DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα κύριοι, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Οι πινεζες που ανεφέρα για το σημάδεμα των καβιλιών είναι αυτό ακριβώς που έβαλε ο παππούς-Κώστας στο λινκ παραπάνω. Τις ακούω γενικά με διάφορες ονομασίες.

Χρηστο, εργαστήριο δεν υπάρχει... Είναι το γκαράζ στο πατρικο μου, όπου έχω στήσει έναν αναδιπλούμενο πάγκο στον έναν πλευρικό τοίχο. Οπότε θέλω να κάνω κάποια εργασία, βγάζω το αυτοκίνητο, ανοίγω τον πάγκο, φέρνω τα εργαλεία που χρειάζομαι από την αποθήκη (πολύ μικρή, δε γίνεται δουλειά εκεί μέσα σε καμία περίπτωση), και όταν τελειωνω ή δεν είμαι εκεί μπροστά μαζεύω τα πάντα πάλι μέσα, κλείνω τον πάγκο και ξαναβαζω το αυτοκίνητο στη θέση του.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα κύριοι, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Οι πινεζες που ανεφέρα για το σημάδεμα των καβιλιών είναι αυτό ακριβώς που έβαλε ο παππούς-Κώστας στο λινκ παραπάνω. Τις ακούω γενικά με διάφορες ονομασίες.

Χρηστο, εργαστήριο δεν υπάρχει... Είναι το γκαράζ στο πατρικο μου, όπου έχω στήσει έναν αναδιπλούμενο πάγκο στον έναν πλευρικό τοίχο. Οπότε θέλω να κάνω κάποια εργασία, βγάζω το αυτοκίνητο, ανοίγω τον πάγκο, φέρνω τα εργαλεία που χρειάζομαι από την αποθήκη (πολύ μικρή, δε γίνεται δουλειά εκεί μέσα σε καμία περίπτωση), και όταν τελειωνω ή δεν είμαι εκεί μπροστά μαζεύω τα πάντα πάλι μέσα, κλείνω τον πάγκο και ξαναβαζω το αυτοκίνητο στη θέση του.

Καλημέρα

Φαντάσου να είχες κ Εργαστήριο δηλαδή. Μπράβο & πάλι.

χαχα,
γειασου συμφορουμίτη Vrass . Ακριβώς , μα ακριβώς, το ίδιο κάνω και εγώ . Πλευρικό αναδπλούμενο πάγκο τοίχου με δύο πόδια φορετά από κάτω και σχετική σφήνα , και τα εργαλεία σε ράφια στην αποθήκη. Στο γκαράζ γίνονται όλα .

πολύ ωραία κατασκευή και πολύ καλή παρουσίαση.

είδες Χρήστο υπάρχουν και χειρότερα στο θέμα του εργαστηρίου....

Καλημέρα,

συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά και την φοβερή παρουσίαση.
Με βάση το τι κάνανε τα δικά μου τα μικρά στα κρεβάτια - κούνιες τους δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φινιρίσματα (κρύψιμο βιδών και ενώσεων) καθώς και χρώματα γιατί από μικρά έχουν το χάρισμα να ανακαλύπτουν τις ατέλειες και να τις "εκμεταλλεύονται".

Κώστα φοβερή παρουσίαση και ακόμα πιο φοβερή η κατασκευή! Μπράβο!!!

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μπορώ να δω και να συγκρίνω το τι έκανα εγώ στο δικό μου, με το τι έφτιαξες εσύ. Επίσης, κατάλαβα και κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν με κάποια μηχανήματα π.χ. ρούτερ. Μάθημα κανονικό!!!

Ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας και περιμένουμε την συνέχεια!

Φιλε Κωστα, μπράβο σου και για την πολύ καλή δουλειά σου αλλά και για την υπομονή σου να κανεις αυτήν την αναλυτική παρουσίαση!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, περιμένουμε και τη συνέχεια.

Κώστα Vrass ευχαριστω για τις διευκρινήσεις. Πάλι καλα όμως, κανεις φοβερή δουλειά

Sent from my iPad using Tapatalk

Συνέχεια κατασκευής κρεβατιού μωρού...

Είχαμε μείνει στο στάδιο όπου όλα τα επί μέρους τμήματα πέρασαν από το ρούτερ, τριφτηκαν με 120αρι και 220αρι γυαλοχαρτο και κολληθηκαν.

Εδώ παρελειψα να γράψω για τον τρόπο στήριξης των πλαϊνών στο προσκέφαλο και τα κατωπόδαρα. Χρησιμοποίησα ως οδηγούς την μία από τις δύο τρύπες που είχα κάνει για κάθε ζεύγος καβιλιών για τη σύνδεση των πλαϊνών στις τέσσερεις κολώνες. Στα πλαϊνά τις διεύρυνα από τα 6mm στα 8mm ώστε να δεχτούν ούπες ξύλου με εσωτερικό σπείρωμα Μ6, ενώ τις αντίστοιχες στις κολώνες τις έκανα διαμπερείς ώστε να περνάει ή βίδα από έξω και να βρίσκει το σπείρωμα. Κατ'αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ή δυνατότητα να λύνεται πολύ εύκολα το κρεβάτι σε τέσσερα τμήματα, ενώ παράλληλα έχουν όλα μεταξύ τους πολύ σταθερή συνδεση λόγω καβιλιών και βιδων. Εξωτερικά εσκαψα με τρυπάνι φτερού τις τρύπες κατά 1cm ώστε να μην προεξέχει το εξάγωνο κεφάλι των βιδων.

IMG_20160917_173842068.jpg

IMG_20160917_173854855.jpg

IMG_20160917_174151763.jpg

IMG_20160917_174804401.jpg

Για το φινίρισμα χρησιμοποίησα άχρωμο βερνίκι νερου για εσωτερικούς χώρους και έπιπλα της ελληνικής vechro. Το πρώτο χέρι τι τράβηξε σχεδόν όλο μέσα το ξυλο. Αφού στέγνωσε για ένα 24ωρο το ετριψα με 240αρι γυαλοχαρτο και πέρασα το δεύτερο χέρι. Στέγνωσε και αυτό για 18 περίπου ωρες και αρχικά τριφτηκε απαλά με 1000αρι γυαλοχαρτο και τέλος πιο έντονα με καθαρό βαμβακερό πανί ώστε να απομακρυνθούν σωματίδια ξύλου και βερνικιού από το τρίψιμο και να πάρει η επιφανεια τη διακριτική σατινέ υφή.
Για τη στήριξη του στρώματος χρησιμοποίησα συμηδα 9mm την οποία ετριψα μόνο με 120αρι και πέρασα μόνο ένα χέρι βερνίκι. Την ήθελα λιγο πιο άγρια ώστε να μην γλιστράει το στρωματάκι ή τα σεντόνια.

IMG_20160917_175059261.jpg

IMG_20160917_175108400.jpg

IMG_20160917_175134217.jpg

Ήταν μία γρήγορη αλλά πολύ ευχάριστη κατασκευή, μου πήρε περίπου 15 ώρες για μετρήσεις, κοπές, τρυπηματα, τριψιματα και κολλήσεις και άλλες 5-6 ώρες περίπου για το φινίρισμα, με τα απαραίτητα κενά ανάμεσα για να στεγνώνουν τα βερνίκια.
Ελπίζω να σας άρεσε και να έδωσα ιδέες για τα δικά σας.😎

Συγχαρητήρια φίλε!

Η εμμονή στην λεπτομέρεια τόσο στην κατασκευή όσο και στο φινίρισμα είναι εμφανής με το παραπάνω.

Καλή και γερή κατασκευή επαγγελματικού επιπέδου. Καλύτερο από τα ετοιματζίδικα.
Πολλά μπράβο. Πες μας και τι στοίχισε να ξέρουνε οι ενδιαφερόμενοι νεόνυμφοι και μη.

Ως σαν αγορασμένο κ μάλιστα καλής μάρκας/ποιότητας.
Πάντα τέτοια κ μακάρι κ στο κρεβάτι του γάμου του!!!