DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

1) Tajima (...by far, για εμένα τα καλύτερα με διαφορά.... :firstprize:)
2) Shogun - Topman (Σχεδόν ισάξια, άποψη μου. Ίσως λίγο πιο μπροστά τα shogun, ίσως όμως... :chinscratch:)
3) Benman (Τελευταία χαρακτηριστικά. Αν δουλέψεις τα προηγούμενα θα καταλάβεις, εύκολα την διαφορά στην ταχύτητα και την ποιότητα κοπής :icon15:).

Δημήτρη, έχω το TAJIMA MG-300FB Magnum το Shogun 265 και το Topman αν θες για δοκιμή.
Δεν έχω το Benman, τα άλλα τρία είναι με τη σειρά που τα αναφέρεις. Παρ´ ολλα αυτά πιο συχνά χρησιμοποιώ το Topman. :smile:

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

1) Tajima (...by far, για εμένα τα καλύτερα με διαφορά.... :firstprize:)
2) Shogun - Topman (Σχεδόν ισάξια, άποψη μου. Ίσως λίγο πιο μπροστά τα shogun, ίσως όμως... :chinscratch:)
3) Benman (Τελευταία χαρακτηριστικά. Αν δουλέψεις τα προηγούμενα θα καταλάβεις, εύκολα την διαφορά στην ταχύτητα και την ποιότητα κοπής :icon15:).

Eυχαριστώ πολύ χρήσιμες συμβουλές -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη, έχω το TAJIMA MG-300FB Magnum το Shogun 265 και το Topman αν θες για δοκιμή.
Δεν έχω το Benman, τα άλλα τρία είναι με τη σειρά που τα αναφέρεις. Παρ´ ολλα αυτά πιο συχνά χρησιμοποιώ το Topman. :smile:

Μπάμπη τό Magnum τό θυμάμαι πού τό είχες φέρει πέρισσυ τέτοια εποχή στήν συνάντηση στήν Μαρμίτα,τό είχα πιάσει στό χέρι καί μου φάνηκε βαρύ καί κουραστικό γιά συνεχόμενες κοπές.
Μαλλον με βλέπω να αγοράσω τό Τajima 82A-GNP300 μιάς πού λέτε όλοι ότι είναι τό κορυφαίο πριόνι.

Εγω το topman δεν το αποχωρίζομαι. Εχω κόψει φύλλο Κ/Π στα 2 και με πιο ευθεία κοπή απο σεγα. Στον αέρα το έκοψα. Ούτε καβαλετα ούτε τίποτα. Ειναι απίστευτο πριόνι.

Sent from my iPad using Tapatalk

Χτες πηγα στο leroy και πηρα μια ταβλα για μια κατασκευη. Παω να μου την κοψουν, χαλασμενο το μηχανημα. Να δανειστω ενα πριονι σας να το κοψω γιατι δεν χωραει στο αμαξι; τους ρωταω. Εχει μου λενε μετα το ταμειο παγκο εργασιας. Ρε παιδια παω και βρισκω ενα πριονι ξυλου dexter με κοπη με σπρωξιμο. Για93x 18mm ξυλο για δυο κοπες, υδρωσα!!! Γυρναω σπιτι και κανω τις πολοιπες κοπες με το shogun. Σε 1 λεπτο 5 κοπες...
Απορω πως τα πουλανε αυτα τα πριονια για να κανεις δουλεια...

Την περασμένη εβδομάδα βρήκα στο πεζοδρόμιο ένα ξύλινο κουτί μάλλον συρταριέρα πρέπει να ήταν,φαίνεται στην πρώτη φωτό,και αποφάσισα να την μαζέψω και σε συννενόηση με την σύζυγο αποφασίσαμε να την κάνουμε ένα ντουλάπι με ράφια,πήρα τά μέτρα και μού έκοψαν μελαμίνη 16 mm λευκή για ράφια,και για τις πόρτες πήρα μελαμίνη καφέ,έβαλα την αντίστοιχη ταινία στα σόκορα,για πατούρα στα ράφια έβαλα πηχάκι 3 χ 3 cm ήθελα να γίνει γερή κατασκευή για να βάζουμε και βαριά πράγματα πάνω στα ράφια,τά ράφια δέν τά έκανα μόνιμα βιδωμένα στό πηχάκι γιά νά βγαίνουν κατά βούληση καί κατά περίσταση.Πολύ χρήσιμος ο πλαστικός οδηγός της Wolfcraft πού δίνει μαζί με το Forstner 36 mm ,εύκολη η τοποθέτηση μεντεσέδων.Κόψιμο μέ τό πολυεργαλείο B&D τίς μακρυές βίδες πού δίνουν μαζί μέ τίς χειρολαβές.Καί έτοιμο το ντουλάπι,το χρώμα στο πλαίσιο θα το αποφασίση η σύζυγος,λαδομπογιά θά είναι και θα πορευτώ ανάλογα καιρού επιτρέποντος.
Ακολουθεί αναλυτικό φωτορεπορτάζ.

ntoyla10.jpg

ntoyla11.jpg

ntoyla12.jpg

ntoyla13.jpg

ntoyla14.jpg

ntoyla15.jpg

ntoyla16.jpg

ntoyla17.jpg

ntoyla18.jpg

ntoyla19.jpg

ntoyla20.jpg

ntoyla21.jpg

ntoyla22.jpg

Μπραβο Δημητριε, παρα πολυ μου αρεσε το προτζεκτ αυτο!!!!!:grinning-smiley-043

Αυτο το πρασινο ειναι το βοηθημα της wolfcraft για τους μεντεσεδες? Κανει για ολους τους τυπους μεντεσεδων?

Ευχαριστώ συνάδελφοι,έτσι είναι Νίκο ποτέ δέν επαρκούν αυτοί οι χώροι.

Μπραβο Δημητριε, παρα πολυ μου αρεσε το προτζεκτ αυτο!!!!!:grinning-smiley-043

Αυτο το πρασινο ειναι το βοηθημα της wolfcraft για τους μεντεσεδες? Κανει για ολους τους τυπους μεντεσεδων?

Να σαι καλά Μιχάλη,τό γκρί είναι τό βοήθημα τής Wolfcraft μέσα στόν κόκκινο κύκλο
Eίναι γιά τρυπάνι μεντεσέδων 35 mm καί 26 mm ο πλαστικός οδηγός είναι ντούμπλου φάστ,από τήν μιά τό γυρνάμε καί μαρκάρουμε γιά τρυπάνι 35 mm καί από τήν άλλη γιά 26 mm

https://www.amazon.de/Wolfcraft-8728000-Forstnerbohrer-35-Markierhilfe/dp/B000P3BU2Y

ntoyla23.jpg

Δημήτρη πολυ καλά όλα σου. Τις βίδες για τα πόμολα τις κόβει και μια πενσα. Πάρε μια του κιλού για να μην χαλάσουν οι καλές μονο. Εγώ αυτό κάνω. Την έχω ψιλοφαει την πενσα αλλά 1 ευρώ είχε και δεν μπλεκω με ηλεκτρικά. Απλά πρέπει να βάλεις τη βιδα τέρμα μεσα για να κοπει

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Φίλε Αχιλλέα έχω τόν κόφτη Knipex που κόβει εύκολα βίδα 4 mm πού είναι γιά πόμολα,αλλά οι κόφτες χαλάνε τίς βόλτες καί μετά θέλει λιμάρισμα καί πέρασμα σέ παξιμάδι γιά νά στρώσουν οι βόλτες.
Ενώ μέ τό πολυεργαλείο δέν αφήνει σχεδόν καθόλου γρέζια καί δέν χαλάει τίς βόλτες.