DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Να μας πει & το μεγάλο φιλτροκούτι που "οδηγεί" ο Κυριάκος!
Πρέπει να είναι πολλά τα αλόγατα.

Ενα ταπεινο Leon II 1800 turbo ειναι....

Μια χαρα..
Βεβαια εγω με τον Ιαπωνα που εχω γυαλινα φαναρια δν εχω τετοιο προβλημα , αντε με τις πλαστικουρες που βαζουν πλεον! :2thumb22sup:

Ο αλοιφαδορος δικος σου;;

Απο το Almera σου και μετα τα βγαζουν ολα πλαστικα φιλε.
Ολα προς εκει πανε συστυχως.

Πολυ καλη δουλεια Κυριακο...
Ωραίος...διορθώθηκε πάρα πολύ...

Να σαι καλα Κωστα!

Με γεια Κυριάκο.
Αλλά seat;;;
Μετά από corolla;;;
Χαχα

Πάντως υπάρχει βερνίκι για μετά το τρίψιμο,που άλλοι το στεγνώνουν στον ήλιο και άλλοι σε φούρνο!!!
Μπας και βγάλουν 5νταετια.

Το corollaki αναπαυεται φιλε.

Το εχω και εγω κατα νου το βερνικι ρε πανο αλλα σκεφτομαι τι θα τραβηξω για να το αφαιρεσω απο το πλαστικο στην περιπτωση που το καψει ο ηλιος.

Meguiars protection λοιπον και εφαρμογη μια φορα το μηνα για να εχουμε...

Επισκευες και μετατροπες για σημερα!

Φτηνα και ομορφα κορνιζακια βρισκουμε παντου αλλα συνηθως το συστημα στηριξης ειναι γενικως ολιγον τσιπικο και ευθραυστο.
Εδω το γλωσσιδι απο πεπιεσμενο χαρτι, τσακισε στη μεση. Πολλες και διαφορες οι κατα καιρους λυσεις που χρησιμοποιω αλλα σημερα ειχε επισκευη με λεπτα ρεταλακια ξυλου.

48727605196_58a86dd4d3_c.jpg

Το λεπτο ρεταλι των 2μμ απο σκληρο ξυλο τοποθητηθηκε οριζοντια πανω στο τσακισμα απο την μπροστινη πλευρα του γλωσσιδιου.

Απο την πισω πλευρα, ενα αντιστοιχο ρεταλι τοποθητηθηκε απο πανω μεχρι κατω, σαν ναρθηκας.
48727775907_ff95e83b06_c.jpg

Εδω τα μικρα σφιγκτηρακια parkside και dremel επι τω εργω.
48727274463_55e4380bab_c.jpg

+++
Και μια μετατροπη στα φτηνα και πανχρησιμα ραφακια απο το Jumbo με την προσθηκη ενος ραφιου στην μεση για μεγιστοποιηση της χρησης.

Ρεταλι σανιδακι απο παλετα κομμενο στην πριονοκορδελα στα 7μμ παχος με πλατος 8 εκατοστα ακριβως για να μπορει να πλανιστει την μικρη πλανη της Proxxon.
48727777267_a5c8d6fb48_c.jpg

Mε το ροκανι της stanley που φαινεται στην φωτο, το ρεταλι ηρθε περασια με το υπολοιπο ραφι. Το σανιδακι εχει βιδωθει στο ραφι με 2 βιδες απο καθε πλευρα.

Εδω το ραφακι τελειωμενο με το χωρισμα στη μεση που αυξανει την χρηστικοτητα του.
48728266287_d892432602_c.jpg

Συνολικα 4 παρομοιες μετατροπες εγιναν σε διαφορα ραφακια του jumbo οπως τα παρακατω:
https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...mata/rafia-xylina-fysiko-xylo-3-tmch._1349231
https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...oichou-xylino-48x10x4-kryfa-stirigmata_167007

Σημερα εκατσα και ανοιξα το κολλητηρι μπαταριας parkside να τσεκαρω τι συμβαινει γιατι δεν λειτουργουσε.
Για την ακριβεια δεν λειτουργουσε σχεδον απο την αρχη που το ειχα παρει, αλλα ολο ελεγα οτι ειχα ξεχασει να το φορτισω και χρησιμοποιουσα αλλα κολλητηρια.

5 μικρα βιδακια και το εργαλειακι ανοιγει ευκολα.
48754554793_14e2e31e72_b.jpg

Η μπαταρια του δυστυχως ηταν ελλατωματικη, εδειχνε 1βολτ και δεν φορτιζε. Ο φορτιστης λειτουργει κανονικα, δινει ρευμα αλλα προφανως ειναι θεμα μπαταριας.

Εχω αρκετες μπαταριες 18650 αλλα ολες ειναι protected δηλαδη πιο μακρυες απο την συγκεκριμενη στην φωτο που δεν εχει κυκλωμα προστασιας (καθως υπαρχει πανω στο εργαλειο κυκλωμα προστασιας απο υπο/υπερφορτιση) και δεν χωρανε στο εργαλειο.

Επειδη δεν ηθελα να κανω παραγγελια και επειδη εχω πολλες μικρες 4βολτες μπαταριες λιθιου τυπου RCR123A (ιδιο βολταζ με τις 18650 αλλα με μικροτερη χωρητικοτητα και μεγεθος) ειπα να βαλω μια τετοια μεχρι να πεσει στα χερια μου καμμια 18650 χωρις προστασια.

Εδω γινεται προχειρη δοκιμη με την μικρη μπαταρια Nitecore RCR123A για να σιγουρευτω οτι οντως το προβλημα ηταν θεμα μονο της μπαταριας και οχι κατι αλλο.
48755070317_60a0108481_c.jpg

Το εργαλειο πλεον δουλευει μια χαρα.

Ναι το γνωριζω, αλλα ειναι κριμα να χαλασω καλες panasonic οταν αφ'ενος δεν υπαρχει σοβαρος λογος και αφ'ετερου οταν υπαρχει εναλλακτικη.

Aπο την αλλη, σε τετοιες περιπτωσεις θα προτιμουσα να αγοραζω μπαταριες με αυτακια με ελασματα ετοιμα κολλημενα στους πολους καθως ειναι πολυ ασφαλεστερη η κολληση ετσι παρα να κολλας πανω στους πολους (μιας ασταθους χημειας) μπαταριας λιθιου. Εκτος αν γνωριζει καποιος καλα και μπορει να ολοκληρωσει σωστα και γερα την κολληση μεσα σε 2-3 δευτερολεπτα.

Α ωραια, χιλια ευχαριστω Θαναση, μια μονο χρειαζομαι οποτε βρεθουμε, θα ειναι και χωρις προστασια και θα μπει ανετα στο εργαλειακι.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Aπο την αλλη, σε τετοιες περιπτωσεις θα προτιμουσα να αγοραζω μπαταριες με αυτακια με ελασματα ετοιμα κολλημενα στους πολους καθως ειναι πολυ ασφαλεστερη η κολληση ετσι παρα να κολλας πανω στους πολους (μιας ασταθους χημειας) μπαταριας λιθιου. Εκτος αν γνωριζει καποιος καλα και μπορει να ολοκληρωσει σωστα και γερα την κολληση μεσα σε 2-3 δευτερολεπτα.

Με το λαμάκι είναι καλή περίπτωση, αν και ελαφρώς πιο ακριβές. Αλλά για ένα κομμάτι δεν γίνεται λόγος. Πάντως με ένα κολλητήρι μεταξύ 40-50w, κάνεις μια χαρά την δουλειά, σε 2-3-4 sec.

Το προτζεκτάκι κομπρεσέρ - vacuum chamber - pressure pot κάπου εδώ τελειώνει... Πλέον νομίζω οτι δεν χρειάζομαι κάτι άλλο.
Προς το παρόν βέβαια. :coool:

Attachments

• IMG_2886.jpg
    IMG_2886.jpg
    300.6 KB · Views: 201
Γειά σου μάστορα με τα κατσαρολικα σου. Σε όλα μέσα είσαι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γειά σου μάστορα με τα κατσαρολικα σου. Σε όλα μέσα είσαι.

"Μάθε τέχνη κι άστηνε..." Παύλο :flipout:
Αν ζορίσουν τα πράγματα, με τόσα κατσαρολικά, το γυρίζω σε μαγειρείο..

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε καθάρισα μόνη μου τα φώτα του αυτοκινήτου, τώρα βέβαια αρχίζουν να ξανάθαμπωνουν. Δυστυχώς τότε δεν ήξερα και ξεκίνησα από 400 ή 800 νομίζω Γυαλοχαρτο μέχρι 2500. Τώρα η θαμπάδα είναι αρκετά πιο λίγη αλλά δεν έβαλα τίποτα άλλο εκτός από τη κρέμα στη φωτο εκείνη τη μέρα (δυστυχώς λόγω έλλειψης αλοιφαδορου την έβαλα με το κυκλικό τριβειο με σφουγγαράκι σκρατς) . Θέλω να τα ξανακάνω... Λεω να ξεκινήσω με 1500 - 2500 και μετά να περάσω την κρέμα.... Να πάρω και κάτι άλλο για προστασία σαν την αλοιφή-κρεμα που είχε βάλει πριν μέρες ο Κυριάκος;
9a9fda59113dd7845f459563fe670300.jpg
933f0886154ef0af5b89d90e55940e67.jpg
52a39acd8cc2390a2b2a8e96c04fb6cb.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ντεπυ, μου φαινεται οτι ακομα και καθε χρονο ειναι πολυ το γυαλισμα...αφαιρεις υλικο με τα γυαλοχαρτα...δεν δοκιμαζεις μονο την αλοιφη σε μια γωνια, να δεις αν ειναι αρκετη?

κυριακο, μια επαναληψη στο λινκ?

ντεπυ, μου φαινεται οτι ακομα και καθε χρονο ειναι πολυ το γυαλισμα...αφαιρεις υλικο με τα γυαλοχαρτα...δεν δοκιμαζεις μονο την αλοιφη σε μια γωνια, να δεις αν ειναι αρκετη?

κυριακο, μια επαναληψη στο λινκ?

Εδω εισαι φιλε!
https://www.meguiars.gr/en/car-care/headlight-protectant.html

Σας ευχαριστώ και τους δύο! Ναι και εμένα μου φάνηκε περίεργο να θέλει τόσο σύντομα. Θέλω να κάνω βέβαια και τα φώτα από το νέο μεταχείρισμενο αυτοκίνητο που είναι πιο κίτρινα. Κάθε πότε περνάμε για προστασία; κάθε δίμηνο είναι καλά; και με τι; πανάκι;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk