DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αυτό το bit ράςπας μπαίνει και στον αλοιφαδόρο;

Aν και στην ιστοσελιδα της proxxon δεν το αναφερει σαν ενα απο τα bits που διατιθενται για τον αλοιφαδορο, βλεπω οτι και τα δυο εργαλεια παιρνουν την ιδια βαση velctro για τα γυαλοχαρτα που εχει το ιδιο ανοιγμα στην μεση. Αρα σημαινει οτι ο αλοιφαδορος παιρνει ολα τα bits που βγαινουν και για τον γωνιακο τροχο.

Θα το τσεκαρω ομως αργοτερα και θα απαντησω στα σιγουρα.

Λογικά υπάρχει τέτοιου είδους ράσπα και για γωνιακό τροχό έτσι; Νομίζω κάτι πρέπει να είχα δει κάποτε στο youtube.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Λογικά υπάρχει τέτοιου είδους ράσπα και για γωνιακό τροχό έτσι; Νομίζω κάτι πρέπει να είχα δει κάποτε στο youtube.

Για μέταλλο στον γωνιακό τροχό. Τα μαστορια στην πιάτσα την λένε κ "ντέλα".

https://ergaliothiki.gr/katigories-...gon-diskos-gualoxartou-goniakou-troxou-f125mm

https://www.ergaleiogatos.gr/shop/poliptero-gia-goniakous-trochous-am-tech-115mm/

Ράσπα για ξύλο εννοούσα, σαν το bit της proxxon που λέει ο Μιχάλης, αλλά για γωνιακό.

Θα πρέπει ο γωνιακός τροχός να είναι ρυθμιζομενων στροφών διαφορετικά θα είναι πολύ επιθετικός κ θα σου "βουτάει" απότομα στο υλικό κ θα σε κουράσει ή θα σου κάνει ζημιά.
Για μια μικρή επισκευή, για ένα γρήγορο μαστορεμα θα κάνεις δουλειά σου κ με τα παραπάνω, αλλά..........

Για οσους ενδιαφερονται, εχει βγαλει η proxxon 3 καταπληκτικα bits/ρασπες για ντρεμελοειδη.
Ειναι απο το ιδιο υλικο και εξ'ισου αποτελεσματικα με το δισκακι ρασπας του μινι γωνιακου τροχου της proxxon. Με αξονα 3.2μμ.

20693157529_f6e52f1037_z.jpg

https://www.amazon.de/Proxxon-29060...8&qid=1520174529&sr=8-5&keywords=proxxon+rasp

Tελειωσε και η τσαπα!

Εβαλα και εναν αισθητηρα για να με προειδοποιει -με δονηση στο στυλιαρι- οταν σκαβω περαν των δυνατοτητων του εργαλειου.

39905849814_a76c3f66ba_z.jpg

Αυριο θα παω να καταθεσω και την πατεντα :))

Tελειωσε και η τσαπα!

Εβαλα και εναν αισθητηρα για να με προειδοποιει -με δονηση στο στυλιαρι- οταν σκαβω περαν των δυνατοτητων του εργαλειου.

μηπως εαν εβαζες bipolar (οπως εχω βαλει εγω) να δουλευε καλυτερα?
:guitarist:

Tελειωσε και η τσαπα!

39905849814_a76c3f66ba_z.jpg

:flipout::flipout:

Κολλα ειναι αυτο που φαινεται?

Tελειωσε και η τσαπα!

Ωραία καί γρήγορη αφαίρεση υλικού,εγώ συνήθως τό κάνω αυτό μέ ροκάνι.

Aν και στην ιστοσελιδα της proxxon δεν το αναφερει σαν ενα απο τα bits που διατιθενται για τον αλοιφαδορο, βλεπω οτι και τα δυο εργαλεια παιρνουν την ιδια βαση velctro για τα γυαλοχαρτα που εχει το ιδιο ανοιγμα στην μεση. Αρα σημαινει οτι ο αλοιφαδορος παιρνει ολα τα bits που βγαινουν και για τον γωνιακο τροχο.

Θα το τσεκαρω ομως αργοτερα και θα απαντησω στα σιγουρα.

Μιχάλη αναμένουμε άν ταιριάζει η ράσπα στόν αλοιφαδώρο,πού μάλλον θά ταιριάζει εφόσον παίρνει τό velcro.

Nαι, θελω να φυτεψω επιτελους κατι δεντρολιβανα και μια ριζα ριγανη που μoυ εφερε ο Δημητρης weatherman εδω και 3 μηνες :)

Δέν μού τό έλεγες ότι δέν έχεις τσαπί,νά στά φυτέψω εγώ ? νά έκανα καί ολοκληρωμένη τήν δουλειά.

Για οσους ενδιαφερονται, εχει βγαλει η proxxon 3 καταπληκτικα bits/ρασπες για ντρεμελοειδη.
Ειναι απο το ιδιο υλικο και εξ'ισου αποτελεσματικα με το δισκακι ρασπας του μινι γωνιακου τροχου της proxxon. Με αξονα 3.2μμ.

https://www.amazon.de/Proxxon-29060...8&qid=1520174529&sr=8-5&keywords=proxxon+rasp

Ωραία εξαρτήματα,στά υπόψην.

Tελειωσε και η τσαπα!

:flipout: Ο ηλεκτρολυτικός πυκνωτής κάνει χρέη αντικραδασμικού,καί δίνει δόνηση στό στυλιάρι όταν ζορίζεται :flipout:-bye-

μηπως εαν εβαζες bipolar (οπως εχω βαλει εγω) να δουλευε καλυτερα?
:guitarist:

Δεν ειχα ευκαιρο κανεναν bipolar sensor, παντως με εντυπωσιασες!! :)))

:flipout::flipout:

Κολλα ειναι αυτο που φαινεται?

Αυτο ειναι εποξικη κολλα Cordobon (χρησιμοποιειται πολυ στα καραβια) και ειναι ηλικιας πανω απο 20+ ετων. Ουτε η κολλα ουτε ο καταλυτης εχουν καποιο προβλημα τοσα χρονια!! Ειχαν φερει πολλα κουτια ο πατερας μου και ο πεθερος μου και εχουμε για μια ζωη :))

Last edited by a moderator:
Δέν μάς έχεις συνηθίσει σέ μή τέλειους κύκλους :flipout:
Τελοςπάντων,καταλαβαίνω τό πάθος να τό δείξεις άμεσα,χωρίς να γίνει ρετούς.

Μιά χαρά είσαι στόν τέλειο δρόμο,καλή αποπεράτωση τού έργου,μιά ας το πώ φιλική παρατήρηση Κώστα γιά να μήν μέ παρεξηγήσεις,αφού τό έχεις μέ τό άθλημα γιατί τα πήρες όλα ετοιματζίδικα ? καί δέν έκανες κάτι δικό σου,εννοώ να αγοράσεις μόνο τό μοτέρ καί τά υπόλοιπα νά τά φτιάξεις εσύ.

Εκεί θά του πάει φοβερά κάτι πού φτιάχνει ο Gred ένα ζευγάρι π.χ να γυρίζει πού χορεύει.

Δέν μάς έχεις συνηθίσει σέ μή τέλειους κύκλους :flipout:
Τελοςπάντων,καταλαβαίνω τό πάθος να τό δείξεις άμεσα,χωρίς να γίνει ρετούς.

Μιά χαρά είσαι στόν τέλειο δρόμο,καλή αποπεράτωση τού έργου,μιά ας το πώ φιλική παρατήρηση Κώστα γιά να μήν μέ παρεξηγήσεις,αφού τό έχεις μέ τό άθλημα γιατί τα πήρες όλα ετοιματζίδικα ? καί δέν έκανες κάτι δικό σου,εννοώ να αγοράσεις μόνο τό μοτέρ καί τά υπόλοιπα νά τά φτιάξεις εσύ.

Εκεί θά του πάει φοβερά κάτι πού φτιάχνει ο Gred ένα ζευγάρι π.χ να γυρίζει πού χορεύει.

Δημήτρη καλησπέρα.
Οι κύκλοι θα μπορούσαν να γίνουν σε δευτερόλεπτα στον τόρνο τέλειοι. Όμως πρώτον δεν θα φαίνονται & δεύτερον αν κάποιος που δεν έχει τόρνο ή ρούτερ να μπορεί να πάρει ιδέες.
Το τελικό στρογγυλό τμήμα το οποίο θα ντυθεί με μαύρο βελούδο αυτό ναι θα ετοιμαστεί στον τόρνο.
Και το παλικάρι στο video που αντέγραψα δεν έχει ετοιμάσει τους τέλειους κύκλους.

Ποια άλλα να φτιάξω εγώ ? Αν δεις στο YouTube για αυτές τις κατασκευές ή εξαρτήματα από φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιούν ή "επίπεδα" ρουλεμάν.
Αυτός είναι ένας δίσκος πάνω στον οποίο θα γυρίζουν ελεγχόμενα οι μελλοντικές κατασκευές μου στο YouTybe.

Το πάθος μου για το να το δείξω άμεσα ΔΕΝ ισχύει.
Το πάθος μου για να το φτιάξω ισχύει σε υπερθετικό βαθμό.

Πολυ καλο Κωστα, και τα βιντεακια!!

Σιγά - σιγά όλα θα γίνουν........................

Eννοώ νά έπαιρνες ένα μοτέρ από φούρνο μικροκυμάτων,και να έκανες πατέντα δηλαδή νά έφτιαχνες έναν αστερία με ρουλεμάν εσύ,η νά έκανες αντί γιά αστερία μέ ρουλεμάν,μιά ντίζα στό μοτέρ ύψους 5-10 cm,μέ μιά πατούρα αλουμινίου στρογγυλή φ 200 και επάνω τό ξύλο (αυτό μού ήρθε τώρα στό μυαλό),δηλαδή νά έδινες μιά προσωπική σου σφραγίδα θέλω νά πώ.
Δέν έχω δεί κάν πώς τά φτιάχνουν αυτά,είναι ωραίο ο μάστορας νά αυτοσχεδιάζει.

Επίσης προσωπικά δέν μού αρέσει τό μαύρο βελούδο,αυτά τά χρώματα καί υφάσματα είναι γιά δαχτυλίδια,μπιζού κ.τ.λ,θα προτιμούσα γιά τίς κατασκευές σου πού θέλεις νά τοποθετείς επάνω,ένα κομμάτι μαόνι η οξιά καί πέρασμα μέ λαδάκι.

Κατά τά άλλα πολύ όμορφη ιδέα καί πάλι καλή αποπεράτωση,καί φτιάξτο όπως σού αρέσει καί επιθυμείς.

Απλά μιά διαφορετική άποψη εξέφρασα,μήν μέ παρεξηγήσεις καί μού κόψεις τήν καλημέρα "σειρά" -bye- ,απλά όταν μού αρέσει κάτι τό λέω,άν κάτι πάλι μού είναι κομψί-κομψά πού λένε πάλι τό λέω.

Καλό βράδυ.

Καλό βράδυ.

Πολύ όμορφο , με αυτή την κατασκευή μπορείς να αναδείξεις και να προμοτάρεις απίστευτα τα έργα σου , Δημήτρη αυτό με το ζευγάρι είναι πολύ καλή ιδέα !!!!

Σε ευχαριστώ GRed.
Αλλά μάλλον ίσως θα πρέπει να βάζω το τελικό κομμάτι της κάθε κατασκευής με μία σκέτη φωτο.

Ωραία η "γυριστρούλα" μάστορα... :SFGSFGSF: κι ο Κινεζάκος σου είναι συνεπής βλέπω...

:a0210:

Κωστα, ωραιο το γυριστο πλατω ... θα το ντιμαρεις, τι θα κανεις? το μοτερ ποιο ειναι?
Ωραια και τα video αλλά αν ειναι να το συνεχισεις με αυτα να βαλεις ενα ωραιο λογοτυπο

Καλημέρα κ σε ευχαριστώ.
Θα ντιμαριστεί. Το μοτερακι είναι από τον Κινέζο.
https://m.banggood.com/2_5-3RPM-Tur...-240V-AC-Motor-4W-For-Microwave-p-982480.html

Κώστα μου αρέσει πολύ!!! Μου επιτρέπεις να αντιγράψω...

Ναι. Αλλά μόνο αν φτιάξεις τέλειους κύκλους με την σέγα!

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ποια άλλα να φτιάξω εγώ ? Αν δεις στο YouTube για αυτές τις κατασκευές ή εξαρτήματα από φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιούν ή "επίπεδα" ρουλεμάν.
Αυτός είναι ένας δίσκος πάνω στον οποίο θα γυρίζουν ελεγχόμενα οι μελλοντικές κατασκευές μου στο YouTybe.

Eννοώ νά έπαιρνες ένα μοτέρ από φούρνο μικροκυμάτων,και να έκανες πατέντα δηλαδή νά έφτιαχνες έναν αστερία με ρουλεμάν εσύ,η νά έκανες αντί γιά αστερία μέ ρουλεμάν,μιά ντίζα στό μοτέρ ύψους 5-10 cm,μέ μιά πατούρα αλουμινίου στρογγυλή φ 200 και επάνω τό ξύλο (αυτό μού ήρθε τώρα στό μυαλό),δηλαδή νά έδινες μιά προσωπική σου σφραγίδα θέλω νά πώ.
Δέν έχω δεί κάν πώς τά φτιάχνουν αυτά,είναι ωραίο ο μάστορας νά αυτοσχεδιάζει.

Επίσης προσωπικά δέν μού αρέσει τό μαύρο βελούδο,αυτά τά χρώματα καί υφάσματα είναι γιά δαχτυλίδια,μπιζού κ.τ.λ,θα προτιμούσα γιά τίς κατασκευές σου πού θέλεις νά τοποθετείς επάνω,ένα κομμάτι μαόνι η οξιά καί πέρασμα μέ λαδάκι.

Κατά τά άλλα πολύ όμορφη ιδέα καί πάλι καλή αποπεράτωση,καί φτιάξτο όπως σού αρέσει καί επιθυμείς.

Απλά μιά διαφορετική άποψη εξέφρασα,μήν μέ παρεξηγήσεις καί μού κόψεις τήν καλημέρα "σειρά" -bye- ,απλά όταν μού αρέσει κάτι τό λέω,άν κάτι πάλι μού είναι κομψί-κομψά πού λένε πάλι τό λέω.

Καλό βράδυ.