DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γιαννη με ποιο προγραμμα σχεδιαζεις?
Το μακιτα βλεπω μπηκε αμεσος σε δραση!

  • CorelDraw.
  • Bosch GEX 125-150 AVE


Οι πρώτες εντυπώσεις από το τριβείο είναι άριστες.

Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση :

  1. Η απουσία κραδασμών λόγο του συστήματος απόσβεσης που διαθέτει κάνει το τρίψιμο πολύ άνετο ακόμα και σε πολύωρη χρήση και χωρίς να μυρμηγκιάζει το χέρι σου.
    Εάν βαθμολογήσουμε τους κραδασμούς του Δέλτα τριβείου από το GOP 300 SCE με δέκα άνετα παίρνει ένα.
  2. Το δοχείο συλλογής της "σκόνης" λειτουργεί πολύ καλά, μου φαίνεται ότι μαζεύει πάνω από το 80%-85%, γεμίζει σχετικά εύκολα/γρήγορα και αδειάζει πανέυκολά μια και το φίλτρο είναι βιδωτό.
 
ΕΧθες προσπαθησα να φτιαξω ενα wolfcraft pocket hole βασιζομενος σε αυτο το βιντεακιhttps://www.youtube.com/watch?v=T0mzFt4prgY
Tην κανει την δουλεια του μια χαρα αμα δεν εχει καποιος να διαθεσει το 40ευρο που κοστιζει το κανονικο.Εγω ειχα μια μακρια προεκταση για τα βιδωματα οποτε δεν μου κοστισε τιποτα

https://www.flickr.com/photos/135531401@N08/22406597775/in/datetaken/
https://www.flickr.com/photos/135531401@N08/22219767769/in/datetaken/
https://www.flickr.com/photos/135531401@N08/21785501723/in/datetaken/

:award:

εννοειτε οτι για καποιον που το χρησιμοποιει συνεχεια καλο ειναι να παρει το κανονικο!
 
συν-μάστοροι καλησπέρα, θέλω να τοποθετήσω όρθιο πλαστικό κανάλι καλωδίων (2xHDMI, 1xANTENNA, 1xLAN, 1xPOWER) για ότι "κρέμεται" από την τιβι που κρέμεται στον τοίχο. Επειδή δεν θέλω να τρυπήσω όμως, σκέφτομαι να βάλω ταινία 2πλης όψης αφρώδης για να κρατήσει το κανάλι. θα αντέξει?? Ποια μου προτείνετε?? Επίσης να πω ότι η βάση της τιβι είναι με προέκταση (Vogels 2345).

και κάτι άσχετο, πως μπορώ να κλείσω 2 τρύπες (έχουν μέσα τα ούπατ) που φαίνονται στον τοίχο?
 
Η 3Μ ειναι η κορυφη.
Γνωμη μου πως αν εχει βαρος ισως πρεπει να χρησιμοποιησεις σε καποια σημεια προσθετα καποια κολλα οπως η Montage Fix η Polymax της Bison.

images


images


Τα ουπατ ισως μπορεσεις να τα βγαλεις βιδωνοντας μια βιδα 2-3 στροφες και τραβωντας την προς τα εξω με μια πενσα.
Αν οχι δεν χαθηκε ο κοσμος. Χτυπας λιγο την βιδα να πανε πιο μεσα απο το προσωπο του τοιχου και στοκαρεις με στοκο ακρυλικο.
Ασταρωμα και βαψιμο και εισαι κομπλε!
 
Journeyman όλα σχεδόν τα κανάλια που έπιασα στα χέρια μου είχαν απο μόνα τους ταινία για να κολλήσουν πέρα απο ένα πολύ μεγάλο. Λοιπόν αν δεν έχει ταινία βάλε και αν θες ρίξε και κανα 2 καρφάκια που δεν ανοίγουν μεγάλη τρύπα σε σημεία που φαίνεται οτι δεν θα κρατήσει.
 
Να ρωτησω γιατι δεν θελεις να τρυπησεις; Αν ειναι για να μην χαλασεις τοιχο, ακομη κ το αυτοκολητο οταν το βγαλεις θα χαλαςεις τον τοιχο. Παντως εγω που εχω αυτοκολητο και εχω μεσα καλωδιο ρευματος, κεραιας, hdmi μια χαρα κραταει.
 
Οι καλύτερες διπλής όψης που έχω δοκιμάσει είναι οι Anker (τις φτιάχνουν Ελλάδα - Αταλάντη).. Κρατάνε πολύ βάρος..

Όσο για τα ούπατ: μη το βγάλεις.. χτύπησε το ελάχιστα πιο μέσα και στόκαρε.. Σε βαθιές τρύπες ο στόκος κάνει κοιλιά και γι αυτό βάζουμε κάτι στην τρύπα, μπαλάκι από εφημερίδα πχ..
 
Καλημέρα και από μένα στην όμορφη παρέα των μαστόρων!
Για τη στήριξη του καναλιού καλωδίων στον τοίχο, η καλύτερη λύση είναι αυτή που πρότεινε ο enduras, με μονταζόκολλα (5-8 το σωληνάριο, ανάλογα τη μάρκα που θα πάρεις). Για τις τρύπες στον τοίχο, αν είναι μικρές βάλε στόκο οικοδομής (ο καλυτερος είναι της vitex, 2,5 στο leroy, έτοιμο κουτάκι). Ίσως να χρειαστεί και δεύτερο χέρι για να έρθει "πρόσωπο" στον τοίχο. Αν είναι μεγαλύτερες, ο στόκος θα "μαζεύει και θα κάνει ρωγμές γι' αυτό χρησιμοποίησε λίγη κόλλα πλακιδίων για να το στοκάρεις.
Καλώς σας βρήκα και πάλι!!
Θανάσης Θεσσαλονίκη
 
Και εγω που είχα βάλει κανάλι είχα δυσκολευτεί πολυ μετα να βγάλω την ταινία απο τοίχο και αλουμίνιο. Κρατάει γερά αλλα βγαίνει δύσκολα. Δε ξέρω αν θα ήταν μεγαλύτερος μπελάς να ανοιγα μικρές τρύπες στον τοίχο και μετα να τις στοκαρα αλλα μάλλον πιο γρήγορο θα ήταν στο βγαλσιμο.
 
Εγώ όταν είχα περάσει τα κανάλια, είχα βιδώσει με ούπατ αυτά στο ταβάνι γιατί φοβόμουν πως ό,τι κι αν χρησιμοποιήσω σαν κόλλα, κάποια στιγμή θα μου έρθουν στο κεφάλι.

Τα κάθετα και οριζόντια όμως (αυτά που "τρέχουν" στους πλαϊνούς τοίχους) τα είχα κολλήσει με κόλλα της 3Μ. Δυστυχώς ο χώρος είναι ντυμένος με γυψοσανίδα, το οποίο σημαίνει ότι σε κάποια σημεία ξεκόλλησε το κανάλι, μαζί με την κόλλα, μαζί με τη μπογιά, μαζί με το "χαρτόνι" της γυψοσανίδας. Η κόλλα είναι όντως πολύ καλή λοιπόν χεχε...
 
Project : Τραπεζάκι για το μπαλκόνι και ράφια στο στηθαίο όπου θα φιλοξενηθούν γλάστρες


Project είναι σε εξέλιξη :

Το τρίψιμο των ξύλων έχει τελειώσει και έχει αρχίσει η συναρμολόγηση ...πρώτα το τραπεζάκι

View attachment 120694


DSC_4851.JPG

DSC_4850.JPG
 
Εχω ενα ντουλαπι Χ διαστασεων. Θελω να του βαλω/καπακι πορτα. Αν χρησιμοποιησω μεντεσεδες ντουλαπιων, το καπακι μπορει να ειναι ιδιων διαστασεων και να κλεινει ακριβως ή πρεπει να ειναι κατα κατι μικροτερο, τουλαχιστων στη μια διασταση που μπαινουν οι μεντεσεδες!