DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ετσι ακριβως για την βιβλιοθηκη!
Και εφοσον θα ειναι μεσα στο σπιτι θα εισαι μια χαρα!

Ηλια ισως θα επρεπε πρωτα να γινει η βαφη τους φιλε.

Επρεπε φιλαρακι...ειναι απο τις λίγες δουλειές που την βαριεμαι και όλο την αναβαλω...χαχαχα..
Τουλάχιστον τα έχω τριψει..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βλεπω σκουρια στα καγκελα. Επειδη εχουν και τα δικα μου, πρωτα τριβω την σκουρια, ασταρι και απο πανω βαψιμο ή αντισκουριακο χωρις τριψιμο και μετα βαψιμο(ετσι ειδα κατι μαστορες); Ποια η ενδεδειγμενη μεθοδος;

Οπως τα λες , αυτο που βλέπεις δεν ειναι σκουριά , υπολείμματα απο τα βερνικια και παλιά χρώματα των καγκελων .

Πολύ ωραία Ηλία.!!!
Άμα έχεις ξυλεμπορική αποθήκη με ειδική συμφωνία τιμών .... :flipout: όλα ξύλινα θα τα κάνεις ....
Ερώτηση προς ειδικό:
Θέλω να "συνεχίσω" τα κεραμίδια ούτως ώστε να νερά να βγαίνουν έξω από το μπαλκόνι και η κάλυψη να γίνει με κάτι ελαφρύ όπως πάνελ αλουμινίου με μορφή κεραμιδιού.
Την προέκταση την υπολογίζω περίπου 1,60m και το πλάτος της κατασκευής κοντά στα 8m.
Τι πάχους ξύλα πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον σκελετό στα οποία να υπάρχουν και εξαρτήματα στήριξης ??

Νικόλα όπως το λες , ολα ξύλινα..χαχαχα...

Δεν ξέρω αν η κατασκευη ειναι σε ύψωμα , αν εχει αερηδες κλπ αλλα απο θεμα βάρους σε καλύπτουν δοκάρια 6x12 . Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και ίσως για μελλοντική αλλαγη των πάνελ με κεραμιδι θα έβαζα τις κολόνες και το περιμετρικό σε 7x15 και τους ριχτες σε 5 ή 6x12 ανά 1 μετρο (οσο ειναι και το πλάτος των πάνελ νομίζω.. )
Για ξυλια θα σου πρότεινα τον Σαχλο στην μεταμόρφωση , ο πιο φθηνός στην Αθήνα μακράν .
Για ριχτες αν έχεις όρεξη μπορείς να πάρεις και βαπτισμενα και να τα πλαναρεις . Η διαφορα στην τιμη ειναι στο μισο περίπου . 13 το 4μετρο πλανισμενο , 7 το 4μετρο βαπτισμενο .
Γύρω στα 6 το μέτρο για το 7x15 αν θυμάμαι καλα .

Ευχαριστώ Ηλία.... αέρηδες .... μιλάμε για Ρίον... εδώ φυσάει 10 μήνες τον χρόνο.
Συνέχεια με κεραμίδι αποκλείεται.
Θα επεξεργαστώ τις πληροφορίες και θα αποφασίσω.
Αγορά από Αττική ...αποκλείεται :flipout::flipout:
Υψόμετρο... το Altimeter λέει 29m.
Και .... έχουμε και εμείς θέα !!!
eG51J0a.jpg
[/IMG]​

Αυτό με το "δόντι" θα ήθελα να το δω.

Επειδή σου χρωστούσα την φωτό, ορίστε. όταν έκανα την σχισμή την έκανα μεγαλύτερη σε μήκος ούτως ώστε να μπορεί να χωρέσει και το "δόντι" του δισκοπρίονου και να ακολουθεί τον δίσκο κάθε φορά που αλλάζω το ύψος κοπής.

Attachments

• 20151013_193027.jpg
    20151013_193027.jpg
    78.5 KB · Views: 197
Ευχαριστώ Ηλία.... αέρηδες .... μιλάμε για Ρίον... εδώ φυσάει 10 μήνες τον χρόνο.
Συνέχεια με κεραμίδι αποκλείεται.
Θα επεξεργαστώ τις πληροφορίες και θα αποφασίσω.
Αγορά από Αττική ...αποκλείεται :flipout::flipout:
Υψόμετρο... το Altimeter λέει 29m.
Και .... έχουμε και εμείς θέα !!!
eG51J0a.jpg
[/IMG]​
Βοριάς έ;;

Ηλια ισως θα επρεπε πρωτα να γινει η βαφη τους φιλε.

Τέλος η κουπαστη (και αφου με έπεισε ο φίλος Κυριάκος :-) ) ξεκίνησα το βάψιμο των καγκελων ...

Η κουπαστη βγαίνει εύκολα και δεν με παιδεψε στο βάψιμο .

πολύ ωραία δουλειά και το σπίτι εχει αλλάξει. Θυμαμαι τις πρώτες φωτογραφίες που είχες ανεβάσει!

Σκέφτεσαι να ρίξεις κανένα σοβάντισμα μετέπειτα στα τσιμέντα και κάτω στην βεράντα καμια πέτρα;

Θα γίνει κούκλα το σπίτι!

Τέλος η κουπαστη (και αφου με έπεισε ο φίλος Κυριάκος :-) ) ξεκίνησα το βάψιμο των καγκελων ...

Η κουπαστη βγαίνει εύκολα και δεν με παιδεψε στο βάψιμο .

Αψογος!!!!
Ε ναι να κανουμε ολοκληρωμενη δουλεια!!!
Αν και πιστευω ενα κυπαρισσι χρωματακι θα ηταν καλυτερο!
Αλλα γουστα ειναι αυτα!

πολύ ωραία δουλειά και το σπίτι εχει αλλάξει. Θυμαμαι τις πρώτες φωτογραφίες που είχες ανεβάσει!

Σκέφτεσαι να ρίξεις κανένα σοβάντισμα μετέπειτα στα τσιμέντα και κάτω στην βεράντα καμια πέτρα;

Θα γίνει κούκλα το σπίτι!

Να ´σαι καλα θοδωρη !
Τους τοίχους θέλω να τους ντύσω με Tepostone (οταν μου επιτρεψουν τα οικονομικα , απο κάτω απο το σπίτι φτιαχνω το εργαστήριο ταυτόχρονα...πολλες οι "πληγές"...) και την βεράντα με σταμπωτό δάπεδο .

Αψογος!!!!
Ε ναι να κανουμε ολοκληρωμενη δουλεια!!!
Αν και πιστευω ενα κυπαρισσι χρωματακι θα ηταν καλυτερο!
Αλλα γουστα ειναι αυτα!

Να σου πω την αλήθεια φιλαρακι σκεφτόμουν να τους αλλάξω χρώμα ... Αλλα έχω τόσα στο κεφάλι μου που δεν το έκανα..

Επειδή σου χρωστούσα την φωτό, ορίστε. όταν έκανα την σχισμή την έκανα μεγαλύτερη σε μήκος ούτως ώστε να μπορεί να χωρέσει και το "δόντι" του δισκοπρίονου και να ακολουθεί τον δίσκο κάθε φορά που αλλάζω το ύψος κοπής.

Κατάλαβα λάθος Τζίμη ...νόμισα ότι το δόντι το έφτιαξες εσύ όχι ότι ήταν παρελκόμενο του δισκοπρίονου.
Ευχαριστώ όπως και να έχει για την απάντηση.

----------------------------------
Ηλία σε ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές (δεν ξέρω αν είδες το σχόλιο γιατί έχεις και προβληματικό internet.)

Μεγεια την ανακαινισμενη βεραντα. Μονωση εχει το σπιτι, μηπως να εφτιαχνες μια εξωτερικη?

Κατάλαβα λάθος Τζίμη ...νόμισα ότι το δόντι το έφτιαξες εσύ όχι ότι ήταν παρελκόμενο του δισκοπρίονου.
Ευχαριστώ όπως και να έχει για την απάντηση.

----------------------------------
Ηλία σε ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές (δεν ξέρω αν είδες το σχόλιο γιατί έχεις και προβληματικό internet.)
Το είδα Νικόλα , να εισαι καλα !
Να γράψω ειναι ταλαιπωρία και η αναμονή να δημοσιευτεί..χαχαχα..

Οτιδήποτε χρειαστείς εδω είμαστε .. :-)

Μεγεια την ανακαινισμενη βεραντα. Μονωση εχει το σπιτι, μηπως να εφτιαχνες μια εξωτερικη?

Νεκταριε δεν θυμάμαι αν εχει μόνωση αλλα βλέπω ότι οι τοίχοι στο σπίτι έχουν πάχος 30 πόντους και φαντάζομαι ότι ειναι διπλοτουβλο με μόνωση . Οταν αρχίσω να γκρεμιζω θα σου πω , χαχαχα..
Για το εργαστήριο κάτω βάζω εσωτερικά μόνωση και απο πανω φύλλα OSB .

Γειά σας μαστόρια! Μετά από καιρό κατάφερα να ασχοληθώ με ένα Σκυλόσπιτο για ένα φίλο! Είπαμε να πετάξουμε τις σαβούρες και να κάνουμε κάτι αξιόλογο για το ζωντανό(να ομορφένει λίγο και ο χώρος!!)!
Αρχίσαμε λυπόν με τη βάση, στην αρχή είχαμε πεί θα πάρου,ε ως βάση μια παλέτα αλλά δεν είχαμε καμια σε καλή κατάσταση!

20151002_172052.jpg20151002_175358.jpg

Ο σκελετός έγινε σε 4 κομμάτια τα οποία συναρμολογήθηκαν στη πορεία

20151004_143715.jpg20151004_144311.jpg20151004_144625.jpg

Σειρά είχε το σανίδωμα, εδώ πρέπει να πώ οτι η έλλειψη συρόμενου φαλτσοπρίονου ήταν εμφανή και χάσιμο πολύτιμου χρόνου..

20151004_152838.jpg20151004_173934.jpg20151004_155218.jpg20151004_185830.jpg

Ενώ βάφτηκε 2 χέρια σειρά είχε η σκεπή με σανίδωμα και λαμαρίνα..

20151012_172256.jpg20151012_182641.jpg20151012_182655.jpg20151012_184247.jpg

Μπράβο, πολύ ωραία κατασκευή!

Δυστυχώς έκανες το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι (κι εγώ, στο πρώτο σκυλόσπιτο που έφτιαξα)... Έβαλες το άνοιγμα στη μέση. Πρέπει να μπαίνει κοντά στη μια πλευρά, ώστε το σκυλάκι να έχει χώρο να κουλουριάζει μέσα στο σπίτι χωρίς να είναι τόσο εκτεθειμένο σε αέρα και πιθανή βροχή.

Κατά τ'άλλα όμως, είναι πολύ πιο προσεγμένη κατασκευή από όσες έχω φτιάξει εγώ για τους τετράποδους φίλους χεχε...