DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Προσωπικά θα κολλούσα προσωρινά τα φελιζόλ με ταινία διπλής όψεως πριν βάψω το ταβάνι, μετά θα έβγαζα τα φελιζόλ και θα είχα τα λευκά σχήματα μέσα στο γαλάζιο. Εκτός αν ήθελες να φαίνονται τρισδιάστατα.

Χθες είπα να παίξω λίγο με τις ενώσεις που μου πρότεινε ο Γιάννης (IOANNISTSA).

Τα πρώτα αποτελέσματα:

Στιβαρά ακόμα και χωρίς χρήση κόλλας αν κοπούν στις ακριβείς διαστάσεις. Στην πρώτη δοκιμή κόπηκαν τσίμα τσίμα και δεν έβαλα κόλλα επίτηδες για να δω την αντοχή. Πραγματικά μόνο με σφυρί λύνεται.
Στο δεύτερο έβαλα και κόλλα γιατί δεν κόπηκαν ακριβώς οι διαστάσεις (πολύ κοντά βέβαια) και είναι βράχος.

Μπράβο ρε Νικ!!!
Έτσι πρέπει να πάμε προς το καλύτερο!

Και εσύ και εγώ!!! :)
Εσύ με τα καράβια σου και εγώ με τους συνδέσμους μου.

Πλάκα πλάκα και εσύ μπορείς να τα κάνεις εύκολα αυτα αφού το ίδιο φαλτσοπρίονο έχουμε. Παίξε λίγο και θα καταλάβεις.

Έχω ασχοληθεί Νίκο πολύ πριν αποκτήσω φαλτσοπρίονο.
Με πριονακι και σκαρπελα!
The hard way που λένε φίλε.

Και έτσι γίνεται γιατί σε όλες τις τομές δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις φαλτσοπρίονο.
Ωστόσο και το σκαρπέλο χρειάζεται για να γίνεται πιο επίπεδη η τομή. :)

Σήμερα έφτιαξα μιά απλή βάση γιά τό ρολλό χαρτί τού εργαστηρίου,τό είχα χύμα,πιό πολύ τό έφτιαξα γιά τό μεράκι τής κατασκευής καί όχι γιά να γλυτώσω 8 ευρώ πού έχει έτοιμη,όλα τα υλικά τά είχα.
Εκοψα ένα ρετάλι μελαμίνη ασπρη,είχα καί ένα στυλιάρι σπασμένο από τσαπί τό έκοψα τό έτριψα,με ένα καρυδάκι σημάδεψα τό μισοφέγγαρο γιά να γίνουν οι γωνίες οβάλ τής μελαμίνης,τίς έκοψα μέ τήν σέγα,τίς λείανα μέ τό πολυτριβείο σέ θέση παλμικού,κόλλησα ταινία στά σόκορα περιμετρικά τής μελαμίνης,τρύπημα στο κέντρο της μελαμίνης και φρεζάρισμα στήν τρύπα γιά τήν νοβοπανόβιδα,κόλλα και μέ μιά πλαστική σπάτουλα μικρή,άπλωμα η κόλλα σέ όλη τήν επιφάνεια (όπως πολύ σωστά είχε πεί ο φίλος Ηλίας MrKenzo).Βιδωμα καί έτοιμο,θά περάσω αργότερα βερνίκη καρυδιά τό στυλιάρι πού θά βάψω μαζι καί ένα παράθυρο.

Φίλε Παναγιώτη (panava) έκανα καί τήν πατέντα σου μέ τήν κόλλα,πήρα καδρόνι 5χ5 έκανα μέ ένα τρυπάνι φτερού 14 mm μιά τρύπα καί τοποθετώ εκεί ανάποδα τήν ξυλλόκολα γιά νά μήν ζουλάω και ξαναζουλάω γιά νά τρέξει,νά σαι καλά και ευχαριστώ γιά τήν πατέντα σου,που τό είχα δεί όταν έφτιαχνες τό τραπέζι καί σέ ρώτησα τόν λόγο πού τήν έχεις ανάποδα.

basi110.jpg

basi210.jpg

basi310.jpg

basi410.jpg

basi510.jpg

basi610.jpg

basi710.jpg

Ωραιος ο Δημητρης.
Ξερεις τι θα ηταν ιδανικο?

Ενα ομοκεντρο ελλατηριο μεσα ωστε να σε αφηνει να ξετυλιξεις 2 φυλλα και επειτα να φρεναρει και να κοβεται το χαρτι!

Να το πατενταρεις :)))

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σήμερα έφτιαξα μιά απλή βάση γιά τό ρολλό χαρτί τού εργαστηρίου,τό είχα χύμα...

Μπράβο Δημήτρη. Σήμερα ασχολήθηκα με το καθάρισμα του εργαστηρίου μετά από τα 2 μεγάλα πρότζεκ. Το χαρτί το έχω και εγώ από εδώ και από εκεί. Το κοντάρι το έχω καιρό αλλά δεν
ασχολήθικα να φτιάξω βάση. Μου έδωσες αφορμή να φτιάξω μια βάση, επιτέλους!

Eυχαριστώ συνάδελφοι,χαίρομαι πού σάς άρεσε.
Κυριάκο,μπορείς νά ανεβάσεις ένα σχέδιο ?