DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για να χωνετουν αυτα πρεπει να ανοιξεις τρυπα με τρυπανι φτερου/forstner. Επειτα, εαν ειναι σκληρο το ξυλο πρεπει να προτρυπησεις εκει που θα μπουν οι ακιδες.
Εμενα ειχαν λυγισει στο καρφωμα. Γενικα δεν το βρισκω ευχρηστο αυτο το ειδος της μουφας. Ισως να ηταν μαπα η ποιοτητα βεβαια. Ισως ο τροπος μου τοποθετησης να ηταν καπου λαθος.

Παντως για την στηριξη ενος κολωνατου νομιζω οτι ειναι too much αυτες οι λυσεις. Ποτε δεν βιδωσα κολωνατο σε παγκο. Ποτε δεν ειχα θεμα ευσταθειας. Μονο με νταβιδια και σφιγκτηρες.
Τωρα εαν καποιος θελει να το βιδωσει σε παγκο, προφανως πιο σταθερο θα ειναι.

Εγω το εχω βιδωσει με ξυλοβιδες χ2 διαστασεων 7χ40. Δεν ειχα καποια μετακινηση ή αλλο θεμα προλο που το εχω και εκκεντρα λογου χωρου.

Τα χρησιμοποίησα πρώτη φορά προ αμνημονεύτων χρόνων όταν έφτιαχνα τα τεράστια ηχεία ιδιοκατασκευή που έχω και τα είχε μέσα στην συσκευασία των γούφερ ή KEF .
Φώτο τα ηχεία!!!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυ

Tότε δέν κατάλαβα καλά τί θέλεις νά πείς,ναι τήν πρώτη επιφάνεια τήν έχω τρυπήσει,μπορεις να μου το πεις πιο απλά ?
Η μηπως αναφέρεσε σέ φυτευτά πάσα όπως λέει ο Στέλιος ?

Καλημέρα. Με πρόλαβαν οι άλλοι προλαλήσαντες περιγράφοντας αναλυτικά, :firstprize: αυτό που εγώ πάνω-κάτω προσπαθούσα να πω περιληπτικά :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects κα

Μιάς πού έγινα τροχήλατος λόγο στενότητας χώρου,ήταν απαραίτητη μιά μικρή ράμπα (μπορεί να χρησιμοποιηθή καί σάν υποπόδιο) στό μικρό σκαλάκι τού εργαστηρίου,γιατί σκέφτηκα ότι θά ακολουθήση πρώτα ο Θεός καί άλλο ένα τροχήλατο stand,γιά νά κάτσει άλλο ένα εργαλείο.Στό τέλος μέ τον ταινιολειαντήρα (τάνκ) έκανα πομπέ τίς ακμές γιά εύκολο ρολάρισμα τής ρόδας,άλλο πράμα αυτό τό εργαλείο βγάζει υλικό στό άψε-σβήσε,αλλά μετά είμαστε γιά τό κλίβανο καί τά ρούχα καί ο γραφών πακέτο :flipout:

Ακουλουθεί φωτορεπορτάζ.

raba110.jpg

raba210.jpg

raba310.jpg

raba410.jpg

raba510.jpg

raba610.jpg

raba710.jpg

raba811.jpg

raba911.jpg

raba9911.jpg

raba9910.jpg

Σχετικα καλα φιλε δημητρη.. σκοπευω να του περασω ελατήρια και ψαχνω το service manual.. δεν το βρισκω πουθενα στην αγορα λογω παλαιοτητας.. εχει τα θεματακια του αλλα το μαζευω οσο μπορω και οσο μου επιτρεπουν τα οικονομικα μου..

Η ράμπα είναι απαραίτητη Δημήτρη για τα τροχήλατα ...εγώ την έχω φτιάξει τσιμεντένια.

H καλύτερη λύση Νίκο αλλά είναι καλά νά υπάρχει χώρος,είμαι στριμωγμένος καί θά μέ ενοχλούσε άν τήν έκανα τσιμεντένια,γιαυτό διάλεξα τήν λύση τίς προσθαφαίρεσης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σχετικα καλα φιλε δημητρη.. σκοπευω να του περασω ελατήρια και ψαχνω το service manual.. δεν το βρισκω πουθενα στην αγορα λογω παλαιοτητας.. εχει τα θεματακια του αλλα το μαζευω οσο μπορω και οσο μου επιτρεπουν τα οικονομικα μου..

Σκυλιά μαύρα τά Vanette Δημήτρη,είχε ένα ό ξάδελφος μου από τό 1990 τού είχε κάνει 200.000 χ.λ.μ καί ούτε δίσκο,ούτε ρεκτιφιέ ούτε τίποτα δέν είχε βγάλει,καί λέω είχε γιατί τού τό βούτηξαν πρόσφατα.

H καλύτερη λύση Νίκο αλλά είναι καλά νά υπάρχει χώρος,είμαι στριμωγμένος καί θά μέ ενοχλούσε άν τήν έκανα τσιμεντένια,γιαυτό διάλεξα τήν λύση τίς προσθαφαίρεσης.

Σκυλιά μαύρα τά Vanette Δημήτρη,είχε ένα ό ξάδελφος μου από τό 1990 τού είχε κάνει 200.000 χ.λ.μ καί ούτε δίσκο,ούτε ρεκτιφιέ ούτε τίποτα δέν είχε βγάλει,καί λέω είχε γιατί τού τό βούτηξαν πρόσφατα.

Για να του το βούτηξαν πάει να πει ότι ήταν καλό! :)

Μιάς πού έγινα τροχήλατος λόγο στενότητας χώρου,ήταν απαραίτητη μιά μικρή ράμπα (μπορεί να χρησιμοποιηθή καί σάν υποπόδιο) στό μικρό σκαλάκι τού εργαστηρίου,γιατί σκέφτηκα ότι θά ακολουθήση πρώτα ο Θεός καί άλλο ένα τροχήλατο stand,γιά νά κάτσει άλλο ένα εργαλείο.Στό τέλος μέ τον ταινιολειαντήρα (τάνκ) έκανα πομπέ τίς ακμές γιά εύκολο ρολάρισμα τής ρόδας,άλλο πράμα αυτό τό εργαλείο βγάζει υλικό στό άψε-σβήσε,αλλά μετά είμαστε γιά τό κλίβανο καί τά ρούχα καί ο γραφών πακέτο :flipout:

Ακουλουθεί φωτορεπορτάζ.

raba110.jpg

raba210.jpg

raba310.jpg

raba410.jpg

raba510.jpg

raba610.jpg

raba710.jpg

raba811.jpg

raba911.jpg

raba9911.jpg

raba9910.jpg

Τελικά και εσύ αρρώστησες με το OSB μου φαίνεται! :)

Ευχαριστώ Κώστα - Πάνο καί Παναγιώτη

Τελικά και εσύ αρρώστησες με το OSB μου φαίνεται! :)

Αστα Νικόλα μέ παρέσυρες,καί μάλλον μέ τήν οικονομική κρίση μάς βλέπω όλους να τό γυρνάμε στό OSB :flipout:

Ευχαριστώ Κώστα - Πάνο καί Παναγιώτη

Αστα Νικόλα μέ παρέσυρες,καί μάλλον μέ τήν οικονομική κρίση μάς βλέπω όλους να τό γυρνάμε στό OSB :flipout:

Χαχα... Άστα αυτά. Ότι πει το έτερον ήμισυ κάνεις εσύ, σιγά μην ακούς εμένα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κανόνισε να κολλήσεις και εσύ!
Μη φοβάσαι, το έχω χρησιμοποιήσει εκεί που χρειάστηκε.