DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αν το κανω ξυλινο πως θα γινει ο καναβος?
Μπλρω τη μια πλευρα να την ακουμπισω στο τοιχο.

Αν το κανω ξυλινο πως θα γινει ο καναβος?
Μπλρω τη μια πλευρα να την ακουμπισω στο τοιχο.

Να σου πω πως το έχω φανταστεί...
4 μέτρα ειναι το πλάτος φαντάζομαι , 3 κάθετα δοκάρια μπροστά , πατάει επάνω το περιμετρικό , απέναντι στον τοίχο ενα τετραμετρο στον τοίχο και απο εκει 7-8 ριχτες εώς απέναντι στο περιμετρικό . Τετραμετρες λωρίδες τεντοπανου πλάτους 50 εκατοστων και πλεξιμο πανω στους ριχτες σαν την φωτο παρακάτω .

https://www.google.gr/search?q=πανι...AUICCgB&biw=320&bih=356#imgrc=xfk8e_qKOjo4MM:
Δεν χρειάζεται πολυ χοντρά δοκάρια και ριχτες , ουτε καποιο ιδιαιτερο πανι . θα σου βγει αρκετα οικονομικά αλλα το αποτέλεσμα θα ειναι πανέμορφο !

Δεν έχω καταλάβει ... θες να κρατήσεις την κληματαριά ή όχι ?? Γιατί ανάλογα τι θέλεις θα είναι και η κατασκευή.

Δεν με καιει η κληματαρια, αλλα αν με λιγο κοστος και δουλεια κανω κατι πουβθα την υποστηριξω ομορφα, γιατι οχι.

Χθες κάθισα και έφτιαξα 2 οδηγούς από πλάκες HDF για το δισκοπριονο μπαταρίας. .
968f7bf99d38d9c67be910555a37bcd5.jpg

Μεγάλη ευκολία στο κόψιμο..

Και με αφορμή τον φίλο Weather1967 έφτιαξα πρόχειρα ενα ξύλινο κουτί για δοκιμή τύπου L-BOXX..
1d5c5fd7098e07f4b7df6787116e406a.jpg
0b8805f4040b44f2b25593d81241bc17.jpg
ed5bf4d731f0b4e4392767bdadc66bc8.jpg
a88cd2679369a419c9b5de0f1761d83f.jpg

Ευχαριστώ παιδιά!!! Εχει αρκετές ατέλειες που δεν φαίνονται στις φώτο!! Τα επόμενα λέω να τα κάνω με κόντρα πλακέ , πιστεύω είναι πιο ευκολο δούλευτω απο το HDF και θα βγεί καλύτερο αποτέλεσμα!

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Χθες κάθισα και έφτιαξα 2 οδηγούς από πλάκες HDF για το δισκοπριονο μπαταρίας. .

Μεγάλη ευκολία στο κόψιμο..

Και με αφορμή τον φίλο Weather1967 έφτιαξα πρόχειρα ενα ξύλινο κουτί για δοκιμή τύπου L-BOXX..

Πολύ καλός, μπράβο!!!

Μπράβο φίλε Ιωάννη πολύ χρήσιμα,καί ο οδηγός καί τό κουτί,ξύλινα L-box οπως πολύ σωστά είπε ο Νίκος (diabolic).

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

πολύ όμορφο το κουτί φίλε μου, το κόντρα πλακέ είναι καλύτερο υλικό αλλά και ακριβότερο.
Δεν έχω πάρει ποτέ κόντρα πλακέ. .. Με το τετραγωνικό πάει η με το φυλο; πόσο παει περίπου πχ τα 8mm; Τα φύλλα HDF που έχω μου τα έδωσε φίλος που δεν τα ήθελε...

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν έχω πάρει ποτέ κόντρα πλακέ. .. Με το τετραγωνικό πάει η με το φυλο; πόσο παει περίπου πχ τα 8mm; Τα φύλλα HDF που έχω μου τα έδωσε φίλος που δεν τα ήθελε...

Δες ΕΔΩ.

Αναλόγως. Στο Αγρίνιο που βρίσκομαι την ξυλεία την δίνουν συνήθως με το φύλλο αν είναι κάποια διάσταση η οποία δεν "φεύγει" εύκολα ούτως ώστε να μην τους μείνει ρετάλι, αλλιώς σου δίνουν όσο ζητήσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σήμερα έφτιαξα καί άλλο ένα ξύλινο L-box γιά τό δράπανο,πού ήταν χύμα

Πολύ ωραία Δημήτρη, να τελειώσω με το εργαστήριο και το project και να φτιάξω και εγώ.
Το L-Boxx είναι σήμα-κατασκευή της Bosch οπότε τα δικά σου τα ονομάζεις D-box ή Δημητροκούτι. χαχα