DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η οργάνωση του Εργαστηρίου είναι πάρα πολύ βασικό πράγμα τόσο για έναν ερασιτέχνη όσο κ για τον επαγγελματία.

Το μόνο "άσχημο" ότι θέλει συνέχεια γέμισμα, μα ...πότε της δεν γεμίζει!

Πολύ μού άρεσε η τελευταία πρόταση :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Και εγώ έχω μία τέτοια από OSB.
Απλά σχεδίασε την όσο καλύτερα μπορείς για να μην κάνεις διορθώσεις μετά.

Το οτινθα κανεις διορθωσεις, θα κανεις. Οποτε ειτε το κανεις απλα με βιδες και κρεμας, ειτε το κανεις με αυτο το τροπο και ξοδευεις το χρονο σου, δημιουργικα μεν αλλλα για οργανωση δε και μονο.
Εγω στην αρχη τα ντουλαπια και τα συρταρια τα εβλεπα ως κατασκευες, οτι μου αρεσε και με "επαιρνε" το εφτιαξα. Αυτο ομως το φρανσεζικο κολπακι δεν σκεφτηκα καν. Πολυ δουλεια για μια πλατη εργαλειων. Προτιμησα τις βιδες και το κρεμασμα.

Και εγώ έχω μία τέτοια από OSB.
Απλά σχεδίασε την όσο καλύτερα μπορείς για να μην κάνεις διορθώσεις μετά.
Εννοείς σαν κατασκευή ή το που θα μπουν τα εργαλεία? Γιατί για το δεύτερο έχουμε μπόλικο χρόνο.

Το οτινθα κανεις διορθωσεις, θα κανεις. Οποτε ειτε το κανεις απλα με βιδες και κρεμας, ειτε το κανεις με αυτο το τροπο και ξοδευεις το χρονο σου, δημιουργικα μεν αλλλα για οργανωση δε και μονο.
Εγω στην αρχη τα ντουλαπια και τα συρταρια τα εβλεπα ως κατασκευες, οτι μου αρεσε και με "επαιρνε" το εφτιαξα. Αυτο ομως το φρανσεζικο κολπακι δεν σκεφτηκα καν. Πολυ δουλεια για μια πλατη εργαλειων. Προτιμησα τις βιδες και το κρεμασμα.
Στον ένα πάγκο έχω ήδη πλάτη από απλή μοριοσανίδα που έχει πάνω της καρφάκια και βίδες με στεφάνι. Απλά για τον δεύττερο (καινούργιο) πάγκο σκεφτόμουν μήπως το παραπάνω είναι πιο λειτουργικό - όμορφο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ μού άρεσε η τελευταία πρόταση :ernaehrung004:

το ότι θέλει συνέχεια γέμισμα ή το ποτέ δεν γεμίζει;;;

μήπως θέλει συνέχεια επέκταση;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

το ότι θέλει συνέχεια γέμισμα ή το ποτέ δεν γεμίζει;;;

μήπως θέλει συνέχεια επέκταση;

Τά δύο πρώτα Παναγιώτη

Μια μικρη πατεντουλα για οσους εχουν το Silverline ταινιολειαντηρακι, ετσι ωστε να παιρνουν ταινιες φαρδυτερες και να τις "φερνουν" στο επιθυμητο πλατος. Π.χ απο ενα σετ των 3, bosch 2 608 606 036 διαστασεων 75 Χ 457, βγαινουν 15 ταινιακια.

11553_2608606036.jpg

DSCN1610 (Medium).JPG
DSCN1611 (Medium).JPG
DSCN1612 (Medium).JPG

Χτές είχα πάρει τά υλικά,καί σήμερα τό πρωί πρίν φύγω γιά δουλειά έφτιαξα τό τροχήλατο stand γιά τόν αεροσυμπιεστή,τόν ακούμπησα επάνω,είναι 18 κιλά καί έτσι τόν πιάνω από τό χερούλι και τόν τσουλάω,σκεφτόμουν νά του βάλω καί τάκους μπρός-πίσω-πλάγια στά παπουτσάκια πού έχει γιά νά είναι σταθερός νά μήν φεύγει από τό κόντρα-πλακέ,αλλά είδα ότι δέν χρειάζεται.

Πήρα δυό ρόδες με φρένο και δυό ρόδες σταθερές, και κόντρα πλακέ 21 mm.

Κυριάκο γινόταν νά τού βγάλω τά μαύρα παπουτσάκια καί να του βάλω ρόδες κατευθείαν,αλλά επειδή ήταν κοντός ο αεροσυμπιεστής ήθελα να τόν φέρω και πιό ψηλά συνολικά 10 cm.

aerosi10.jpg

aerosi13.jpg

aerosi11.jpg

aerosi12.jpg

Μια χαρά Δημήτρη. Δεν σε βόλευε να βάλεις μακρύ λάστιχο να φτάνεις τους χώρους σου μέσα και έξω;

Μια χαρά Δημήτρη. Δεν σε βόλευε να βάλεις μακρύ λάστιχο να φτάνεις τους χώρους σου μέσα και έξω;

Να σαι καλά Παναγιώτη
Τό σκέφτομαι γιά μακρύ λάστιχο,αλλά τό σπιράλ είναι μανιτζέβελο πού μαζεύεται και δέν πιάνει χώρο,ίσως του πάρω ένα σπιράλ 10 μέτρα γιατί αυτό είναι 5 μέτρα.

Να σαι καλά Παναγιώτη
Τό σκέφτομαι γιά μακρύ λάστιχο,αλλά τό σπιράλ είναι μανιτζέβελο πού μαζεύεται και δέν πιάνει χώρο,ίσως του πάρω ένα σπιράλ 10 μέτρα γιατί αυτό είναι 5 μέτρα.

Ναι Δημήτρη, εννοείται σπιράλ...

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μια μικρη πατεντουλα για οσους εχουν το Silverline ταινιολειαντηρακι, ετσι ωστε να παιρνουν ταινιες φαρδυτερες και να τις "φερνουν" στο επιθυμητο πλατος. Π.χ απο ενα σετ των 3, bosch 2 608 606 036 διαστασεων 75 Χ 457, βγαινουν 15 ταινιακια.

Καλή σκέψη μόνο αν θέλεις βάλε μια προφύλαξη στο ξυραφάκι γιατί είναι πολύ εκτεθειμένο κ το κακό παραμονεύει παντού.

Χτές είχα πάρει τά υλικά,καί σήμερα τό πρωί πρίν φύγω γιά δουλειά έφτιαξα τό τροχήλατο stand γιά τόν αεροσυμπιεστή,τόν ακούμπησα επάνω,είναι 18 κιλά καί έτσι τόν πιάνω από τό χερούλι και τόν τσουλάω,σκεφτόμουν νά του βάλω καί τάκους μπρός-πίσω-πλάγια στά παπουτσάκια πού έχει γιά νά είναι σταθερός νά μήν φεύγει από τό κόντρα-πλακέ,αλλά είδα ότι δέν χρειάζεται.

Πήρα δυό ρόδες με φρένο και δυό ρόδες σταθερές, και κόντρα πλακέ 21 mm.

Κυριάκο γινόταν νά τού βγάλω τά μαύρα παπουτσάκια καί να του βάλω ρόδες κατευθείαν,αλλά επειδή ήταν κοντός ο αεροσυμπιεστής ήθελα να τόν φέρω και πιό ψηλά συνολικά 10 cm.

Ωραία ταίριαξε Δημήτρη.
Το μακρύ σπιράλ λάστιχο θα σε βολέψει αφάνταστα. Έχει φθηνό κ το e-shop.

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι τα φρένα στις ρόδες πάνε διαγώνια κ όχι κ τα δύο στην ίδια πλευρά.

ωραίο Δημήτρη!
το μακρύ λάστιχο μπορεί να μπει σε τόσο μικρούς αεροσυμπιεστές ή θα προκαλέσει πρόβλημα?

Κώστα εγώ σε ένα μεταφερόμενο τραπέζι έβαλα τις ρόδες με το φρένο μαζί, για να μπορώ να το ξεμπλοκάρω εύκολα και να το τραβάω έξω, αλλά πιστεύω πως διαγώνια είναι ακόμη καλύτερα αναφορικά με την σταθερότητα της βάσης.

και πως θα στριβει αν μπουν διαγωνια οι περιστρεφομενες με φρενο ροδες
αφου οι χωρις φρενο του δημητρη ειναι σταθερες;

και πως θα στριβει αν μπουν διαγωνια οι περιστρεφομενες με φρενο ροδες
αφου οι χωρις φρενο του δημητρη ειναι σταθερες;

Καί όχι μόνο αυτό πού λέει ο Μιχάλης πολύ σωστά,αλλά πώς θά μπλοκάρω-ξεμπλοκάρω τό φρένο άν μπεί πίσω πού δέν έχω πρόσβαση ? γιαυτο τόν λόγο τής μή πίσω πρόσβασης έβαλα σταθερές ρόδες πίσω.

ωραίο Δημήτρη!
το μακρύ λάστιχο μπορεί να μπει σε τόσο μικρούς αεροσυμπιεστές ή θα προκαλέσει πρόβλημα?

Eυχαριστώ Σωτήρη
Θά τό δοκιμάσω,έτσι καί αλλιώς φτηνό είναι,τά 10 μέτρα 7 ευρώ τά είχα δεί στό praktiker.

Ωραία ταίριαξε Δημήτρη.
Το μακρύ σπιράλ λάστιχο θα σε βολέψει αφάνταστα. Έχει φθηνό κ το e-shop.

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι τα φρένα στις ρόδες πάνε διαγώνια κ όχι κ τα δύο στην ίδια πλευρά.

Μιά χαρά πάει Κώστα τό τροχήλατο,απλά δέν έχει κίνηση επιτόπια πλάγια,πάει μπρός πίσω και στρίβει μονόπαντα πού λέμε από τήν μπροστινή μεριά πού είναι οι περιστρεφόμενες.

Last edited: