DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ καλός!!!! :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :firstprize: Μπράβο σου για το όλο concept της διάσωσης ανακύκλωσης και αναβάθμισης του. :grinning-smiley-043

Ωραίος Δημητρό, πολύ καλή δουλειά.:grandpa:

Το πλαδτικό της Wolfcraft απο που το πήρες;

Οι βίδες που λέει ο Αχιλλέας έχουν προσημειωμένα τα σημεία κοπής, δεν χαλάνε οι βόλτες.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραίος Δημητρό, πολύ καλή δουλειά.:grandpa:

Το πλαδτικό της Wolfcraft απο που το πήρες;

Οι βίδες που λέει ο Αχιλλέας έχουν προσημειωμένα τα σημεία κοπής, δεν χαλάνε οι βόλτες.
Α ναι μιλούσα για βίδες m4x45 εγκοπη.

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Μπάμπη τό είχα αγοράσει καπου 12 η 13 ευρώ άν θυμάμαι καλά από τόν Βαρδάκα στήν Νίκαια,πρίν κανα μήνα τό είχα δεί πού τό είχε όταν είχα περάσει γιά νά δώ κάτι,άν ενδιαφέρεσαι πάρε ένα τηλέφωνο καί άν τό έχει κλείστο ,άν όχι τό παραγγέλνεις wolfcraft κωδικός 8728000 ,τό έχει καί τό praktiker μέ 20 ευρώ !!!

Ναί m4x45 ήταν μέ εγκοπές συνάδελφοι,αλλά μού ταίριαζε στό ενδιάμεσο μέ τίς βόλτες,γιαυτό τήν έκοψα,μέ τό πολυεργαλείο.

Last edited:
Μπράβο! Ωραία, πρακτική και σχολαστική (ανα)κατασκευή με υπογραφή μαστρο-Δημήτρη.

Ευχαριστώ Παναγιώτη καί Αντώνη
Πιστεύω ότι τώρα τόν επικύρωσα επάξια τόν τίτλο μαστροΔημήτρης η μαστροΔημητρός :flipout:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ Παναγιώτη καί Αντώνη
Πιστεύω ότι τώρα τόν επικύρωσα επάξια τόν τίτλο μαστροΔημήτρης η μαστροΔημητρός :flipout:

Ναι και επισήμως...

Σήμερα έφτιαξα τό πρώτο μέρος ένα mini τραπεζάκι,stand περισσότερο γιά ένα παλιό μικρό στερεοφωνικό,πού έγινε μιά ανακατάταξη στό σπίτι και βρέθηκε έρμαιο !!!
Μικρή διάσταση ίσα-ισα για τόν σκοπό του 33 cm x 29 cm κοντό στούς 35 cm ύψος.
Η κατασκευή έγινε ακριβός όπως τίς προάλλες τό τραπέζι σέ μικρογραφία,τελάρο πρώτα,πλάνισμα τά δοκαράκια γιά τά πόδια στίς ακμές και μετά τρίψιμο γιά να γλυκάνουν,τα 8 Δ γιά τά πόδια στό τελάρο έγιναν παιχνίδι μέ τό φαλτσοπρίονο,και τέλος τρίψιμο
Επόμενο βήμα λίαν προσεχώς νά κάνω καί ένα συρτάρι από κάτω γιά νά βάζω cd και κασσέτες (ναί παίρνει καί κασσέτες τόσο παλιό :smash:)

Επειδή αυτός ο καιρός δέν μέ αφήνει νά ασχοληθώ μέ βάψιμο κάθε μέρα σχεδόν βρέχει,νά δώ πότε θά τά βάψω όλα πού θά μαζευτούν.
Αυτό θά τό περάσω βερνίκι νερού καρυδιά,και γιά νά μήν φαίνονται οι βίδες θά κολλήσω κάτι μικρά στρογγυλά αυτοκόλλητα στό χρώμα τής καρυδιάς πού βρήκα,δέν ξέρω συνάδελφοι δέν μού αρέσουν οι καβίλιες τίς θεωρώ ψεύτικο υλικό σέ βάθος χρόνου ξεκολάνε-σπάνε ίσως έχω καί άδικο βέβαια,στίς νοβοπανόβιδες έχω πιό πολύ εμπιστοσύνη.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

trapez37.jpg

trapez38.jpg

trapez39.jpg

trapez40.jpg

trapez47.jpg

trapez41.jpg

trapez42.jpg

trapez43.jpg

trapez44.jpg

trapez45.jpg

trapez46.jpg

Αθανατο απο στιβαροτητα!:firstprize:
Μηπως υπερεβαλλες στο θεμα δεσιματος και στηριξης για ενα κασετοφωνο?

Αθανατο απο στιβαροτητα!:firstprize:
Μηπως υπερεβαλλες στο θεμα δεσιματος και στηριξης για ενα κασετοφωνο?

Εχεις δίκιο φίλε Νεκτάριε,αλλά λέω μήπως καί αργότερα πού θά μάς αφήσει χρόνους τό παλιό ήδη κασετόφωνο,σηκώσει κάτι άλλο βαρύτερο.

Λέω με την πρώτη ευκαιρία, μόλις βρώ λίγο χρόνο να κάνω ένα κάθισμα για το εργαστήριο εμπνεόμενος από το αντίστοιχο που έκανε ο DiResta στο https://www.youtube.com/watch?v=s2M1J6LeYxQ.
Το έχω σχεδιάσει ήδη
Steel_Stool_assembly_1.jpg

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για την κατασκευή του ξύλου πάνω στο κάθισμα. Δεν έχω τον εξοπλισμό για να κάνω αυτά που κάνει ο DiResta.

Τις βίδες γιατί δεν τις έβαλες (μετρώντας) απο την μέσα μεριά να μην φαίνονται ?
ή κ καθόλου.

Δέν ήθελα νά ανοίξω Κώστα διαμπερές τρύπες καί νά αδυνατίσω τό καδρόνι

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Λέω με την πρώτη ευκαιρία, μόλις βρώ λίγο χρόνο να κάνω ένα κάθισμα για το εργαστήριο εμπνεόμενος από το αντίστοιχο που έκανε ο DiResta στο https://www.youtube.com/watch?v=s2M1J6LeYxQ.
Το έχω σχεδιάσει ήδη
Steel_Stool_assembly_1.jpg

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για την κατασκευή του ξύλου πάνω στο κάθισμα. Δεν έχω τον εξοπλισμό για να κάνω αυτά που κάνει ο DiResta.

Για το ξυλο, κατι παραπλησιο ξεκινησα και γω.
Οχι με ιδια κομματια ξυλου, αλλα τα κολλησα και μετα τα περασα απο ταινιολειαντηρα για επιπεδωση. Πλανη δεν δοκιμασα μιας και φοβηθηκα.
Το στρογγυλεμα μπορει να γινει με κοψιμο με σεγα, αν δεν εχεις κορδελα. Το φινιρισμα θα δοκιμασω και γω οπως αυτον να το κανω, αλλα αν δεν εχεις παγκοπριονο μπορεις μετα το κοψιμο με τη σεγα να το τελοιοποιησεις με καποιο τριβειο στις γραμμες του κυκλου.

Προχώρησέ το και ενημέρωσε με φωτογραφίες. Εγώ ξεκινώ, μόλις μπορέσω, το μεταλλικό μέρος και βλέπουμε.