DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα το μικρό πλυστικό από το Lidl προκειμένου να αντικαταστήσει ένα αρκετά παλιό που έχω από το Alexpak το οποίο δεν σταμάταγε να δουλεύει όταν άφηνες την σκανδάλη και έχανε και νερά.
Επειδή το συγκεκριμένο εργαλείο δεν έχει ρόδες ....όχι δηλαδή οτι αυτα που έχουν μπορείς και να τα τραβήξεις εν λειτουργία και να τσουλίσουν ...έπρεπε να σχεδιάσω μια κατασκευή που θα επέτρεπε στο εργαλείο να το τραβάς και να σε ακολουθεί σαν σκυλάκι χωρίς διαμαρτυρίες. Το έργο αποφάσισα να υλοποιηθεί με ότι επι μέρους υλικά υπήρχαν διαθέσιμα εντός των ορίων του εργαστηρίου ώστε να γίνεται και ανακύκλωση αλλά να ξεστοκάρει και ο χώρος.
Ρόδες χρησιμοποιήθηκαν από παλαιά πολυθρόνα γραφείου...αφού καθαρίστηκαν μπήκαν οι άξονες στην μέγγενη για να γίνουν βόλτες Μ12 αυτές ταιριάζανε στον άξονα.
Για την εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο του Lidl ...γι´αυτό λέω πολλές φορές για τα εργαλεία της συγκεκριμένης προέλευσης "πάρτο να υπάρχει ...κάποτε θα χρειασθεί !!! ή δουλειά για τις βόλτες έγινε πολύ άνετα με λίγο λαδάκι και το κλασικό γύρισμα μπροστά -πίσω

View attachment 150741

Για την βάση τσίμπησα από το καλάθι με τα ρετάλια ένα κατασκέυασμα που στις εξωτερικές επιφάνειες έχει κάτι σαν καπλαμά γυαλιστερό λόγω του ότι δεν υπήρχε λαμαρίνα ή αλουμίνιο στην συγκεκριμένη διάσταση... πάντως δουλειά έγινε.
Βιδώθηκαν οι ρόδες με παξιμάδια ασφαλείας μάλιστα !!! και προχωράμε

View attachment 150742

Τοποθετήθηκε το εργαλείο επάνω ...σημαδεύτηκαν τα πατήματα και άρχισαν οι σκέψεις για τον τρόπο στήριξης επάνω στην βάση έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.

View attachment 150743

View attachment 150744

Στύφτηκε το μυαλό ...ψάχτηκε η σαβούρα ...και βρέθηκαν στηρίγματα τοίχου από κουρτινόξυλα .... κόπηκαν γυρίστηκαν κατάλληλα στην μέγγενη και βουαλά ....

View attachment 150745

View attachment 150746

View attachment 150747

Και εδώ έτοιμο το κατοικίδιο σε κίνηση υπό των ήχων Mellow Smooth Jazz από το www.radiotunes.com που συνοδεύει σχεδόν πάντα τις εμπνευσμένες δημιουργίες μου -bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραίο το κόλπο με τις γωνίες. Από απόδοση πως πάει ???

Άξιος μάστορα !!!

Ευχαριστώ .... λίγο που το δοκίμασα για τις δουλειές που το χρειάζομαι ή που έχω χρειαστεί το προηγούμενο που είχα μια χαρά το βλέπω. 50 εργαλείο με 3 χρόνια εγγύηση γιατί να πάρω άλλο ??? Καλή η προσφορά της Κερχερ με 100 αλλά έχω μάθει να μην μεγαλοπιάνομαι ...ούτε μπουλντόζες πρόκειται να πλύνω με 10 εκατοστά ξεραμένη λάσπη ...ούτε φορτηγά .... οπότε λογικά πρέπει να είμαι ευχαριστημένος :flipout::flipout:
Μην ξεχνάμε ότι έτσι όπως έγινε και λόγω μικρού βάρους ...είναι το μόνο πλυστικό που σε ακολουθεί κοντά όταν του σφυρίξεις ...αρκεί να έχει μακρύ καλώδιο και λάστιχο νερού !!

Γιατί το λες αυτό. Τα ειχα σε κουτάκια δεξιά κ αριστερά. Θα τα βάλω όλα μαζί μαζεμένα πάνω σε ένα ράφι απέναντι μου κ θα είναι πλήρως επισκέψιμα. Ίσως φτιάξω κ κουτάκι από κάτω.

https://youtu.be/KOfaX8J3lBw

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νεκτάριε πολύ ωραία τα φωτιστικά
Νικόλα ωραία καί χρήσιμη η πατένταα τού τροχήλατου.

Σπαταλη χωρου ρε παππου. :argue:

Ωραίος ο Κώστας,αλλά νά συμφωνήσω εδώ μέ τόν Νεκτάριο πιάνουν πολύτιμο χώρο,άν δέν υπάρχει πρόβλημα χώρου κανένα πρόβλημα βέβαια
Εγώ τά έχω σέ μιά σακκούλα όλα τά μεγέθη,καί στό ράφι.

Δεύτερον:
Πάρε το μπουκαλάκι με το υγρό γυαλί, έλα να σου δώσε ένα μισό με καταλύτη και να σου δείξω τι κάνει...
Ά, κι αν έχεις πιο χοντρά ξύλα για κόψιμο φέρτα κι αυτά... -bye-

Να σαι καλά Μπάμπη καί ευχαριστώ,σιγά -σιγά τήν βρίσκω τήν άκρη διαβάζοντας στό φόρουμ καί εδώ καί εκεί.-bye-

Μπορει να ειναι σπαταλη χωρου, αλλα η "πνευματικη ηρεμια" που προσδιδει η τακτοποιηση του να εχει καθε πραγμα τη μονιμη θεση του, οχι μονο για τη στιγμη που θα σκεφτεις οτι θα το χρειαστεις, αλλα και την στιγμη που θα σκεφτεις να ανανεωσεις τις προμηθειες σου, ειναι ανεκτιμητη.

Πολυ καλα και χρησιμα Κωστα, μπραβο!! Μου αρεσει το personalization με την σφραγιδα :)

Θα μεταφερθει στο νημα με τις μικροξυλοκατασκευες.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολυ καλα και χρησιμα Κωστα, μπραβο!! Μου αρεσει το personalization με την σφραγιδα :)

Θα μεταφερθει στο νημα με τις μικροξυλοκατασκευες.

Σε ευχαριστώ. Δεν το έβαλα εκεί γιατί νομίζω εδώ ταιριάζει πολύ καλύτερα σύμφωνα με τον τίτλο του νήματος.

Η αληθεια ειναι οτι ολα αυτα που δημιουργουμε στην κατηγορια των κατασκευων ειναι DIY projects!
Με αλλα λογια, ολες οι κατασκευες ταιριαζουν και εδω αλλα μια "μικροξυλοκατασκευη" εχει ηδη τη δικη της ιδιαιτερη φωλια :))

Η αληθεια ειναι οτι ολα αυτα που δημιουργουμε στην κατηγορια των κατασκευων ειναι DIY projects!
Με αλλα λογια, ολες οι κατασκευες ταιριαζουν και εδω αλλα μια "μικροξυλοκατασκευη" εχει ηδη τη δικη της ιδιαιτερη φωλια :))

Ότι θέλεις Μιχάλη εσύ κάνε το (ή βάλε το).
Εσύ είσαι ο Αρχηγός.

Θα το αφησω εδω για να μη σε στεναχωρισω Πασχαλιατικα :ernaehrung004:

Δεν στεναχωριέμαι. Ούτε χάρες ή άλλες εξυπηρετήσεις θέλω.
Τα λέμεεεεεε -bye-

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ετοιμάστηκαν από σκαρίφημα ξένου φίλου Diyer, δύο σπρωχτήρια ξύλου που μου έλειπαν.

Κώστα προχώρα στό παρασύνθημα καί δώσε τά Patterns στόν λαό σου :grinning-smiley-043
Η θά παίξω πάλι μέ διαβήτες,σαμπλόνα καί κόμπρες όπως τά ποτήρια μέ τό κρασί ? -bye-

Τυχεροί πού έχουμε έναν Παππού στό forum,ψάχνεται,τά φτιάχνει,καί μάς τά δίνει στό πιάτο,να σαι καλά "σειρά" καλή Ανάσταση νά έχεις,καί να χαίρεσαι τήν υπέροχη οικογένεια σου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κώστα προχώρα στό παρασύνθημα καί δώσε τά Patterns στόν λαό σου :grinning-smiley-043
Η θά παίξω πάλι μέ διαβήτες,σαμπλόνα καί κόμπρες όπως τά ποτήρια μέ τό κρασί ? -bye-

Τυχεροί πού έχουμε έναν Παππού στό forum,ψάχνεται,τά φτιάχνει,καί μάς τά δίνει στό πιάτο,να σαι καλά "σειρά" καλή Ανάσταση νά έχεις,καί να χαίρεσαι τήν υπέροχη οικογένεια σου.

See your incoming mail.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

See your incoming mail.

Ηρθε μέ courier turbo :worshippy: ,ευχαριστώ Κωστή.
Καλό βράδυ.

Last edited: