DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι να κάνω ρε Νέκ; Με κάτι πρέπει να ασχοληθώ. Συνέχεια τα ίδια και τα ίδια βαρέθηκα.
Κι όσο για "το εκπαιδευτικο και εμπειρικο κομματι της κατασκευης" σίγουρα είναι κι αυτό αλλά δεν είναι το κυριότερο. Η κατασκευή αυτή θα κάνει δουλειά, θα μου λύσει τα χέρια.
Στο χωριό έχω τον ξεχονδριστήρα, εδώ όμως δεν έχω κάτι, κι αυτή η δουλειά δεν γίνεται σωστά ούτε με τριβεία ούτε με πλάνες, θές μεγάλη επιφάνεια για να μην χάνεις τις αλφαδιές.
Έτσι λέγαμε και για το τριβείο που έφτιαξα και για μένα, είναι απ´τα πιο χρήσιμα εργαλεία μου, ίσως το πιο πολυχρησιμοποιημένο.
Απ´την άλλη πάλι για κατασκευές είμασε εδώ, τα "καλημέρα-καλησπέρα¨και τα "τί αγοράσαμε σήμερα" δεν είναι το κυρίως πιάτο, οι σαλάτες είναι... :p

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι να κάνω ρε Νέκ;

Συμφωνώ Μπάμπη. Έχω κάνει πολλές ιδιοκατασκευές στη ζωή μου από μικρός. Κάποιες δούλεψαν οι περισσότερες όχι, από ηλεκτρικό-ηλεκτρονικά μέχρι μαραγκουδικά, τίποτα δεν πήγε χαμένο ακόμη και τα πιο αποτυχημένα με δίδαξαν και φυσικά το ίδιο κάνω και ας αρχίζω να βλέπω τη δύση.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιάννη μακάρι να είχαμε χρόνο κι όταν ήμασταν μικρότεροι, τι να κάνουμε, ποτέ δεν είναι αργά.

Συναγωνιστή Θανάση (Σόφρων).
Η πρώτη φωτογραφία για να δείς αυτό που συζητάγαμε, οτι η ροδέλα είναι ματρημένη να χωράει ακριβώς στην εγκοπή του κρεβατιού.
Η δεύτερη για να δείς αυτό που σου είπα οτι θα φτιάξω... Δεκάρα ανοξείδωτη ντίζα, κάθε πλήρη περιστροφή ο πάγκος ανεβαίνει μισό χιλιοστό.
Πείνασα όμως... Φεύγω τώρα για Μαρμίτα που περιμένουν οι υπόλοιποι. -bye-

Attachments

• IMG_1298.JPG
    IMG_1298.JPG
    292.6 KB · Views: 178
  • IMG_1299.jpg
    IMG_1299.jpg
    135.6 KB · Views: 176
Ναι αυτο ειχα καταλαβει
Προχωρα κανονικα με αυτη τη ντιζα και στην πραξη θα δεις την εξελιξη της
εφτιαξες και "φωλια" για το παξιμαδι βλεπω :a0210:

Έτοιμη και η μαργαρίτα... Κοντεύουμε.
Το φοβάμαι λίγο το Σουηδικό βέβαια, το έκανα για πιο όμορφο αλλά μετά το σκέφτηκα. Δεν πειράζει, και να ανοίξει θα φτιάξουμε άλλο.
Ευτυχώς εκεί δεν παίρνει καθόλου ζόρι.

Attachments

• IMG_1308.JPG
    IMG_1308.JPG
    239.1 KB · Views: 133
  • IMG_1309.JPG
    IMG_1309.JPG
    254.1 KB · Views: 134
  • IMG_1310.JPG
    IMG_1310.JPG
    259.7 KB · Views: 134
Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραια και η μαργαριτα και η κατασκευη Μπαμπη.
Μια μαργαριτα πρεπει να φτιαξω και εγω για την κορδέλα.

Για την κορδέλα; Την Dewalt;
Που χρειάζεσαι μαργαρίτα;

Στην βιδα ανοίγματος της πορτας.
Εχει απλα μια δεκαρα βιδα.

Φτιάξτης μια ξύλινη ή αγόρασε μια βακελίτη... 1,5 € κάνει η Μ10.

Στην βιδα ανοίγματος της πορτας.
Εχει απλα μια δεκαρα βιδα.

Μην κανεις την αρχοντοκορδελα να μοιαζει με τσαντιρι με τις πεταλουδες και τα ρεστα.
Βαζε ενα δεκαρι καρυδακι στο δραπανο και θα κανεις δουλεια σαν κυριος.

Μετά από πάρα πολύ καιρό που το έχω στα χέρια μου δοκίμασα μια ιδιοκατασκευή που μου έφτιαξε φίλος με μηχανουργείο με δικά μου σχέδιο.
Είναι το εξάρτημα που πουλιέται καισ το διαδίκτυο για να φτιάχνεις μόρσες.
Πρώτη εντύπωση πολύ καλή. Εύκολο και γρήγορο, αρκεί να μην είναι και πάρα πολύ σκληρό το ξύλο.
Επειδή είναι φτιαγμένο για κανονικά κολωνάτα με λαιμό, που δεν περιστρέφεται, για να δουλέωψει σωστά στο Bosch PBD 40 θέλει μια μικρο τροποποίηση που θα την κάνω εν καιρώ.
Σήμερα, για να μην περιστέφεται το εγωτερικό κοπτικό απ´τη αδράνεια. το κράταγα με το χέρι.

Attachments

• IMG_1324.jpg
    IMG_1324.jpg
    261.1 KB · Views: 177
  • IMG_1327.jpg
    IMG_1327.jpg
    308.8 KB · Views: 178
  • IMG_1328.jpg
    IMG_1328.jpg
    297.1 KB · Views: 177
Πολυ καλη και λειτουργικη ιδιοκατασκευη!! :a0210:
Τι τροποποιηση πρεπει να γινει στο κολωνατο της Βosch? Στο τσοκ?

Αυτα ειναι τα ωραια, απο το σχεδιο στην εφαρμογη
φιδοτρυπανο εχεις μεσα? μεχρι ποσο βαθος παει

Φιφοτρύπανα αλλά με μια λίγο περίεργη μύτη...
Έχω ένα 12-άρι που πάει μέχρι 8,5 cm βάθος κι ένα 8-άρι που πάει μέχρι 5,5 cm.

Attachments

• IMG_1334.jpg
    IMG_1334.jpg
    325 KB · Views: 152
  • IMG_1336.jpg
    IMG_1336.jpg
    310.3 KB · Views: 154

Πολυ καλη και λειτουργικη ιδιοκατασκευη!! :a0210:
Τι τροποποιηση πρεπει να γινει στο κολωνατο της Βosch? Στο τσοκ?

Ο τρόπος που λειτουργεί αυτό το σύστημα είναι ο εξής:
Το κολωνάτο με το τσόκ περιστέφει το τρυπάνι που τρυπάει το ξύλο και με το λαιμό, όπου βιδώνει με άλεν το εξωτερικό αλουμίνιο, το σπρώχνει και χώνεται μέσα στο ξύλο κόβοντας τις γωνίες τετράγωνες.
Το Bosch λοιπόν δεν έχει λαιμό που να μήν περιστρέφεται, άρα τη δεύτερη λειτουργία, το σπρώξιμο, κάπως πρέπει να το κάνεις. Μια λύση είναι να προσαρμώσεις μια βάση ξύλινη στο κάτω μέρις του Bosch αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σταθεροποιείται κιόλας για να μην γυρίζει. Το εξωτερικό κοπτικό πρέπει να είναι ακίνητο και πάντα παράλληλο για να γίνει σωστά η εγκοπή.
Εγώ, προς το παρόν, πήρα και χρησιμοποιώ κάποιο ειδικό ρουλεμάν που δέχεταικάθετες πιέσεις, κι επιτρέπει στο τσόκ του Bosch να πιέζει το εξωτερικό περίβλημα αλλά χωρίς να το περιστρέφει. Θα πρέπει όμως να βρώ κι ένα τρόπο να το κρατάω σε απόλυτη ευθεία κι όχι να το κρατάω κάθε φορά με το χέρι.

Αυτό είναι το ρουλεμανάκι... Το τσόκ, ενώ περιστρέφεται, ταυτόχρονα πιέζει κιόλας χωρίς να γυρίζει το εξωτερικό.

Attachments

• IMG_1339.JPG
    IMG_1339.JPG
    195.2 KB · Views: 291
  • IMG_1340.jpg
    IMG_1340.jpg
    209.4 KB · Views: 290
Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα ρουλεμάν αυτά λέγονται ωστικά & στην μηχανουργική ....ρουλεμάν μπιντέ.

Τέτοιους μπιντεδες φοράνε τα ελικόπτερα στο στροφειο (τηλεκατευθηνομενα)