DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πως το καταλάβαινεις δεν βλέπω κάποια χαρακτηριστικά στο σαιτ τους...

Sent from my A0001 using Tapatalk

δεν θα επέλεγα osb για στέγαστρο σε καμία περίπτωση, εάν το επιλέξεις τελικά να το προστατεύσεις με λαδομπογιά, 2-3 χέρια, ώστε να το μονώσεις από την υγρασία.

το σκουρέτο είναι οι τάβλες οι εμποτισμένες που κάνουν το ταβάνωμα στις στέγες ή τους τοίχους σε εξωτερική κάλυψη. είναι ουσιαστικά τάβλες ελάτης.
http://www.mitsiswood.gr/xylia-stegis-skoureta_petavra.html

Πως το καταλάβαινεις δεν βλέπω κάποια χαρακτηριστικά στο σαιτ τους...

Sent from my A0001 using Tapatalk

Το γραφει και στον τιτλο (Πάνελ από OSB 3 M244xΠ122cm) και παρακατω στα τεχνικα χαρακτηριστικα, στην ιδια σελιδα.

τι ειναι το σκουρέτο...???

Ειναι σανιδες ξύλου (τα πρώτα κομμάτια ξύλου απο το δέντρο) που χρησιμοποιούν οι "σκεπαδες" μαζι με το ασφαλτοπανο για οικονομική λύση σε εξωτερικα κοσκια και περγολες . Η 4μετρη στους 20 πόντους πλάτος εχει 4 .
Οπτικά καλύτερο απο OSB και χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία και συντήρηση .

Ευχαριτσω για την διευκρινηση...
Εχεις υποψιν σου Αθηνα που μπορω να βρω τετοια ξυλεια...???

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ειναι σανιδες ξύλου (τα πρώτα κομμάτια ξύλου απο το δέντρο) που χρησιμοποιούν οι "σκεπαδες" μαζι με το ασφαλτοπανο για οικονομική λύση σε εξωτερικα κοσκια και περγολες . Η 4μετρη στους 20 πόντους πλάτος εχει 4 .
Οπτικά καλύτερο απο OSB και χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία και συντήρηση .

Ειναι αυτο που λεμε παταβρα?

Ευχαριτσω για την διευκρινηση...
Εχεις υποψιν σου Αθηνα που μπορω να βρω τετοια ξυλεια...???
Σε μασιφ ξυλεια , θα σου πρότεινα τον Σαχλο στην Καραμανλή αλλα δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι .

@Νεκ : είσαι παλιοσειρά...

Ειναι αυτο που λεμε παταβρα?

Πάταβρα ή πέταβρα; :chinscratch:

Σε μασιφ ξυλεια , θα σου πρότεινα τον Σαχλο στην Καραμανλή αλλα δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαΙ.

Εγώ ψωνίζω πάντα απλ το Σαχλό αλλά όχι επί της Καραμανλή, την TIBERSA, προτιμώ τον άλλον στην Ντάλιας 14.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστω...ο Σαχλός ειναι κοντά μου...

Η προτιμηση σου ειναι λογω τοποθεσιας, καλυτερης τιμης, καλυτερης εξυπηρέτησης, καλυτερης ποιοτητας ή ολα τα προηγουμενα...???

Τιμή κι εξυπηρέτηση.
Ούτως ή άλλως είναι πολύ κοντα., μπορείς να ρωτήσεις και στους δύο.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αναφερεσαι στον Σαχλο Timbersa Λεωφόρος Καραμανλή Κωνσταντίνου 190, και στον Σαχλο showood Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 186

Να ρωτήσω και εγώ για το σκουρέτο;
Είναι καλύτερο για εξωτερικούς τοίχους - οροφές πέργκολας (με κεραμίδι από απάνω); Το απλό ξύλο περασμένο με (μπόλικο) βερνίκι θαλάσσης δεν κάνει δουλειά;

Παλικαρια καλημερα και καλο μηνα...
επιστρεφω στο ερωτημα (2) μου, μιας και δεν μου απαντησατε...θα πρεπει να μπει καποια μεμβρανη αναμεσα στο ξυλο και στο ασφαλτοκεραμιδι...???
Ευχαριστω

Σήμερα τελείωσα άλλο ένα Bird house,πρόσθεσα παράθυρα καί θέλω τήν επιείκεια σας λόγο πού είναι κάπως .....στραβά.
Η κατασκευή έγινε μέ ξυλόκολλα καί καρφωτικό αέρος.
Στοκαρίστηκε,τρίφτηκε,καί σκέφτομαι νά μήν τό περάσω βερνίκι τό δεύτερο,νά κάνω κεραμιδί τήν σκεπή άσπρο τά παράθυρα καί καφέ τό υπόλοιπο δηλαδή λαδομπογιά,θυμάμαι σέ ένα post ο Δημήτρης (waldorf) είχε αναφέρει ότι δέν κανιβαλίζει επάνω στό ξύλο μέ λαδομπογιές και σωστά,αλλά νομίζω ότι ίσως τού πάει τό τρικολόρε πού σκέφτομαι,γιά πείτε τήν γνώμη σας συνάδελφοι.
Οσο τό βλέπω νομίζω ότι θά τού πάει να γίνει διακοσμητικό μέ τά led εσωτερικά πού πήρα πρόσφατα από τό Jumpo.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ βήμα - βήμα.

sp110.jpg

sp210.jpg

sp310.jpg

sp410.jpg

sp510.jpg

sp610.jpg

sp710.jpg

sp810.jpg

sp910.jpg

sp9910.jpg

sp99910.jpg