DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δημήτρη , μείωσε επειγόντως τις βίδες . Για το καλό σου στο λέμε . Θα καταστραφείς οικονομικά !!!!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τελικά το OSB είναι αρρώστια!!!

Πολύ καλή κατασκευή και χρηστική.
Στο μέλλον θα μπορούσες να κάνεις μία ραφιέρα με μισοχαρακτές έτσι ώστε και πιο καλαίσθητη να είναι αλλά και με μεγαλύτερη αντοχή! ;)
Καιρο ειχα να το ακουσω αυτο...:flipout:

ωραία δουλειά, καθαρή και γρήγορη. πάντως με τόση βίδα που έχεις βάλει πιστεύω να αντέχει σε ταχύτητες πάνω από 2 Mach.
:2thumb22sup:
Ποια mach...
Στη ταφρο των μαριανων στα 11000 μετρα κατω απο την επιφανεια να το ριξει, δεν θα παθει τιποτα! Ασε που ειναι και με osb και δεν θα εχει θεμα και με το νερο/υγρασια :grinning-smiley-043

Βλέπω πως είχες και άλλο χώρο για βίδες και δεν το εκμεταλλεύτηκες.... :flipout:flipout:flipout:
Ωραίο Δημήτρη αλλά μου θυμίζεις το "είπαν στη γριά..."
Ανεβάζεις επικίνδυνα το κόστος κατασκευής.

Τελικά το OSB είναι αρρώστια!!!

Πολύ καλή κατασκευή και χρηστική.
Στο μέλλον θα μπορούσες να κάνεις μία ραφιέρα με μισοχαρακτές έτσι ώστε και πιο καλαίσθητη να είναι αλλά και με μεγαλύτερη αντοχή! ;)

Να σαι καλά Νίκο,μέ μισοχάρακτες θά πρέπει να βάλω δοκαράκι όμως σκελετό δηλαδή,καί νά πιάσω τό OSB μέ βίδες επάνω στό δοκαράκι,τα λέω καλά η όχι ?

ωραία δουλειά, καθαρή και γρήγορη. πάντως με τόση βίδα που έχεις βάλει πιστεύω να αντέχει σε ταχύτητες πάνω από 2 Mach.
:2thumb22sup:

Ευχαριστώ Παύλο, -bye-

Δημήτρη , μείωσε επειγόντως τις βίδες . Για το καλό σου στο λέμε . Θα καταστραφείς οικονομικά !!!!

Βλέπω πως είχες και άλλο χώρο για βίδες και δεν το εκμεταλλεύτηκες.... :flipout:flipout:flipout:
Ωραίο Δημήτρη αλλά μου θυμίζεις το "είπαν στη γριά..."
Ανεβάζεις επικίνδυνα το κόστος κατασκευής.

Φτηνές είναι οι βίδες Βαγγέλη καί Παναγιώτη :flipout: συνολικά 110-120 βίδες 4 mm διάμετρο σέ διάφορα μήκη,2 ευρώ έδωσα,τίς βρίσκω τσάμπα γιαυτό τού δίνω καί καταλαβαίνει :ernaehrung004:

Να σαι καλά Νίκο,μέ μισοχάρακτες θά πρέπει να βάλω δοκαράκι όμως σκελετό δηλαδή,καί νά πιάσω τό OSB μέ βίδες επάνω στό δοκαράκι,τα λέω καλά η όχι ?

Ευχαριστώ Παύλο, -bye-

Φτηνές είναι οι βίδες Βαγγέλη καί Παναγιώτη :flipout: συνολικά 110-120 βίδες 4 mm διάμετρο σέ διάφορα μήκη,2 ευρώ έδωσα,τίς βρίσκω τσάμπα γιαυτό τού δίνω καί καταλαβαίνει :ernaehrung004:

Ακριβώς όπως έκανες την κατασκευή αυτή και αν θες και χωρίς χρήση βιδών (μόνο κόλλας ή καβίλιες).

εγώ πιστεύω ότι βάζοντας βίδες κάθε 2-3 εκ κάνεις κακό στην κατασκευαστική δομή παρά καλό...δηλαδή απλά αδυνατίζεις την συνοχή και την αντοχή του ξύλου.

όσο για την αντοχή του osb/3 στην υγρασία και στο νερό...ας το αφήσουμε ασχολίαστο....πόρτα σε αποθήκη ξυλουργού σε εξωτερικό χώρο....λειτουργεί μόνο όταν δεν έχει βρέξει....αλλιώς απλά δεν ανοίγει η πόρτα....εάν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα....όσο για την γνώμη του ξυλουργού για το υλικό...η καλύτερη....

Ακριβώς όπως έκανες την κατασκευή αυτή και αν θες και χωρίς χρήση βιδών (μόνο κόλλας ή καβίλιες).

Πώς γίνεται μισοχάρακτη Νικόλα στό OSB έχεις πρόχειρη κάποια φωτό ? η αύριο άν μπορείς βγάλε μια φωτό από τά έργα σου μέ μισοχάρακτες σέ OSB γιά νά καταλάβω.
Ευχαριστώ.

Πώς γίνεται μισοχάρακτη Νικόλα στό OSB έχεις πρόχειρη κάποια φωτό ? η αύριο άν μπορείς βγάλε μια φωτό από τά έργα σου μέ μισοχάρακτες σέ OSB γιά νά καταλάβω.
Ευχαριστώ.

Δες στο αντίστοιχο thread "Κατασκευές επίπλων". Έχω κάνεις άφθονες.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

εγώ πιστεύω ότι βάζοντας βίδες κάθε 2-3 εκ κάνεις κακό στην κατασκευαστική δομή παρά καλό...δηλαδή απλά αδυνατίζεις την συνοχή και την αντοχή του ξύλου.

όσο για την αντοχή του osb/3 στην υγρασία και στο νερό...ας το αφήσουμε ασχολίαστο....πόρτα σε αποθήκη ξυλουργού σε εξωτερικό χώρο....λειτουργεί μόνο όταν δεν έχει βρέξει....αλλιώς απλά δεν ανοίγει η πόρτα....εάν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα....όσο για την γνώμη του ξυλουργού για το υλικό...η καλύτερη....

Είσαι / Είναι σίγουρος ότι το OSB είναι 3άρι και όχι 2άρι?
Εγώ το έχω αφημένο έξω εδώ και 1 χρόνο κια τρώει ήλιο, βροχές χιόνι κ.λπ. και δεν έχει κάνει κιχ.

Παπουτσοθήκη μέσα στην ντουλάπα.
Κόντρα πλακέ 16mm τα πλαινά και 6 mm τα οριζόντια.
Τα αυλάκια τα άνοιξα με το ρούτερ.
Βίδες δεν χρειάστηκαν γιατί σφηνώσανε όλα μαζί και βγαίνουν εύκολα αν χρειαστεί.
Πίσω είναι mdf 4mm βιδωμένο στο νοβοπαν τις ντουλάπας.

DSCN7272.jpg
DSCN7269.jpg
DSCN7275.jpg

Προτάσεις για βάψιμο;

Βίδες δεν χρειάστηκαν γιατί σφηνώσανε όλα μαζί και βγαίνουν εύκολα αν χρειαστεί.

Προτάσεις για βάψιμο;

Ωραία καί εξυπνη κατασκευή,αλλά δέν ξέρω τό κατά πόσο είναι σωστό να υπάρχει παπουτσοθήκη μέσα στήν ντουλάπα,από θέμα εξαερισμού.

View attachment 139374
View attachment 139373
View attachment 139375

Προτάσεις για βάψιμο;

Ωραία κατασκευη.
Βάψιμο απο απλο, κοινό, πλαστικό χρωμα μεχρι βερνίκι πολυουρεθάνης, έγχρωμο ή διάφανο.
Αν βάψεις με πλαστικό, ασταρωσε το προηγουμένως.

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολύ ωραία κατασκευή Νίκο και πολύ θετικό το ότι δεν χρησιμοποίησες βίδες και κόλλα!
Από την στιγμή που είναι κόντρα πλακέ το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο τρίψιμο αφού από την φύση του είναι ανθεκτικό σε υγρασία κ.λπ.

Σας ευχαριστώ όλους. Είναι η ντουλάπα με τα άπλυτα και με τα απορυπαντικά οπότε δεν υπάρχει θέμα μυρωδιάς στα ρούχα :)

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μου κανει εντυπωση η παραμορφωση- ελαστικοτητα της βασης του δραπανου, και η χειροποιητη (πιστευω) μεγγενη.

Eδω βλεπουμε τα plug cutters σε δραση.

Κοπη καβιλιας 10μμ για να καλυφθει τρυπα (για καλωδιο) σε επιπλο. Το τεμαχιο ξυλου πλησιαζε οσο περισσοτερο γινοταν το ξυλο του επιπλου σε αποχρωση.
Συνηθως τα plug cutters χρησιμοποιουνται για αισθητικους λογους, να καλυπτουν βιδες. Κοβονται απο το ιδιο ξυλο που ειναι η κατασκευη.

Η διαδικασια ειναι απλη. Με μετρια ταχυτητα σε κολωνατο δραπανο βυθιζεις το φρεζακι γυρω στο ενα+ εκατοστο. Μετα κουνας την καβιλια δεξια αριστερα και κοβεται.

33670151441_22f7c1af8b_b.jpg

Αλλαγη μεντεσε παραθυρου για σημερα :)

Κοπηκε ο μεντεσες ενος μικρου παραθυρου του υπογειου εξ'αιτιας της διαβρωσης.
Bγηκε λοιπον το μικρο παραθυρακι, μπηκε στην αρχοντομεγγενη του λιντλ για να κοπει ο υπολοιπος μεντεσες.

Η κοπη εγινε ανετα με dremel και δισκακι κοπης μεταλλων. Οχι τοσο ανετα βεβαια καθως επρεπε να κοπει η ηλεκτροκολληση που στερεωνε τον μεντεσε..
33433103010_0aca5abd8c_c.jpg

Μετα επρεπε να λειανθει το σημειο για να μπει ο νεος μεντεσες. Αυτο εγινε με ενα τροχακι μπαταριας 10βολτο, μαρκας terratek.
33688606671_eed9242964_c.jpg

Σελφι κατα το τροχισμα:))
33661703682_0865ac77fa_c.jpg

Αριστερα το παραθυρακι τοποθετημενο χωρις τον κατω μεντεσε. Δεξια το νεο μεντεσεδακι που θα βιδωθει στο σιδερενιο πλαισιο του παραθυρου.
33004767133_d9923c4460_z.jpg
33777248906_db73a38614_z.jpg

Τα μεντεσεδακια δεν ειναι ακριβως τα ιδια... αλλα η δουλεια θα γινει μια χαρα:))

Aυτός είναι ένας μεντεσές για ξύλο μπρούτζινος μαλακός με μια λεπτή βελονίτσα μέσα. Δεν ξέρω για τι σκοπό είναι αυτό το παράθυρο , αν πέσει σε κανένα κεφάλι ή αν απλά το σπρώξει ή ακουμπήσει κάποιος αλλά δεν είναι ασφαλές όπως το σκέφτεσαι.