DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Όσες δοκιμές και αν έκανα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. όταν τον έβαλα πάνω όπως είπα τον τόρνισα με το σκαρπέλο και έγινε ολοστρόγγυλο.
Για την δουλεία που τον χρειάζομαι είναι υπεραρκετός. Σκεφτείτε ότι με μόνο 30 ευρώ έχω τριβείο που αν το έπαιρνα έτοιμο ήθελα πάνω 50 ή ακόμα και 85-90 ευρώ.

Ωραίος Jimara !!!!
Ανάλυσε λίγο το γυαλόχαρτο με την βάση του.
Είναι κολλητό επάνω και με τι ???
Η βίδα είναι απλή και τι μήκος ???
Η προσαρμογή στον κινητήρα είναι εύκολη και πως σφίγγει γιατί δεν έχω λύσει ποτέ τον τροχό.

Τελικά ο δίδυμος τροχός που πήρα από τα λιντλ μεταλλάχθηκε.

View attachment 126102View attachment 126103View attachment 126104

Κόντραπλακέ θαλάσσης 9χιλ και ο σχεδιασμός όλος στο μάτι, κόψιμο στην επιτρ. σέγα κόλλημα και βίδωμα. Η πλάτη είναι από mdf 6χιλ η βίδα κετραρισμένη και παράλληλα όταν βιδώθηκε πάνω στον τροχό πλανίστηκε στα πλάγια και η εκκεντρότητα είναι πια ελάχιστη και όταν φτάνει πλήρεις στροφές ανύπαρκτη. Δουλεύει άψογα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος καθώς το ολοκλήρωσα σε μόλις μισή ώρα. Τον πάτο τον έφτιαξα για να το μεταφέρω όπου θέλω και με ένα σφιγκτήρα το σφίγγω και δεν πάει πουθενά.

μαστορα ωραίος τραβα και αυλακιες η μαρκαρε με οτι θες πανω στην βαση και θα εχεις και ετοιμες μοιρες για οτι νομιζεις οτι σε βολευει

Καλή η πατέντα αλλά εγώ νομίζω ότι 240 Watt είναι πολύ λίγα για περιστροφικό τριβείο.
Σε σκληρά ξύλα δεν γονατίζει εύκολα?

200 Watt

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σημερινο...βαση ταινιολειαντηρα με ρυθμιση γωνιας

https://www.youtube.com/watch?v=rGc7PKbPQHw

Αυτη η παντεντα με πλανη θα ελεγε, η καλυτερα να παιρνει κλιση ο φραχτης της πλανης;
Ιδια ερωτηση και για τον ταινιολειαντηρα δεν θα μπορουσε απλα σε αυτη την υλοποιηση να εχει κλιση ενας φραχτης.οδηγος;...
Γνωμες;

Εικόνες από παλιό post, δεν το βρήκα... Είναι πριν τον βελτιώσω, απλά για να πάρετε μια ιδέα.
Το ζήτησε ο συνονόματος panoss1 στο "Εργαλεία από Lidl"
IMG_20150329_152158_resize.jpg
IMG_20150329_152138_resize.jpg
IMG_20150329_152122_resize.jpg
IMG_20150329_152101_resize.jpg
IMG_20150611_182223_resize.jpg

Ωραίος Jimara !!!!
Ανάλυσε λίγο το γυαλόχαρτο με την βάση του.
Είναι κολλητό επάνω και με τι ???
Η βίδα είναι απλή και τι μήκος ???
Η προσαρμογή στον κινητήρα είναι εύκολη και πως σφίγγει γιατί δεν έχω λύσει ποτέ τον τροχό.

Το γυαλόχαρτο είναι αυτοκόλλητο και κολλάει πάνω στην βάση χάρις στο αυτοκόλλητο velcro (σκρατσ) που έχω κολλήσει στην πλάτη με κόλλα στιγμής. Η πλάτη σφίγγει πάνω στον υπάρχων άξονα και με την βίδα που ήταν σφιγμένος ο τροχός. Το παξιμάδι που είχε ο άξονας απλά σφηνώθηκε στην πλάτη. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω φωτό.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εικόνες από παλιό post, δεν το βρήκα... Είναι πριν τον βελτιώσω, απλά για να πάρετε μια ιδέα.
Το ζήτησε ο συνονόματος panoss1 στο "Εργαλεία από Lidl"
View attachment 126114
View attachment 126115
View attachment 126116
View attachment 126117
View attachment 126118
Ευχαριστω Παναγιωτη!

Το σιφωνι που συνδεει την πλανη...ηδη αντιγραφτηκε!!!!:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστω Παναγιωτη!

Το σιφωνι που συνδεει την πλανη...ηδη αντιγραφτηκε!!!!:SFGSFGSF:

Προσαρμόζεις ανάλογα, εγώ το σιφόνι τα κατάργησα γιατί έχει δικό της εύκαμπτο σωλήνα η Καρχερ.

Ιδεα για τα pocket hole jigs.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βρηκα μια πολυ καλη και απλη κατασκευη για τον Κυπριο φιλο μας Αθαναση. Θα κοψει τα φελιζολ με απολυτη ακριβεια, επαγγελματικα, ακομα και μεσα στο σαλονι, και χωρις την γκρινια των θυλικων συγκατοικων του (αν ειναι ποτε δυνατον αυτο).
Του το αφιερωνω.

Τι σκεφτηκε ο ανθρωπος για να φτιαχνει καβιλιες διαφορων μεγεθων.

Βρηκα μια πολυ καλη και απλη κατασκευη για τον Κυπριο φιλο μας Αθαναση. Θα κοψει τα φελιζολ με απολυτη ακριβεια, επαγγελματικα, ακομα και μεσα στο σαλονι, και χωρις την γκρινια των θυλικων συγκατοικων του (αν ειναι ποτε δυνατον αυτο).
Του το αφιερωνω.

Αγαπητέ μου φίλε, ομολογώ ότι το βιντεάκι που μου αφιέρωσες μου έχει φτιάξει τη μέρα. Πολύ έξυπνο και σκέφτομαι να το εφαρμόσω αν βρώ το χρόνο.

Του το αφιερωνω.

Πολυ καλο!
Προσοχη μονο στις αναθυμιασεις!

Πολυ καλο!
Προσοχη μονο στις αναθυμιασεις!

Τώρα που με θύμησες φίλε, λέω να περάσω σε κάποιο στάδιο απο κανένα κατάστημα DIY να πάρω καμία δύο απ εκείνες τις μασκούλες τις άσπρες που φιλτράρουν, του 1, έτσι για να έχουμε για πάσης φύσεως ενδεχόμενο και εργασία ! Δεν ξέρεις πότε θα τις χρειαστείς... Γυαλιά διαθέτω εννοείται.

Του το αφιερωνω.

για οποιον δεν θέλει να το φτιάξει.
http://www.vardakas-tools.gr/products/categoryid/270/list/0/level/a/productid/35

Μακαρι να τα καταφερεις να τα πουμε απο κοντα!

Υποψην φερτε και τις κυριες σας ελευθερα!
Μαλλον θα ειναι και η κοπελια μου μαζι!

Α ρε Κυριακο. Παντρέψου αγόρι μου να δεις τι τραβ εεε ποσο ωραία περνάμε κι εμείς οι παντρεμένοι.
Και μετά να σε δω αν και που θα φέρνεις το έτερον ήμισυ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωχ. Με πήραν πρέφα. Τώρα θα την φέρω κι εγω.

Sent from my iPad using Tapatalk