DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Λίγο σουλούπωμα... Το ψιλομετάνοιωσα λίγο για το χρώμα αλλά δεν πειράζει.
Η πλαϊνή παράσταση είναι για να θυμάμαι την ταλαιπωρία κουβάλα-ξεκουβάλα στην ταράτσα πριν ξεκινήσω κάποια δουλειά. :flipout:

Attachments

• IMG_1353.jpg
    IMG_1353.jpg
    246.5 KB · Views: 177
Φτάσαμε στο τέλος...
Αφού το δοκίμασα κάμποσες φορές, και σαν ξεχονδριστήρα αλλά και σαν πλάνη, και είδα οτι η λειτουργία του με ικανοποιεί είπα να ορισυικοποιήσω αυτά που είχα στο μυαλό μου αλλά με κάποιες επιφυλάξεις.
Τελικά σήμερα του φόρεσα στην πάνω επιφάνεια, που θα λειτουργεί σαν πλάνη, 3 mm στρατζαριστή ανοξείδωτη λαμαρίνα, με εγκάρσιες ενισχύσεις απο κάτω ώστε να είναι εντελώς άκαμπτο.
Επειδή το μπροστινό κομμάτι θα αφαιρείται όταν η χρήση είναι ξεχονδριστήρας είναι βιδωμένω με πεταλουδίτσες σπειρώματος 5Μ για να μπαινοβγαίνει εύκολα.
Στο πλαινό μέρος υπάρχει η υποδοχή για σκούπα...

Να κατοχυρώσεις την πατέντα. Πάντα τέτοια.

Σιγά την πατέντα, αντιγραφή απο ιδέες αλλων στο internet είναι...
Αυτό που με ζόρισε περισσότερο, αν και δεν το υπολογίζεις, είναι το σπείρωμα που βιδώνει η μαργαρίτα. Δεν έπρεπε να είναι σταθερό αλλά κινούμενο αφού στην ουσία το κεφάλι της ντίζας δεν κινείται ευθεία αλλά πάνω σε τόξο κύκλου με κέντρο τους μεντεσέδες.
Έχω δεί κατασκευές στο internet που βάζουν απλά μια σταθερή μούφα ή παξιμάδι χωνευτό. Αυτό δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να δουλεύει, αυτό επιτρέπει στη ντίζα να κινείται μόνο κατακόρυφα. Για μένα αυτό απλά δεν δουλεύει...

Attachments

• IMG_1385.jpg
    IMG_1385.jpg
    215.8 KB · Views: 179
  • IMG_1386.jpg
    IMG_1386.jpg
    232.1 KB · Views: 180
Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε βλέπω σε λίγο να βάζεις τύμπανο με μαχαίρια!

Γειά στα χέρια σου!

Λές; Μη μου βάζεις ιδέες... :flipout:

Αυτό που με ζόρισε περισσότερο, αν και δεν το υπολογίζεις, είναι το σπείρωμα που βιδώνει η μαργαρίτα. Δεν έπρεπε να είναι σταθερό αλλά κινούμενο αφού στην ουσία το κεφάλι της ντίζας δεν κινείται ευθεία αλλά πάνω σε τόξο κύκλου με κέντρο τους μεντεσέδες.
Έχω δεί κατασκευές στο internet που βάζουν απλά μια σταθερή μούφα ή παξιμάδι χωνευτό. Αυτό δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να δουλεύει, αυτό επιτρέπει στη ντίζα να κινείται μόνο κατακόρυφα. Για μένα αυτό απλά δεν δουλεύει...
Πολύ μου αρέσουν αυτές οι κατασκευές-πατέντες εργαλείων !
Δεν "φυτευες" ένα κυλινδρικό παξιμάδι μέσα να ξενιασεις...το ίδιο θέμα το έλυσα έτσι στο ανέβα-κατέβα του επιτραπέζιου Ρουτερ .

https://www.zalonis.eu/syndesi-epiplwn-feramia/kylindrika-paksimadia-kai-vides/kylindrika-paksimadia

Πολύ μου αρέσουν αυτές οι κατασκευές-πατέντες εργαλείων !
Δεν "φυτευες" ένα κυλινδρικό παξιμάδι μέσα να ξενιασεις...το ίδιο θέμα το έλυσα έτσι στο ανέβα-κατέβα του επιτραπέζιου Ρουτερ .

https://www.zalonis.eu/syndesi-epiplwn-feramia/kylindrika-paksimadia-kai-vides/kylindrika-paksimadia

Έλα ντέ... Δεν ήξερα που θα το βρώ και "βολεύτηκα" μ´ένα τετράγωνο που είχα με σπείρωμα στο πλάϊ.
Θα το αντικαταστήσω όμως... Θα πάω να πάρω ένα κυλινδρικό. Υπάρχουν Μ10;

Attachments

• IMG_1390.jpg
    IMG_1390.jpg
    132.2 KB · Views: 140
Σε είδη κιγκαλερίας Μπαμπη , τα χρησιμοποιούμε πολύ για γωνιακες ενώσεις πάγκων-πάσων κλπ . Ριζούπολη , κάτω από το γήπεδο του Απόλλωνα , Πρωτονοταριος .

Δεν θυμάμαι Μπαμπινο , θα πρέπει να δω αύριο στο εργαστήριο τι έχω χρησιμοποιήσει στο παγκορουτερ ή τι έχω "αποθήκη" .

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αν η εγκοπή στα πλαϊνά γίνει ακριβες τόξο κύκλου με κέντρο τον μεντεσε, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν η εγκοπή στα πλαϊνά γίνει ακριβες τόξο κύκλου με κέντρο τον μεντεσε, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!

Η εγκοπή στα πλαϊνά δεν έχει καμία σχέση με τη ντίζα, θα μπορούσε η κατασκευή να μην έχει καθόλου πλαϊνά.
Όπως βλέπεις, στο πρόχειρο σκαρίφημα που σου έφτιαξα, το πρόβλημα έγκειται στην άρθρωση που δείχνει το βέλος. Εκεί το σπείρωμα θα πρέπει να κινείται ώστε να επιτρέπει στη ντίζα να κινείται σε κυκλική τροχιά κι όχι κατακόρυφα..

Μπάμπη,
Πολύ ωραίο, ευγε

Σ´ευχαριστώ πολύ Αντουάν.

Attachments

• IMG_1393.jpg
    IMG_1393.jpg
    225.1 KB · Views: 181
Τώρα κατάλαβα. Στην αρχή θεώρησα ότι η βίδα εδραζεται στο κινούμενο κομμάτι. Δεν είδα ότι έχεις ντιζα.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk