DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παλικαρια καλημερα και καλο μηνα...
επιστρεφω στο ερωτημα (2) μου, μιας και δεν μου απαντησατε...θα πρεπει να μπει καποια μεμβρανη αναμεσα στο ξυλο και στο ασφαλτοκεραμιδι...???
Ευχαριστω

Σου απάντησε ο Ηλίας... Δεν χρειάζεται τίποτε.

Δημήτρη πολύ ωραίο το κλουβάκι...
Πήρες την κορδελίτσα της Proxxon; Φοβερό εργαλείο, το αγαπάω πάρα πολύ. :a0210:
Έτσι μούρχεται να το ξανααγιράσω...:flipout:

Last edited by a moderator:
Mπραβο Δημητρη, εγω χαρηκα επισης τα εργαλεια και την φωτοδιαδικασια!!
Το σπιτακι αν θα το κανεις διακοσμητικο, απεφυγε τις πολυ σκουρες αποχρωσεις.

Μπράβο Δημήτρη!

Ωραία είναι!

Καλορίζικα και τα εργαλεία!!!

Eυχαριστώ Πάνο.

Δημήτρη πολύ ωραίο το κλουβάκι...
Πήρες την κορδελίτσα της Proxxon; Φοβερό εργαλείο, το αγαπάω πάρα πολύ. :a0210:
Έτσι μούρχεται να το ξανααγιράσω...:flipout:

Ευχαριστώ Μπάμπη
Ασε τό καλοκαίρι μέ έπιασε proxxomania :grinning-smiley-043
Όντως τα αγαπημένα μου είναι η πριονοκορδέλα καί το παγκοπρίονο Fet.

Mπραβο Δημητρη, εγω χαρηκα επισης τα εργαλεια και την φωτοδιαδικασια!!
Το σπιτακι αν θα το κανεις διακοσμητικο, απεφυγε τις πολυ σκουρες αποχρωσεις.

Eυχαριστώ Μιχάλη.

Πολύ πιο ωραίο έγινε με τα παράθυρα. Φτιάξε και άλλα διακοσμητικά στοιχεία και κόλλα τα γύρω γύρω, από τα ρετάλια θα βγάλεις πολλά πράματα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ Καλό!
Μέσα τα σπιτάκια αυτά θέλουν κάποια διαμόρφωση για τους ενοίκους?

Δέν νομίζω Κυριάκο,άν αποφασίσουν να κάνουν φωλιά θα κουβαλάνε διάφορα κλαράκια,καί τήν φτιάχνουν μόνα τους.
Βέβαια άν βάλω μερικά κλαράκια μέσα θά διευκολυνθούν φαντάζομαι.

Ανέβα level κ δημιούργησε γύρω τριγύρω κ birds !

Το σκέφτηκα Κώστα νά κάνω αυλόγυρο στό επόμενο.

Πολύ πιο ωραίο έγινε με τα παράθυρα. Φτιάξε και άλλα διακοσμητικά στοιχεία και κόλλα τα γύρω γύρω, από τα ρετάλια θα βγάλεις πολλά πράματα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Κώστα,ναί θά κάνω αυλόγυρο όπως είπα παραπάνω στόν Παππού Κώστα.

QUIZ
Το πετας η το φτιαχνεις -και πως? :))

Πλαστικη θηκη με 'κερμα' για τα καροτσια του supermarket.
36170468113_fb63a176a0_c.jpg

Aπαντηση:
To κρατας και το φτιαχνεις με στοκο/κολλα δυο συστατικων https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6198

36791638966_d5d8bdf049_b.jpg

Αρχικα συγκολλεις προχειρα τα δυο κομματια με λιγη super glue (προαιρετικο αλλα βοηθαει στην συγκεκριμενη περιπτωση. Μετα με γυαλοχαρτο αγριευεις την επιφανεια.

Επειτα κοβεις ενα μικρο κομματακι στοκο (και απο τα δυο συστατικα) και τον πλαθεις σαν πλαστελινη μεχρι να γινει ενα χρωμα. Βλεπε μικρο βολο κατω δεξια.
Σε 1-2 ωριτσες γινεται πετρα και μπορεις να το βαψεις (και γενικα να το επεξεργαστεις οπως θες, να το τρυπησεις να το τριψεις κλπ).

Αυτο ειναι για τα καροτσακια του σουπερ μαρκετ, αντι κερματος; ειχα δει ενα αντιστοιχο που ειχε σχημα σαν μισοφεγγαρο, το εβαζες στη σχισμη, απασφαλιζε, τραβαγες το καροτσακι και το εργαλειο ξαναεβγαινε. Λογω του οτι δεν ηταν ολο στρογγυλο δεν το μαγκωνε μεσα στη σχισμη. Το εχουν στα μαγαζια για να μεταφερουν τα καροτσια χωρις να χρειαζεται να βαζουν κερμα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αλλιως πας Σκλαβενιτη που δεν θελουν κερμα τα καροτσια και ξενοιαζεις...!!!
:)

χαχαχα, εβαλα τη σπασμενη θηκη του κερματος για να δειξω την αντοχη της κολλας και συζηταμε αποκλειστικα για τα καροτσακια :flipout:

QUIZ
Το πετας η το φτιαχνεις -και πως? :))

Πλαστικη θηκη με 'κερμα' για τα καροτσια του supermarket.

Aπαντηση:
To κρατας και το φτιαχνεις με στοκο/κολλα δυο συστατικων https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6198

Αρχικα συγκολλεις προχειρα τα δυο κομματια με λιγη super glue (προαιρετικο αλλα βοηθαει στην συγκεκριμενη περιπτωση. Μετα με γυαλοχαρτο αγριευεις την επιφανεια.

Επειτα κοβεις ενα μικρο κομματακι στοκο (και απο τα δυο συστατικα) και τον πλαθεις σαν πλαστελινη μεχρι να γινει ενα χρωμα. Βλεπε μικρο βολο κατω δεξια.
Σε 1-2 ωριτσες γινεται πετρα και μπορεις να το βαψεις (και γενικα να το επεξεργαστεις οπως θες, να το τρυπησεις να το τριψεις κλπ).

Πολύ καλή κόλλα όντως,τήν έχω δουλέψει παλαιότερα καί έμεινα ευχαριστημένος,καί μάλιστα αντέχει καί στήν ζέστη,κόλλησα ένα μικρό καπάκι διακόπτη κουζίνας πού είχε ξεκολλήσει,καί έμεινα ευχαριστημένος

Σήμερα τελείωσα ένα Bandsaw box ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλα τά στάδια πού ξέρω ότι σάς αρέσουν.:grinning-smiley-043

Βάφτηκε μέ βερνίκι εμποτισμού νερού Μαόνι πού ταιριάζει μέ τήν τουαλέτα.
Δώρο στή σύζυγο γιά νά βλέπει μέ καλύτερο μάτι τής σπατάλες μου σέ εργαλεία :flipout: :smash:

Εγινέ μέ 4 κομμάτια επιφάνεια Ελάτης 18 mm έκαστο σάντουιτς καί στήν μέση ένα κ/π Οκουμέ 8 mm γιά νά πιάσω τό όριο τών 8 cm τής πριονοκορδέλας Proxxon,ελαφρός ζορίστηκε η πριονοκορδέλα μόνο στίς κλειστές καμπύλες,στήν ευθεία φουλάριζε.

Τό πόμολο έγινε μέ καβίλια 20 mm πού τήν έκανα σχεδόν κωνική στήν άκρη μέ τί κυκλικό τριβείο.

Κόλλησα άσπρη τσόχα περιμετρικά εσωτερικά τού συρταριού,καί από κάτω κόλλησα αυτοκόλλητα τσοχάκια.

boxe110.jpg

boxe310.jpg

boxe410.jpg

boxe510.jpg

boxe710.jpg

boxe810.jpg

boxe910.jpg

boxe9915.jpg

boxe9910.jpg

boxe9913.jpg

boxe9911.jpg

boxe9921.jpg

boxe9917.jpg

boxe9916.jpg

boxe9919.jpg

boxe9918.jpg

boxe9920.jpg

Last edited:
Αριστος Δημητρη!! Ωραια ιδεα να το κανεις πλατυ, ειναι λειτουργικο πλεον!
Εσενα που δεν σου αρεσαν τα καλλιτεχνιματα πριν λιγους μηνες....:))))

Και το χρωμα εκατσε μια χαρα! Πολυ περιποιημενο γενικοτερα, μπραβο!
Χρησιμοποιησες και τον οφιδα!