DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αυτό ήτανε (πριν ένα μήνα, όχι πολύ) η πρώτη μου diy κατασκευή φτιαγμένη εξολοκλήρου από παλέτες. Ζητώ επιείκεια στην κρίση σας ως πρωτάρης...:ban-aki:View attachment 133049

Φιλε Εμπεδοκλη αυτο που βλεπω μου αρεσει παρα πολυ και κατασκευαστικα (γεροδεμενο) και αισθητικα (ρουστικ). Εκατσε πολυ καλα και η αποχρωση του βερνικιου.
Οι παλετες αυτες πρεπει να ειναι του 17ου αιωνα :))

πολύ καλή προσπάθεια .
φιλικές συμβουλές :
1.Χρησιμοποίησε φόρστνερ τρυπάνι ή φτερωτό για να ανοίξεις τις τρύπες στο Ξύλο περισσότερο και να "χώσεις" τις βίδες (δεκάρες είναι?) μέσα και να μην σου εξέχουν . Το ίδιο ισχύει και για τις νοβοπανόβιδες (τις μικρές στην άκρη) θα μπορούσες να ανοίξεις κεφάλι στο Ξύλο με ένα φρεζάκι , για να μπουν κιαυτές μέσα.
2.Πρέπει να σου έχει φύγει κάπως το καπάκι , συγκρίνοντας την αριστερή άκρη με την δεξιά , εκτός κιαν με γελά η φωτό.
3.Τις ραφές των Ξύλων θα μπορούσες να τις κλείσεις με στόκο .Αλήθεια, τόσο πλατιές τάβλες από παλέτες που τις βρήκες , γιατί δεν φαίνονται να είναι 8αρες-10αρες αλλά παραπάνω , εκτός κιαν δεν φαίνεται καθαρά στην φωτό.
Έχω μια επιφύλαξη για την κάτω μπάρα , που την έχεις στην εξωτερική πλευρά , μήπως εμποδίζει στα πόδια , αλλά δεν φαίνεται και καλά στη φωτό.
Όλα τα παραπάνω , αν έχεις φυσικά τα αντίστοιχα εργαλεία-φρεζάκια , κλπ.
Αυτά από μένα...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα καλά σου λόγια
1.Για τις νοβοπανόβιδες συμφωνώ έπρεπε να τις βάλω πιο βαθιά, για τις δεκάρες όμως μου αρέσει όπως φαίνονται.
2. Το καπάκι όντως ξέφυγε αλλά όχι στις άκρες αλλά στις πλευρές...
3. Έχω βάλει το στόκο της αρκούδας δεν είχα υπομονή να ξαναβάλω...

Τα ξύλα από τις παλέτες είναι 14 cm και είναι από ευρωπαλέτα..
Η κάτω μπάρα δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Με εξαιρεση τις ξυλοβιδες που βλεπω, εμενα πολυ μου αρεσει!

Κι εμένα μου αρέσει πολύ.

Φιλε Εμπεδοκλη αυτο που βλεπω μου αρεσει παρα πολυ και κατασκευαστικα (γεροδεμενο) και αισθητικα (ρουστικ). Εκατσε πολυ καλα και η αποχρωση του βερνικιου.
Οι παλετες αυτες πρεπει να ειναι του 17ου αιωνα :))

Εμπεδοκλή πολύ του γούστου μου!Πολλά μπράβο!

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω...

Σήμερα τοποθέτησα δυό ράφια μελαμίνη στό εργαστήριο,κόλλησα ταινία στά σόκορα,ο χωροστάτης τής Bosch quigo έδωσε ρεσιτάλ στις ευθυγραμμίσεις

raf111.jpg

raf210.jpg

raf310.jpg

raf410.jpg

raf510.jpg

raf610.jpg

raf710.jpg

raf810.jpg

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αυτά είναι. Μπράβο Δημήτρη.

Ευχαριστώ Κώστα,θυμάμαι τόν είχες αγοράσει πρόσφατα καί εσύ τόν χωροστάτη,γιά κάτι τέτοιες δουλειές είναι γάντι,αλλά χρειάζεται τρίποδο για πιό ευκολία :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ Κώστα,θυμάμαι τόν είχες αγοράσει πρόσφατα καί εσύ τόν χωροστάτη,γιά κάτι τέτοιες δουλειές είναι γάντι,αλλά χρειάζεται τρίποδο για πιό ευκολία :ernaehrung004:

Όπως το λες είναι το καλύτερο.

Σήμερα τοποθέτησα δυό ράφια μελαμίνη στό εργαστήριο,κόλλησα ταινία στά σόκορα,ο χωροστάτης τής Bosch quigo έδωσε ρεσιτάλ στις ευθυγραμμίσεις

Μαστόρικη δουλειά 100%

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Νίκο καλά τό παρατήρησες,φαίνονται αισθητά στό ασπρο φόντο,μιά compact panasonic lumix είναι δέν έχω μείνη καθόλου ευχαριστημένος από αυτήν τήν μάρκα,αδύναμο φλάς,πώς καί πήρε σκόνες στόν φακό δέν μπορώ να καταλάβω,παλιά είχα μιά άλλη HP ψηφιακή 8 χρόνια καί δέν είχε πάρει σκόνες ο φακός

H δεύτερη diy κατασκευή φτιαγμένη εξολοκλήρου από παλέτες (με εξαίρεση τα πόδια του τραπεζιού που έγιναν από δοκάρια 4Χ6) για την μικρή μου κόρη. Οι τρύπες από τα καρφιά στις καρέκλες επίτειδες δε στοκαρίστηκαν για να δίνεται η αίσθηση του "παλιού". Επίσης τα καρεκλάκια έγιναν σε διαφορετικό μέγεθος για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά διαφόρων ηλικιών. Τα αυτοκόλλητα στο τραπέζι είναι αισθητική παρέμβαση της 5χρονης κόρης μου. IMG_20160906_130549.jpgIMG_20160907_093310.jpgIMG_20161017_212721.jpgIMG_20160920_204513.jpgIMG_20161017_212254.jpgIMG_20161017_212648.jpg

Mπραβο, παρα πολυ ομορφα και χαρουμενα επιπλακια!!!

Αυτο το κενο ομως στο κιτρινο καρεκλακι δεν μου καθεται καλα απο αποψη ασφαλειας -μην μαγκωσει κανα δακτυλακι.