DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Εχω φτιαξει και εγω ενα τραπεζακι και θελω σε μερικα σημεια να το επενδυσω με κομματι απο φυλλα χαλκου.Που μπορει να βρει καποιος μεταλλικα φυλλα παχους μερικων χιλιοστων ?Εκτος δηλαδη απο τα διακοσμητικα που ειναι μερικα δεκατα του χιλιοστου .

Εχω ενα ντουλαπι Χ διαστασεων. Θελω να του βαλω/καπακι πορτα. Αν χρησιμοποιησω μεντεσεδες ντουλαπιων, το καπακι μπορει να ειναι ιδιων διαστασεων και να κλεινει ακριβως ή πρεπει να ειναι κατα κατι μικροτερο, τουλαχιστων στη μια διασταση που μπαινουν οι μεντεσεδες!

Στα δικά μου ντουλάπια της κουζίνας και στα έπιπλα του ικέα, βλέπω ότι τα καπάκια έχουν τις εξωτερικές διαστάσεις από τα κουτιά.

Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Εχω φτιαξει και εγω ενα τραπεζακι και θελω σε μερικα σημεια να το επενδυσω με κομματι απο φυλλα χαλκου.Που μπορει να βρει καποιος μεταλλικα φυλλα παχους μερικων χιλιοστων ?Εκτος δηλαδη απο τα διακοσμητικα που ειναι μερικα δεκατα του χιλιοστου .

Aναλογα τις διαστασεις του φυλλου που ζητας, εδω μπορεις να βρεις κατι που να σε βολεψει.
http://www.banggood.com/search/copper-sheets.html

Στα δικά μου ντουλάπια της κουζίνας και στα έπιπλα του ικέα, βλέπω ότι τα καπάκια έχουν τις εξωτερικές διαστάσεις από τα κουτιά.

Στις δικες μου ντουλαπες και της κουζινας, οινπορτες ειναι μικροτερες. Να φανταστω οτι κατι γινετε με τους μεντεσεδες?

Εχω ενα ντουλαπι Χ διαστασεων. Θελω να του βαλω/καπακι πορτα. Αν χρησιμοποιησω μεντεσεδες ντουλαπιων, το καπακι μπορει να ειναι ιδιων διαστασεων και να κλεινει ακριβως ή πρεπει να ειναι κατα κατι μικροτερο, τουλαχιστων στη μια διασταση που μπαινουν οι μεντεσεδες!

Νεκτάριε γίνεται με τους σωστους μεντεσεδες.
Αυτοί ανοίγοντας θα το βγάζουν λίγο πιο έξω για να μην βρίσκει στην πλευρά!

Νεκταριε αν είναι πολλα τα πορτακια στην σειρά (πχ κουζίνα ή ντουλάπα) πάντα αφήνεις κενό (μικρότερα απο τα κουτιά 3-4 χιλιοστα το καθε πορτακι ) , ότι μεντεσε και να βάλεις οταν τα κανεις ακριβώς οσο ειναι τα κουτια βρίσκουν . Οταν μιλάμε για 1 πορτακι μονο μπορείς να το κανεις ακριβώς το κανεις ακριβώς . Για 2 πορτακια μονο αφήνεις 3 χιλιοστα μονο και για τα δυο απο το συνολικό μέγεθος του κουτιου .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι μεντεσεδες μπαίνουν σε στάνταρ απόσταση ώστε η πλευρα απο το πορτακι που ειναι οι μεντεσεδες να έρχεται πρόσωπο με το κουτί .

Νεκταριε αν είναι πολλα τα πορτακια στην σειρά (πχ κουζίνα ή ντουλάπα) πάντα αφήνεις κενό (μικρότερα απο τα κουτιά 3-4 χιλιοστα το καθε πορτακι ) , ότι μεντεσε και να βάλεις οταν τα κανεις ακριβώς οσο ειναι τα κουτια βρίσκουν . Οταν μιλάμε για 1 πορτακι μονο μπορείς να το κανεις ακριβώς το κανεις ακριβώς . Για 2 πορτακια μονο αφήνεις 3 χιλιοστα μονο και για τα δυο απο το συνολικό μέγεθος του κουτιου .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι μεντεσεδες μπαίνουν σε στάνταρ απόσταση ώστε η πλευρα απο το πορτακι που ειναι οι μεντεσεδες να έρχεται πρόσωπο με το κουτί .
Κατατοπιστικατος ο φιλος!
Ενα ντουλαπι ειναι και θελω να βαλω καπακι-πορτα και για καλυτερη οψη θελω το καπακι να καλυπτει το ντουλαπι. Οποτε συνεχιζω ως εχει, ο μεντεσες ισχυει να ειναι γονατο? ή αρκει και ο απλος! Βασικα το πορτακι θα ανοιγει προς τα κατω οποτε θα προσθεσω και μαλλον, μπουκαλες αμορτισερ, ή κατι τετοιο για να αντεχει το ιδιο βαρος αλλα και προσθετο.

Σε ντουλάπια που ανοίγουν προς τα κάτω θέλεις κομπασο και οι καλύτεροι μεντεσεδες ειναι τέτοιου τύπου που δεν εξέχουν πολυ . Το κακο με αυτού του τύπου τους μεντεσεδες ειναι ότι δεν ρυθμίζονται και θέλουν ακριβή υπολογισμό . Κάνουν και οι κλασικοί μεντεσεδες ντουλαπιων με γόνατο .
http://www.marmouris.gr/shop/idi-kigkalerias/κομπάσο-υπεραυτόματο-νίκελ-ρυθμιζόμ-3/

Κομπασο...δειχνει ιδανικο γιαυτο που θελω να φτιαξω. Αν εχει λογικη τιμη ισως το προτιμησω. Οδηγιες και σχεδια τοποθετησης ευελπιστω πως συνοδευουν το εξαρτημα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι , πάρε σπαστό . Πολυ φθηνό και εύκολο στην τοποθέτηση .

Δεν ξέρω αν το έχει φτιάξει κάποιος,θέλω όμως να προσπαθήσω να φτιάξω ένα σπιτάκι για τις 7 γατούλες που φιλοξενώ στον κήπο μου έτσι ώστε να έχουν κάπου να προφυλαχθούν από το κρύο και την βροχή του χειμώνα.Η βοήθειά σας στο θέμα της επιλογής των υλικών -καταρχήν- και της κατασκευής αργότερα,θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.
Θα το προτιμούσα ξύλινο,φοβάμαι όμως ότι θα το καταστρέψει η βροχή.

Το ξύλο, αν προστατευτεί από τις καιρικές συνθήκες, θα αντέξει για χρόνια. Μπορείς επίσης να δεις και κόντρα-πλακε θαλάσσης, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό αν και ακριβό.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν ξέρω αν το έχει φτιάξει κάποιος,θέλω όμως να προσπαθήσω να φτιάξω ένα σπιτάκι για τις 7 γατούλες που φιλοξενώ στον κήπο μου έτσι ώστε να έχουν κάπου να προφυλαχθούν από το κρύο και την βροχή του χειμώνα.Η βοήθειά σας στο θέμα της επιλογής των υλικών -καταρχήν- και της κατασκευής αργότερα,θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.
Θα το προτιμούσα ξύλινο,φοβάμαι όμως ότι θα το καταστρέψει η βροχή.

σωκρατη γιατι δεν βαζεις σπιτακι του σκυλου πλαστικο;

βρες ενα κομματι λαμαρινα (πχ ετοιμη βαμμενη κοκκινη) και φτιαξε το σπιτακι στο μεγεθος της
θα χρειστεις μερικα καδρονια 2χ4, και ενα φυλλο OSD
και για ομορφια το βαφεις.

απο εκει και περα, φαντασια να εχεις! Κανεις και κατασκευες για να σκαρφαλωνουν κτλ

Ίσως έπρεπε να γράψω ότι δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από DIY κατασκευές παιδιά.Το αναφέρω για την πρόταση του kospap,τον οποίο και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Το πλαστικό σκυλόσπιτο το σκέφτηκα αλλά αυτά του εμπορίου είναι μικρά για τοσες γάτες,είναι πανάκριβα και το πλαστικό δεν είναι ότι καλύτερο σαν υλικό για το κρύο.

αυτο που προτεινω ειναι οτι πιο απλο μπορεις να κανεις. πχ δεν χρειαζεται να κοψεις λαμαρινα, μονο να την βιδωσεις.
στην ουσια κανεις ενα κουτι με σκελετο και καλυψη περιμετρικα απο φυλλο ξυλου.