DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα,
Το μαχαίρι ειναι φτιαγμένο απο λίμα και η λαβή από ρίζα ελιάς. Πολύ σκληρό μέταλλο το οποίο χρειάστηκαν αρκετές ώρες επεξεργασίας. Κάτω από την χειρολαβή είναι τρυπητο για μείωση του βάρους. Οι τρύπες έγιναν μετα από πειρακτωση για να μαλακώσει. Το φινίρισμα έγινε με αρκετά γυαλόχαρτο, μικρές λιμες και πανό βούρτσα. Το κόλλημα έγινε με 2 συστατικών και σφυκτηρες. Θέλει τον τελευταίο χέρι λούστρο για να τελειώσει. Διάρκεια εργασιών 2 Σ/Κ.

Πολύ δύσκολη επεξεργασία λόγω του πολύ σκληρού μετάλλου της επώνυμης και πολύ καλής ποιότητας της λίμας. Η κοπή και τα τριψήματα έγιναν με διαδοχικές ψήξεις, όπου κάθε 20 δευτερόλεπτα ήθελε και μια βουτιά στο νερό.

Νίκο, βαφή θα χρειαζόταν εαν ο μέταλλο ήταν απλά ένα κομμάτι σίδερο, εδώ χρησιμοποιήθηκε λίμα πάχους 5χιλ.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κώστα είχα την εντύπωση πως και τα ατσάλια χρήζουν επαναβαφής μετά την επεξεργασία. Να υποθέσω πως η λίμα ήταν παλιά Nickolson;

Ακόμα και βαμένο να είναι το ατσάλι αν ζεσταθεί σε πάνω από 200" βαθμούς θερμοκρασία η κρυσταλική δομή αλλάζει και θέλει ξανά βάψιμο.
Με απλό τρίψιμο όμως δύσκολα θα πιάσει αυτές τις θερμοκρασίες.

Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα ! Από απόδοση πως βγήκε? Κάποιο τεστ με κόλλα Α4 που κάνουν οι Γιαπωνέζοι έκανες??? :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δοκιμή δεν έχει ακόμα γίνει. Πρέπει να γίνει ένα τελευταίο λούστρο, φινίρισμα και τελικό τρόχισμα/γυάλισμα. Νομίζω με αυτά θα τελειώσει. Σειρά μετά έχει η δερμάτινη θήκη του

Τελικά με περαστές βίδες Μ10 και με τα βολανάκια Μ10, βάζω και βγάζω την μέγγενη γρήγορα και με ασφάλεια.. .
IMG-20210302-133857.jpg

Τι εννοείς με ασφάλεια;
Αυτή τη κατασκευή που βλέπω εγώ δεν θα την έλεγα και πολύ ασφαλή. Για να το λές όμως, φαντάζομαι οτι τα δυό καβαλέτα κι ο μεγάλος πάγκος θα έχει κάποια σχετική σταθερότητα.

Τι εννοείς με ασφάλεια;
Αυτή τη κατασκευή που βλέπω εγώ δεν θα την έλεγα και πολύ ασφαλή.
Τι εννοείς;
Πριν αυτή την βάση την έπιανα με νταβίδια στον πάγκο κα σε ένα ζόρισμα σίγουρα θα μετατοπιζόταν.
Ετσι όπως είναι τώρα, έγινε ακουνητη...
Γι αυτό λέω με ασφάλεια...

Διαμαντη σε σχεση με τα νταβιδια ειναι συγουρα πιο σταθερό και ασφαλες...καλα εκανες ασχετα εαν ειναι κοπος παραπανω...