DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δημήτρη όμορφο. Εξωτερικά τέλειο.
Εσωτερικά φωνάζει: ...ο κατασκευαστής τσιγκουνεύτηκε να με βάψει ολόκληρο -bye-

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ Χρήστο και Κώστα

Νίκο πολύ πρωτότυπο καί ωραίο τό σχέδιο μέ τόν δίσκο,καλές δουλειές εύχομαι καί νά είναι πάντα γεμάτα από παραγγελίες -bye-

Σήμερα τελείωσα τό βάψιμο στήν ντουλάπα πού είχα φτιάξει τίς προάλλες,τήν πέρασα δυό χέρια λαδομπογιά νερού σέ εκρού χρώμα πού πάει μέ τόν τοίχο,καί έχω πόρτα καφέ απέναντι,πού ταιριάζει μέ τίς πόρτες τίς ντουλάπας.

Πολύ ωραίο Δημήτρη.:SFGSFGSF:

Πολύ ωραία και η τραμπάλα για τη μικρή και ο δίσκος για τα κρέατα.

Ερώτηση:
Το tung oil ή το λινέλαιο είναι ασφαλές για τρόφιμα; Τα έχω μπερδέψει...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πρεπει να αναγραφεται πανω στο κουτι ειτε στα specs εαν ειναι food/toy safe, καθως υπαρχουν διαφορες συνθεσεις.

Εγω για food safe χρησιμοποιω ενα εγγλεζικο λαδι.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B005VOMDQ4/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

Tung.Το χρυσοπλήρωσα γι'αυτό το λόγο,δε θα έβαζα κάτι που δεν είναι food safe..

Δεν διαφωνω Νικο, αυτο που απαντησα στον Κωστα ειναι οτι πρεπει να αναγραφεται στο μπουκαλι. Προφανως εσυ εχεις 100% καθαρο tung oil που ειναι food safe.
Το λινελαιο πχ, (oπως και αλλα λαδια) στην αγνη του μορφη ειναι 'φαγωσιμο', ενω υπαρχουν ποιοτητες και συνθεσεις με λινελαιο που εχουν αλλες εφαρμογες και ιδιοτητες.

Και τα φαρμακεία πουλάνε λινέλαιο πόσιμο...

Δημητρό Keep Walking :grandpa:

Υπέροχο το επιπλάκι, αλλά όπως είπε κι ο Κώστας, όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά, έ; :flipout:

Σάς ευχαριστώ όλους
Κώστα καί Μπάμπη δέν τό έβαψα μέσα,όχι από οικονομία μπογιάς (πού περίσσεψε έτσι καί αλλιώς) η απο βαρεμάρα,αλλά γιά νά μήν πάρει μυρωδιά τό εσωτερικό πού θά είναι κλεισμένο,γιατί καί όπως τό βρήκα σάν έπιπλο άβαφτο ήταν εσωτερικά.

Μιχάλη ίσα-ίσα στό καφέ χρώμα φαίνεται περισσότερο η σκόνη καί όχι στό λευκό.

Σάς ευχαριστώ όλους
Κώστα καί Μπάμπη δέν τό έβαψα μέσα,όχι από οικονομία μπογιάς (πού περίσσεψε έτσι καί αλλιώς) η απο βαρεμάρα,αλλά γιά νά μήν πάρει μυρωδιά τό εσωτερικό πού θά είναι κλεισμένο,γιατί καί όπως τό βρήκα σάν έπιπλο άβαφτο ήταν εσωτερικά.

Μιχάλη ίσα-ίσα στό καφέ χρώμα φαίνεται περισσότερο η σκόνη καί όχι στό λευκό.
Ο μάστορας ξέρει τι κάνει. Κι εγω δεν θα το εβαφα μεσα. Μονο και μόνο για την μυρωδιά. Δεν έχετε δει παλιές ντουλάπες με τα καδρόνια που είναι όλη λαδομπογια πως μυρίζουν?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έφτιαξα ακόμα δύο "τάβλες" για κοψίδια!Δρύς,"βάψιμο" με φλόγιστρο,πέρασμα με tung oil και τεχνητά παλαιωμένα και βερνικωμένα χερούλια.Η μία σκάφτηκε με δίσκο λείανσης σε γωνιακό τροχό,η άλλη αυλακώθηκε με ρούτερ.Αμφότερες οι διαδικασίες με ταλαιπώρησαν λόγω σκληρότητας της δρυός.Ελπίζω να σας αρέσουν έστω και άδειες!
πάρα πολύ όμορφες !!! μπράβο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σας ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια.

Ναι Μιχάλη, αυτός είναι ο σκοπός τους

:furious3: τελικά πρόσεξα ότι δεν έβαλα το τελικό αποτέλεσμα...:bang:

Εδώ ήμαστε λοιπόν.

26ffa9.jpg

b19a66.jpg

καταπληκτικό δώρο!!

Ο μάστορας ξέρει τι κάνει. Κι εγω δεν θα το εβαφα μεσα. Μονο και μόνο για την μυρωδιά. Δεν έχετε δει παλιές ντουλάπες με τα καδρόνια που είναι όλη λαδομπογια πως μυρίζουν?

Αν είναι λαδομπογια νερού όπως πχ Bondex Premium δεν μυρίζει καθόλου αν μείνει μία μέρα έξω να στεγνώσει πλήρως.

Πολύ ωραία έγινε Δημήτρη.
Μου αρέσει όπως είναι

Sent from my C6833 using Tapatalk

Δημήτρη ωραία το κατάφερες :worshippy:

Παναγιώτη τυχερή η εγγονή και να την χαίρεστε ....αλλά για τον φίλο μου τον Παναγιωτάκη ??? Τι ετοιμάζεις ??

Μόλις τελείωσα; μια κατασκευή μου, ένα φαναράκι που έφτιαξα από πλιά πατζούρια και παλέτες. Έχω σχεδόν έτοιμο και το δίδυμο του. Μόλις το τελειώσω θα τα ποστάρω μαζί.IMG_20161213_180301.jpgIMG_20161213_180205.jpg Προσπάθησα να το βάψω σε vintage στυλ. ίσως το ξαναβάψω και το ξανατρίψω. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα τζάμια στην τελική του μορφή θα τα βγάλω από την έξω πλευρά και θα τα πιάσω με χρυσά στηρίγματα.