DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γυαλίζει το άτιμο! Πολύ ωραίο. Θα φτιάξεις κι άλλα ραφάκια;

Δεν έχω βάλει ακόμα τα ραφάκια ... ( δες το σχέδιο στα προηγούμενα post) ...

Kανει ανετα και για μινι παγκο εργασιας, οχι μονο για γραφειο!!! Με μια λεξη, στιβαρο!!
Στα ποδια σκεφτεσαι να εκμεταλλευτεις το χωρο που δημιουργειται?

Kανει ανετα και για μινι παγκο εργασιας, οχι μονο για γραφειο!!! Με μια λεξη, στιβαρο!!
Στα ποδια σκεφτεσαι να εκμεταλλευτεις το χωρο που δημιουργειται?

ΓŽβ€œΓΒΓŽβ€œ_01.png

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Project : Παιδικό γραφείο 60 x 120 με ράφια

Στάδιο :
  • Prova Generale

Ωραίο! Δύο ερωτήσεις:

Τι ξύλο είναι αν επιτρέπετε? Έλατο?
Η μεγάλες επιφάνειες είναι ενιαίες ή σανίδες ενωμένες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ όμορφο Ιωάννη,πραγματικό έπιπλο και όχι σκραπ όπως μελαμίνες και τα συναφή.Μπορείς να μας γράψεις πόσο κόστισε;

Ωραίο! Δύο ερωτήσεις:

Τι ξύλο είναι αν επιτρέπετε? Έλατο?
Η μεγάλες επιφάνειες είναι ενιαίες ή σανίδες ενωμένες?

Τα ξύλα κόστισαν περίπου 120 ευρώ.

Οι βίδες έχουν κιτρινωπό χρώμα για να ταιριάζουν με το χρώμα του Πεύκου.
Το βερνίκι είναι άχρωμο/σατινέ.

Σανίδες ενωμένες είναι όλες οι επιφάνειες (Panel) από το Leroy Mernin

Ευχαριστώ Ιωάννη.Σε φίλο μου ζήτησαν προχτές για γραφείο-βιβλιοθήκη για το παιδί του 1000 απο μελαμίνη.Νομίζω πράκτικερ ή ικεα,θα σας γελάσω.Και την θεωρεί και καλή την τιμή μπροστά σε άλλα λέει που είδε.Φρίκαρα,μακάρι να είχα το χρόνο να του τα φτιάξω εγώ.Δεν το χωνεύω με τίποτα το νούμερο.

@IOANNISTSA Ευχαριστώ για την απάντηση, πέρα από τα κλασσικά επεξεργασμένα "ξύλα" (MDF, μελαμίνη, κόντρα πλακέ) δεν έχω ιδέα τι άλλα είδη υπάρχουν και επειδή λέω να φτιάξω κάποια έπιπλα ήθελα να δω γενικά τι εναλλακτικές υπάρχουν, οκ τα ατόφια ξύλα (καρυδιά π.χ) θα είναι απλησίαστα, αν υπάρχουν κιόλας, αλλά π.χ. το σουηδικό ίσως είναι φτηνό, δεν ξέρω τι παίζει από επιφάνειες και σανίδες, τα επεξεργασμένα που αναφέρω από άποψη ποιότητας είναι άθλια αν και χρησιμοποιούνται συνέχεια και θα ήθελα να τα αποφύγω...

@Νικος Πετειναρακης Για μελαμίνη μου φαίνονται πολλά τα χρήματα, ανάλογα πόσο μεγάλο είναι βέβαια…. Αν ήταν mdf που θέλει και βάψιμο και οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την επένδυση πάει στο καλό… Βασιζόμενος σε DIY τιμές, δεν ξέρω τι τιμές παίζουν στα έπιπλα γενικά.

Πολύ καλη δουλεία Ιωάννη.

Θα πρότεινα βεβαια καποιες ενωσεις για να μην εχεις θεματα στο μελλον με τζογους.

Πολύ καλη δουλεία Ιωάννη.

Θα πρότεινα βεβαια καποιες ενωσεις για να μην εχεις θεματα στο μελλον με τζογους.

Σε ποιες ενώσεις αναφέρεσαι ?
Γιατί να έχουν τζόγο στο μέλλον ?

Και όταν λέμε μέλλον προσδιόρισέ το χρονικά ...

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε ποιες ενώσεις αναφέρεσαι ?
Γιατί να έχουν τζόγο στο μέλλον ?

Και όταν λέμε μέλλον προσδιόρισέ το χρονικά ...

Στις ενώσεις των ξύλων μεταξύ τους αναφέρομαι φυσικά.
Μελλοντικά αναφέρομαι σε 1 χρόνο από τώρα.

Ότι έχω φτιάξει εγώ με παρόμοια φιλοσοφία (από τις πρώτες κατασκευές μου), εμφάνισαν τζόγους μετά από ένα χρονικό διάστημα. Είναι μεν σταθερές αλλά αν τις κουνήσεις καταλαβαίνεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Στις ενώσεις των ξύλων μεταξύ τους αναφέρομαι φυσικά.
Μελλοντικά αναφέρομαι σε 1 χρόνο από τώρα.

Ότι έχω φτιάξει εγώ με παρόμοια φιλοσοφία (από τις πρώτες κατασκευές μου), εμφάνισαν τζόγους μετά από ένα χρονικό διάστημα. Είναι μεν σταθερές αλλά αν τις κουνήσεις καταλαβαίνεις.

Ελα ρε, τα δικα σου ειχαν τζογο απο...το δεντρο!:fahne90:
Τα δικα μου ειναι πανω απο χρονο και καμια κτασκευη δεν εχει τζογο, που δεν ειμαι ψειρας...εσυ στο εχω πει, σου λειπει η μελετη. Δεντρολογος και μηχανικος δεν γινετε:BDBDG54:

Ο Γιαννης ειναι γερμανος σε αυτα! Δυο χρονια μελεταει,
ενα μηνα φτιαχνει! :Banane0: