DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σας ευχαριστώ και τους δύο! Ναι και εμένα μου φάνηκε περίεργο να θέλει τόσο σύντομα. Θέλω να κάνω βέβαια και τα φώτα από το νέο μεταχείρισμενο αυτοκίνητο που είναι πιο κίτρινα. Κάθε πότε περνάμε για προστασία; κάθε δίμηνο είναι καλά; και με τι; πανάκι;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αρα, τελικα, χρειαζεται γυαλοχαρτο ή μονο κρεμα; Τουλαχιστον, για μια πιο απλη και "μετρια" λυση (αλλα και φτηνοτερη);

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αρα, τελικα, χρειαζεται γυαλοχαρτο ή μονο κρεμα; Τουλαχιστον, για μια πιο απλη και "μετρια" λυση (αλλα και φτηνοτερη);
Όσο πιο θαμπά είναι, τόσο πιο χοντρό γυαλόχαρτο χρησιμοποιούμε. Όχι βέβαια κάτω από 600, και ανεβαίνουμε. Τριβοντας βγαίνει μια κιτρινίλα και όσο καθαρίζει βγάζει άσπρο χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι τρώμε πλέον το τζάμι οπότε ανεβαίνουμε γυαλόχαρτο σταδιακά και μετά στο τέλος κρέμα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μηποπως να διαχωρισουμε το θαμπωμα με το κιτρινισμα?
με την ψιλη αλοιφη χρωματος στο θαμπωμα 3-4 χρονων (δεν εχουν φτασει να κτιρινισουν) μου ειναι μια χαρα

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μη το λες. Στα 10 χρονια του το Peugeot του πεθερου μου αρχισε η κιτρινιλα....

Διαβάζω κάτι για 2μηνα & 4μηνα............! & εδώ είμαστε στον 5 χρόνο παρέα με το λιονταράκι....

Διαβάζω κάτι για 2μηνα & 4μηνα............! & εδώ είμαστε στον 5 χρόνο παρέα με το λιονταράκι....

...12 το Focusaki μου....!!!

https://i.postimg.cc/LX4fDHQL/M.jpg

Ειναι εντελως υπερβολη καθε 4μηνο η και χρονο....

Κυριακο πολυ καλη αυτη η αλοιφη αλλα θελει πολυ καλο δουλεμα....το καλυτερο ειναι αφου γινει οτι γινει με το χερι πολυ καλα εποιτα να μπει και στριβλωτης η αλοιφαδορος....

Διμηνο ειναι η περίοδος εφαρμογης του αντιηλιακου γαλακτωματος σε νεογυαλισμενα φαναρια.
Εσυ εχεις ακομα μια 5ετια για να ανησυχήσεις.

Εντάξει αν πάει κάτι στραβά σου έρχομαι. Από ότι έχω καταλάβει το 'χεις με αυτά!
Άντε το 'χεις .......& με αυτά.

Στο ένα θα καθαρίσω με Γυαλοχαρτο και όλο το πακέτο... Κρέμες κ.τ.λ.στο άλλο αυτοκίνητο θα περάσω μονκ την αλοιφή. Εκτός από το καθάρισμα των φωτων μήπως τυχαίνει να εχουμε και κανένα φόρουμ για αυτόκινητα; να μην τα ρωτάω όλα εδώ.....

Κυριακο πολυ καλη αυτη η αλοιφη αλλα θελει πολυ καλο δουλεμα....το καλυτερο ειναι αφου γινει οτι γινει με το χερι πολυ καλα εποιτα να μπει και στριβλωτης η αλοιφαδορος....

Φοβερό το focus.... Πεντακάθαρα.... Ποια η διαφορά του στοιλβωτη από τον αλοιφαδορο;

Last edited by a moderator:

Μα δεν ειναι αλοιφη αυτη Κωστα κατι σαν αντιηλιακο ειναι!!!
Εννοειται αν καποιος κανει με γυαλοχαρτο καθε τετραμηνο τα φώτα του και αλοιφαδορο σε καμια διετια δε θα εχει φαναρια.
Χαχαχαχαχαχα

Εντάξει αν πάει κάτι στραβά σου έρχομαι. Από ότι έχω καταλάβει το 'χεις με αυτά!
Άντε το 'χεις .......& με αυτά.

Οποτε θελεις φιλε ευπροσδεκτος!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Φοβερό το focus.... Πεντακάθαρα.... Ποια η διαφορά του στοιλβωτη από τον αλοιφαδορο;

Ευχαριστώ...
Ο στριβλωτης έχει λιγότερες στροφές από ότι ο αλοιφαδορος...οπότε ανάλογα την περισταση μπαίνει το ανάλογω εργαλείο...

Κυριάκο εαν σαν λάδι οκ....Εάν είναι κρεμωδες πάντως μοιαζει σαν αλοιφή το συγκεκριμενο της Meguars....
Δεν λέει και τίποτα στα specs.
Αφού το λες όμως έτσι θα είναι...

αν το εχεις χρησιμοποιησει, τα γυαλοχαρτα προσαρμοζονται σε μαλακη πλατη, ωστε να ακολουθουν την καμπυλοτητα καλυτερα, ετσι δεν ειναι?

Το εχει φιλος και το εχω χρησιμοποιησει 2-3 φορες....το κατω μερος του κορμου ειναι απο μαλακο σφουγγαρι και δημιουργει την καμπυλοτητα που λες οταν δουλευει και παει απο μονο του στο φαναρι....
Το καλο ειναι οτι δεν θελει μεγαλη πιεση....επισεις δεν θυμαμαι εαν μπορεις να βρεις εκ νεου ανταλλακτικα....

Μια αγαπητη γεροντισσα θεια απο την Αμερικη μου εφερε προς επισκευη μια συσκευη που πρεπει να την εχει τουλαχιστον 50+ χρονια και ειναι πλεον κειμηλιο, οχι απλα σκευος μαγειρικης!

Το μιξερακι που χαιρει ακρας υγειας μηχανικα, εχει μπολικα χρονια υπηρεσιας μπροστα του αλλα αντιμετωπιζει ενα θεμα φθορας του αξονα μεταδοσης απο την πολυ χρηση.
48809697238_bdbf6520c5_c.jpg

Εδω το προβλημα οπου το αξονακι που απο τετραγωνο εχει γινει στην ακρη στρογγυλο και δεν κουμπωνει πλεον σωστα στην οκταγωνη εσοχη του δοχειου με τα μαχαιρια απο πανω.
48810051526_f234c44751_z.jpg

Η πρωτη αλλα και δευτερη μου σκεψη ηταν να κοψω -με dremel και το μικρο δισκακι που χωραει εκει μεσα- 3 χιλιοστα απο τον αξονα και απο 12μμ να παει ~9μμ.

Το ερωτημα ειναι αν υπαρχει καποια αλλη εναλλακτικη λυση που ισως να αποδωσει καλυτερα? Δεν θα ηθελα να ανοιξω το μοτερ σε αυτη τη φαση.
Αν το μιξερακι ηταν δικο μου θα προχωρουσα αμεσα στην κοπη, αλλα επειδη δεν ειναι λεω να το σκεφτω λιγο παραπανω! Ευχαριστω :)

Είτε με κόλλημα να γεμίσει και να τροχιστει Μιχάλη είτε να τροχιστει και να φορεθεί κάτι αντίστοιχο από πάνω,σαν κουζινετο...

Αν κολλησεις 4 μικρα λαμακια στην ακρη, ωστε να μεγαλωσει και να τετραγωνισει λιγο, θα αντεξουν λες;