DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

& το σκαρίφημα του............

:grandpa::grandpa::grandpa:

Καλή επιτυχία Παππού!

Θα χρειαστείς κορδέλα!
Εγώ θα χρησιμοποιούσα επιφάνεια ελάτης και για την πίσω μεριά ινοσανίδα αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και με κόντρα πλακέ!

θα έκανα πιο έντονη την κούρμπα στο κάτω ξύλο που είναι και τα κρεμαστάρια
απο την φωτογραφία που είναι με τα παλτά η μικρή κούρμπα νομίζω χάνεται και είναι άδικος κόπος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γιατί; Μια χαρά κάνει και η σέγα.

Με την κορδέλα είναι πολύ πιο εύκολο και ακριβές.
Αν δεν υπάρχει κάνει και η σέγα βεβαίως βεβαίως! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυ

Με την κορδέλα είναι πολύ πιο εύκολο και ακριβές.
Αν δεν υπάρχει κάνει και η σέγα βεβαίως βεβαίως! :)

(κ) για αυτό έχω παραγγείλει την βάση http://www.neutechnik-toolshop.com/...gsaw-table-super-set/#cc-m-product-6341953381 για να κάνω πιο εύκολη την ζωή μου.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλά έχεις τόσα εργαλεία αυτόνομα για τέτοιες δουλειές τι το πήρες αυτό?

.... για να κάνω πιο εύκολη την ζωή μου :a0210:

Αυτό ήτανε (πριν ένα μήνα, όχι πολύ) η πρώτη μου diy κατασκευή φτιαγμένη εξολοκλήρου από παλέτες. Ζητώ επιείκεια στην κρίση σας ως πρωτάρης...:ban-aki:IMG_20160915_131326[1].jpg

πολύ καλή προσπάθεια .
φιλικές συμβουλές :
1.Χρησιμοποίησε φόρστνερ τρυπάνι ή φτερωτό για να ανοίξεις τις τρύπες στο Ξύλο περισσότερο και να "χώσεις" τις βίδες (δεκάρες είναι?) μέσα και να μην σου εξέχουν . Το ίδιο ισχύει και για τις νοβοπανόβιδες (τις μικρές στην άκρη) θα μπορούσες να ανοίξεις κεφάλι στο Ξύλο με ένα φρεζάκι , για να μπουν κιαυτές μέσα.
2.Πρέπει να σου έχει φύγει κάπως το καπάκι , συγκρίνοντας την αριστερή άκρη με την δεξιά , εκτός κιαν με γελά η φωτό.
3.Τις ραφές των Ξύλων θα μπορούσες να τις κλείσεις με στόκο .Αλήθεια, τόσο πλατιές τάβλες από παλέτες που τις βρήκες , γιατί δεν φαίνονται να είναι 8αρες-10αρες αλλά παραπάνω , εκτός κιαν δεν φαίνεται καθαρά στην φωτό.
Έχω μια επιφύλαξη για την κάτω μπάρα , που την έχεις στην εξωτερική πλευρά , μήπως εμποδίζει στα πόδια , αλλά δεν φαίνεται και καλά στη φωτό.
Όλα τα παραπάνω , αν έχεις φυσικά τα αντίστοιχα εργαλεία-φρεζάκια , κλπ.
Αυτά από μένα...

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αυτό ήτανε (πριν ένα μήνα, όχι πολύ) η πρώτη μου diy κατασκευή φτιαγμένη εξολοκλήρου από παλέτες. Ζητώ επιείκεια στην κρίση σας ως πρωτάρης...:ban-aki:View attachment 133049

Με εξαιρεση τις ξυλοβιδες που βλεπω, εμενα πολυ μου αρεσει!