DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ενα που κατασκευαζω εγω για την Κανελλα , το φτιαχνω με mdf από τα ρεταλια του πρακτικερ. Για τη βροχη, το πισσοχαρτο κανει καλη δουλεια (αν και ολιγον ακριβο, δεν θελει μεγαλη ποσοτητα). Επισης, αν μπορεις να βρεις ρεταλια απο μονωτικο Dow και το ντυσεις (οχι απαραιτητως απαραιτητο ομως!). Καπως ετσι θα βγαλει τον χειμωνα η Κανελλα (παρεα με εναν ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ γατο με κομμενο αυτι).

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν ξέρω αν το έχει φτιάξει κάποιος,θέλω όμως να προσπαθήσω να φτιάξω ένα σπιτάκι για τις 7 γατούλες που φιλοξενώ στον κήπο μου έτσι ώστε να έχουν κάπου να προφυλαχθούν από το κρύο και την βροχή του χειμώνα.Η βοήθειά σας στο θέμα της επιλογής των υλικών -καταρχήν- και της κατασκευής αργότερα,θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.
Θα το προτιμούσα ξύλινο,φοβάμαι όμως ότι θα το καταστρέψει η βροχή.

Σωκράτη εφτιαξα τις προάλλες ενα για μεσαίο σκύλο. Χρησιμοποίησα ως βάση ενα μικρό έτοιμο παλετάκι και εφτιαξα ενα ξύλινο εσωτερικό σκελετό για να καρφώσω τις τάβλες και οτι ξύλο είχα. Χρησιμοποίησα παλετόξυλο και κόντρα πλακέ.

Για τις γάτες επειδή τους αρέσει να κουρνιάζουν η μία πάνω στην άλλη θέλεις μια μικρή σχετικά κατασκευή . Κάνε ενα κουτι και στην οροφή δώσε μια μικρή κλίση για να φεύγει το νερό.

Βρες παλέτες ξεκάρφωσε τες και φτιάξε ενα σκελετό και τα υπόλοιπα.

image.jpg
Σε ντουλάπια που ανοίγουν προς τα κάτω θέλεις κομπασο και οι καλύτεροι μεντεσεδες ειναι τέτοιου τύπου που δεν εξέχουν πολυ . Το κακο με αυτού του τύπου τους μεντεσεδες ειναι ότι δεν ρυθμίζονται και θέλουν ακριβή υπολογισμό . Κάνουν και οι κλασικοί μεντεσεδες ντουλαπιων με γόνατο .
http://www.marmouris.gr/shop/idi-kigkalerias/κομπάσο-υπεραυτόματο-νίκελ-ρυθμιζόμ-3/

Λοιπον προχωρησε η κατασκευη.
Δεν βρηκα σε πλησιον καταστηματα μου αυτο που θα μου εκανε τη δουλεια οπως θα ηθελα. Οποτε πηρα δυο μεντεσεδες και δυο μπουκαλες. Στην αρχη πηρα με γονατο αλλα το φαινομενο που βλεπεται στη φωτογραφια ηταν ποιο εντονο. Ετσι λοιπον ηταν δυσκολο να προσαρμοσω τις μπουκαλες ωστε να κλεινει σωστα χωρις να ασκουνται δυναμεις παραμορφωσης.
Μαλλον επρεπε να υπαρχει αλλος μεντεσες που κραταει τα δυο τεμαχια στο ιδιο επιπεδο.
Ετσι μιας και δεν εχω δυνατοτητα να βρω αυτομπουβθελω ( ισως η βολτα σε λερου να βοηθαγε) προχωραω μονο με τους μεντεσεδες και θα βαλω αλυσιδα ή κορδονι για το κρατημα!

Ίσως έπρεπε να γράψω ότι δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από DIY κατασκευές παιδιά.Το αναφέρω για την πρόταση του kospap,τον οποίο και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Το πλαστικό σκυλόσπιτο το σκέφτηκα αλλά αυτά του εμπορίου είναι μικρά για τοσες γάτες,είναι πανάκριβα και το πλαστικό δεν είναι ότι καλύτερο σαν υλικό για το κρύο.

Επειδή στη πυλωτή ταίζουμε καμμιά δεκαριά αδέσποτα γατάκια έφτιαξα από ρετάλια νοβοπάν και κόντρα πλακέ 2 κουτιά (τα κομμάτια ενώθηκαν με βίδες μεταξύ τους - προσοχή να μην εξέχουν οι μύτες τους και τραυματιστούν τα ζωάκια).
Αγόρασα 8 πόδια πλαστικά (από αυτά που μπαίνουν στα ντουλάπια της κουζίνας) και έβαλα από 4 σε κάθε κουτί για να μην ακουμπάνε στο δάπεδο. Αγάρασα αυτοκόλλητο πλαστικό (Jumbo 99 λεπτά 1,5μ x 45cm) σε απομίμηση ξύλου και τα έντυσα εξωτερικά (προστασία από νερά και κάλυψη των διαφορετικών ξύλων).
Εσωτερικά έντυσα το δάπεδο και τα πλαινά για μόνωση με χαρτόνια χοντρά από κούτες.
Βασική προυπόθεση της κατασκευής είναι να την έχεις προφυλαγμένη από την άμεση έκθεση στη βροχή π.χ. κάτω από ένα υπόστεγο.

Επειδή στη πυλωτή ταίζουμε καμμιά δεκαριά αδέσποτα γατάκια έφτιαξα από ρετάλια νοβοπάν και κόντρα πλακέ 2 κουτιά (τα κομμάτια ενώθηκαν με βίδες μεταξύ τους - προσοχή να μην εξέχουν οι μύτες τους και τραυματιστούν τα ζωάκια).
Αγόρασα 8 πόδια πλαστικά (από αυτά που μπαίνουν στα ντουλάπια της κουζίνας) και έβαλα από 4 σε κάθε κουτί για να μην ακουμπάνε στο δάπεδο. Αγάρασα αυτοκόλλητο πλαστικό (Jumbo 99 λεπτά 1,5μ x 45cm) σε απομίμηση ξύλου και τα έντυσα εξωτερικά (προστασία από νερά και κάλυψη των διαφορετικών ξύλων).
Εσωτερικά έντυσα το δάπεδο και τα πλαινά για μόνωση με χαρτόνια χοντρά από κούτες.
Βασική προυπόθεση της κατασκευής είναι να την έχεις προφυλαγμένη από την άμεση έκθεση στη βροχή π.χ. κάτω από ένα υπόστεγο.

Μια φωτο ισον χιλιες λεξεις!

Μια φωτο ισον χιλιες λεξεις!

Το σωστό να λέγεται...

οι φωτογραφίες που έχω είναι πριν την επένδυση με το αυτοκόλλητο

IMG_1152.JPGIMG_1153.JPGIMG_1151.JPG

Διπλό μπράβο στόν Αντώνη καί γιά τήν κατασκευή,καί γιά τήν θαλπωρή πού θά βρούν τά γατάκια.

Μπράβο φίλε πολυ ωραία και ωραία η σκέψη για την επένδυση. Βγάλτο αν θέλεις και με το αυτοκόλητο.

Αντε να βλέπουμε περισσότερες κατασκευές για τα αδέσποτα και μή. Δεν στοιχίζουν τίποτα μιας και βρίσκεις παλέτες -ταβλες - πατζουρια κοντρα πλακέ στα σκουπίδια !

Επίσης η χαρά της δημιουργίας ειναι μεγάλη!

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια όλους σας.
Θα βγάλω φωτογραφίες αύριο το πρωί τα "σπιτάκια" με την επένδυση.
Πράγματι το κόστος κατασκευής είναι ελάχιστο και η ικανοποίηση πολύ μεγάλη, επιπλέον τα ζωάκια είναι καταπληκτοί "αποδέκτες" των κατασκευών και δεν θα γκρινιάξουν για τις ερασιτεχνικές ατέλειες.

Ωραία Αντώνη, μπράβο και για την κατασκευή και για την κίνηση.
Λεπτομέρεια αλλά αν θέλεις, μπορείς με μια βελόνα να σπάσεις τις φουσκαλίτσες από το αυτοκόλλητο να στρώσει πιο καλά..

Έχεις δίκιο για τις φουσκάλες και εμένα δεν μου πάνε καλά, αλλά το σημείο που βρίσκονται τα σπιτάκια δέχεται συχνά νερά απο το συνεργείο καθαρισμού και φοβάμαι μην ποτίσει υγρασίες κάτω από το αυτοκόλλητο.

Ειναι αρκετα βαριά ωστε να μην μετακινουνται κατα την εισοδο κ εξοδο; Το λεω γιατι με τα πολυ βολικα κατα τα αλλα ποδαράκια, μειωνεις την επιφανεια επαφης-τριβης αρα θα μετακινουνται πιο ευκολα