναιντο καλυτερο. Αλλα δισκοπριονο κοπης χρειαζεται να παρεις, αλλιως δεν κοβετε ευκολα. Κατα τα αλλα απλη συναρμολογηση ειναι.

Δεν ταιριαζει καθολου με τα επιπλα και γενικα με το σπιτι .Και ξυλινη κουπαστη εχω να δω απο το πατρικο μου που φτιαχτηκε κοντα πριν 1 αιωνα...
Δειτε χαλι τα καγκελα. Βαμμενα με πινελο και οπου δεν του εβγαινε τα εκοψε. Για τις τρυπες και το σπασμενο πλακακι τσιμουδια παντως... Ετσι πως το εβαλε δεν μπορει να μπει το καλοριφερ. Ο υδραυλικος που θα ερθει την δευτερα ειμαι σιγουρος οτι δεν το ξερει και θα ριξει καντηλια γιατι μετρησε για αλλο μεγεθος καλοριφερ :p Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι ειναι και αυτος "μαστορας" και θα στριμωξει αυτο που μετρησε. Σιγα μην παρει αλλο...Ευτυχως δεν ειναι δικο μου σπιτι και δεν πληρωνω μαστορια. Θα με εδειχναν στις ειδησεις να τους πεταω απο τη σκεπη. Ο γυψοσανιδας πηρε 60 και δεν το τελειωσε και μην τον ειδατε. Για καποιο λογο βγαινουν στραβα οι φωτο...
IMG_20150911_180438.jpgIMG_20150911_180420.jpgIMG_20150911_180238.jpg

Δημήτρη φέτος έφτιαξα μια κουπαστή σπίτι μου σε σκάλα στην πλευρά του τοίχου σχήματος Π πιο φαρδιά απο την δική σου.
Χρησιμοποίησα σωλήνα αλουμινίου από αυτές που έχουν όψη ανοξείδωτου και στηρίγματα σαν αυτά: http://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/skales/kagela-koupastes/epitoihio-stirigma-koupastis-apo-alouminio-61564041/ και τάπες στις άκρες.
Τα υλικά τα αγόρασα από κατάστημα που ειδικεύεται γενικά σε εξαρτήματα και εργαλεία για κουφώματα ντουλάπια κλπ.
Τις σωλήνες μου τις έκοψε εκεί στα μέτρα που του είπα και πλήρωσα με το μέτρο και οι τιμές λογικές.
Αν καταλήξεις σε αυτή την λύση πες μου να σου μεταφέρω εμπειρία από την τοποθέτηση.

Μα καλά τι έχει κάνει στην τελευταία φωτογραφία Δημήτρη???
εβαλε ενα κάγκελο απο την εξω πλευρά σε θέση που δεν θα το πιάσεις και σταματάει 2,5 σκαλοπάτια πριν το τελος της σκάλας. Στην ουσία ειναι μια σιδεριά αν πας να πέσεις να σε κρατήσει. Αλλα επειδη ειναι εξωτερικά πιασμένο και κουρμπαριστο το κάγκελο δεν μπορει να μπει το καλοριφέρ ( εχει την παροχή κάτω αν την δεις). Γενικά έκανε του κεφαλιού του...

@osatosa ευχαριστω. Οταν θα έρθει η ωρα θα σε συμβουλεύω. Ακόμη δεν εχουν τελειώσει τα μαστορια απο μεσα για να πάω να κανω δουλειά με την ησυχία μου.

Ενα τέτοιο πάγκο εργασίας για την περιποιηση των παπουτσιων ονειρευομαι!

Παρα πολυ ωραιο σχεδιο. Μου αρεσει οτι το σετ με τα 3 συρταρακια, στο πανω μερος, διπλωνει προς τα πανω και κουμπωνει για να κλεισει το καπακι.

Ενα ζευγαρι καλοπεριποιημενα και καλοστιλβωμενα παπουτσια παντα κερδιζει εντυπωσεις.

Ενα τέτοιο πάγκο εργασίας για την περιποιηση των παπουτσιων ονειρευομαι!

Τελειος παγκος εργασιας,αλλα εγω θα τον χρησιμοποιουσα για μικροκατασκευες απο ξυλο η για ηλεκτρονικα,κολλητηρια κτλ.Μια φωτογραφια που δε θα δειξω στο κοριτσι. :smash:

Ωστοσο απο οτιβλεπω ειναι φορητος σαν μπαουλο ε;

Βλέπω οτι έχει χερουλια στις πλευρες αρα μάλλον ειναι φορητο.
Αυτο που απορώ ειναι που μπαινουν τα συρταρακια του καπακιου οταν κλεινει. Εκτος και αν εκεινο που φαινεται δεξιά απο το καφέ παπούτσι έιναι μεντεσές για να διπλώνει ο πάγκος

Αρη έχει βάθος το καπάκι οπότε χωνευονται μέσα όπως και το ραφακι που φαντάζομαι είναι αναδιπλουμενο.
Πολύ καλό.
Σε μεγαλύτερο μέγεθος είναι και καλός πάγκος εργασίας!
Φανταστείτε τα πλαϊνά με τα ηλεκτρικά εργαλεία τακτοποιημενα!!!!

εχει κανεις καποια επαφη απο που θα πάρουμε παράθυρα αλουμινιου να βαλουμε που με εφαγε η γυναικα?

Για pvc δεν το σκεφτεσαι? οικονομικοτερα σιγουρα και πολλες φορες ποιονκαλη εφαρμογη απο πολλα αλουμινιου