DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νίκο πολύ μου αρέσει ο πάγκος σου. Στιβαρός και με δυνατότητα προσθήκης ραφιων από κάτω και αποθήκευση εργαλείων.

Αρη να είναι 20-25 κιλά? Άνετα θα μπορείς να το μετακινεις!

Όπως είπα Κυριάκο, θα βάλω σίγουρα την συρταριέρα που έχω ( θα την πατήσω και ένα βαψιματάκι σε άσπρο χρώμα ή πράσινο ή συνδυασμό (το τελευταίο το πιθανότερο) και σίγουρα θα βάλω λίγη ακόμα μοριοσανίδα για ράφι για τα κοκοψόψαρα!!!

Άρη κάπου στα 20-30 κιλά έιναι οπότε δεν θα έχεις θέμα μεταφοράς μιας που έχει και ρόδες.

Μια ιδεα καλη για εμενα ειναι να φυγει η μπροστινη τραβερσα και να μπουν δυο λοξες αντιριδες πιο ψηλα ωστε να μπορεις να βαλεις τροχηλατο κομοδινο απο κατω να μπαινει να βγαινει κατα βουληση.
Επισης ετσι θα βολευτουν και αλλα τροχηλατα εργαλεια οπως σκουπα και το αεροκομπρεσερακι!

Μια ιδεα καλη για εμενα ειναι να φυγει η μπροστινη τραβερσα και να μπουν δυο λοξες αντιριδες πιο ψηλα ωστε να μπορεις να βαλεις τροχηλατο κομοδινο απο κατω να μπαινει να βγαινει κατα βουληση.
Επισης ετσι θα βολευτουν και αλλα τροχηλατα εργαλεια οπως σκουπα και το αεροκομπρεσερακι!

Κυριάκο ωραία ιδέα αλλά ξεχνάς ότι δεν ξέρω γρι από ηλεκτροκόλληση!!! :)
Έχω ήδη δίπλα έναν τροχήλατο εργαλειοφορέα και λόγω χώρου δεν υπάρχει πρόβλημα στο που θα μπει ο μίνι αεροσυμπιεστής.
Σκέφτομαι στο κάτω μέρος να βάλω κάποια πράγματα που έχω διάσπαρτα στον γύρω χώρο (όπως καθαριστικά, σωλήνες αέρος καθώς και ότι χρησιμοποιώ πάνω στον πάγκο εκείνη την ώρα.

Επίσης θα μεταφέρω σίγουρα την μίνι μέγγενη που έχω καθώς και τον δίδυμο τροχό (τον οποίο θα τοποθετήσω πάνω σε ένα κομμάτι μοριοπλάκα έτσι ώστε να μην μου κλέβει χώρο πάνω στον πάγκο. ;-)

Σωστος!
Αντι για ηλεκτροκολληση μπορεις να χρησιμοποιησεις 2 δεκαρες βιδες με παξιμαδι!

Σωστη η ιδεα σου με την πλακα.
Την εφαρμοσα προ ημερων με κοντρα πλακε 25αρι σε μια μεγγενη που εχω για να μπορω να βαζω-βγαζω στον παγκο μου χωρις να ειναι μονιμη εκει.
Θα ανεβασω και φωτο!

Ναι Βασιλη θα βγαλω και θα ανεβασω σημερα.
Αν εχεις θεμα χωρου πιστευω ειναι λυση επειδη μπορεις να το προσαρμοσεις κατα περιπτωση.
Και οχι μονο μεγγενη αλλα και βαση δραπανου, διδυμο τροχομ κλπ κλπ!

😀εγω απο καιρο βαζω βγαζω τη μεγγενη απο το παγκο εχοντας κανει σε αυτον δυο τρυπες. Περναω δυο μπουλωνια και τη σφιγγω με πεταλουδες.

Κυριάκο θα το μελετήσω αυτό που λες αν και όπως βλέπεις επειδή είναι χαμηλά τα οριζόντια σίδερα, δεν μου δημιουργεί τόσο θέμα... :)
Την μέγγενη θα την τοποθετήσω μόνιμα στην άκρη του πάγκου.
Αυτό που θέλω να έχω πάνω κάποιες φορές είναι ο δίδυμος τροχός, τον οποίο κια θα προσαρμόσω πάνω σε ένα κομμάτι μοριοπλάκας που μου περίσσεψε!!!

Ναι επειδη ειναι χαμηλα θα πρεπει να τα σηκωνεις τα εργαλεια για να κυλησουν εξω. Ενω αν βγει η μπροστινη θα κυλουν μεσα χωρις κοπο!
Σκεψου το!

Πιστεύω ότι αν βγει έτσι όπως είναι και χωρίς ενισχύσεις επειδή είναι χοντρό προφίλ σίγουρα δεν θα έχει θέμα στην αντοχή.
Απλά μετά θα πρέπει να τροποποιήσω τα ραφάκια που θα κάνω.
Θα δω τι θα κάνω σε λίγο που θα πάω. Πάντως δεν έχω θέμα στο κονφλέρ μιας και που μπορώ να το βάλω και αλλού (χώρος υπάρχει άφθονος)!!!

Χοντρό πρόβλημα.

Πριν δυο χρόνια τρυπησαμε ταράτσα για να μπει ενεργειακό τζάκι. Πουρί Φ250 και 2 σωλήνες περνούν το δώμα. Το πρώτο χρόνο όλα καλά.

Το δεύτερο χρόνο κάποιες υποψίες σε δυνατή βροχή, ακούγονταν το νερό να τσιτσιριζει. Υπέθεσα ότι έσταζαν κάποιες σταγόνες από το πουρί αλλά μέσα στο τζάκι.

Δυο μέρες τώρα με τις βροχές χαμός. Βρήκα και νερό στο πάτωμα. Και μέσα στο τζάκι. Με τα πολλά βγάζω τη περσιδα για να δω τι γίνεται.

Πάνω στις σωλήνες έτρεχε λίγο νερό. Και σε ένα σημείο γύρω από το πουρί έσταζε.

Να πω ότι μετά τη τοποθέτηση του τζακιού έγινε μόνωση στη ταράτσα με τσιμεντοκονιαμα και θερμομόνωση από πάνω.

Προφανώς λόγο της ζέστης που αναπτύσσετε έσκασε κάτι και έκανε ρωγμές;

Τι προτείνετε να κάνω; Η θερμομόνωση αφαιρείτε εύκολα καθώς είναι πλακίδια που έχουν κολλημένο πάνω τους φελιζόλ.

Να βγάλω τη θερμομόνωση και να βάλω κάποιο ελαστομερες μονωτικό γύρω από το πουρί και τις σωλήνες και πάνω από το τσιμεντοκονιαμα;

Έχω δει αυτό
http://mechmit.gr/index.php?option=...tdetails&virtuemart_product_id=580&Itemid=210

Τι προτείνετε;

Αυτο που δειχνεις ειναι για την υγρομονωση της ταρατσας..
Εγω σε παρομοια δουλεια, εχω φτισξει κονιαμα με προσθεση adiplasτ γιατι πληρωση του κενου μεταξυ πλακας και καμιναδας (ινοχ διπλης μονωμενης). Απο πανω εχω περασει isoflex σε πολλαπλες στρωσεις. Στην αρχη ειχα καποιες μικρες διαρροες αλλα επανελαβα τις στρωσεις του isoflex και μεχρι στιγμης μετα απο τρια χρονια δεν περναει τιποτα, τσεκαρισμενο.
Θα μπορουσες για επιπλεον προστασια να εντοιχισεις τις καμιναδες στην αποληξη τους στη ταρατσα.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κυριακο αναμενω φωτο με ενδιαφερει το προτζεκτακι.

Σαν κατασκευή είναι πολύ απλό.

Θέλεις μια στιβαρή επιφάνεια όπως ένα κομμάτι κόντρα πλακέ με επιφάνεια μεγαλύτερη από το εργαλείο που θα στηριξεις.
Στην περίπτωση μου είναι η μεγγενη.

Βιδώνεις το εργαλείο επάνω σταθερά και έπειτα το προσαρμοζεις στον πάγκο με σφικτηρες στο σημείο που θέλεις.

Πιστευω υπερέχει της σταθερής τοποθέτησης καθώς εσύ επιλέγεις που και πως θα μπει για να δουλέψεις άνετα.

Με ένα ξέσφιγμα των σφικκτηρων εξαφανίζεται δίνοντας σου όλη την επιφάνεια για δουλειά.

Εγώ το προσαρμωζω στον πάγκο ρουτερ και δισκοπριονου που έχω φτιάξει.
tmp_27126_DSC_1051588675498.jpg

tmp_27126_DSC_1054288897370.jpg