Για το πριτσινι δεν ξερω ποια ειναι η πιο ωραια, η πιομεμφανισιμη πλευρα -για να μπει στην μπροστινη πλευρα της σπατουλας- γιατι και οι δυο πλευρες μου αρεσουν
Οπως ηταν πριν το λυσεις, θα γεμιζες απο πισω τις 2 επιφανειες στο σημειο επαφης τους (σκαλοπατι). Μετα θα εσκαβες τη ρωγμη με δισκακι στο dremel και γεμισμα με ασημοκολληση. Καπως ετσι θα κολλουσαμε και με ηλεκτροκολληση 2 λαμες.
Ναι, αυτος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος κολλησης στη συγκεκριμενη περιπτωση.
Ομως ειναι σπαταλη βεργας και βουτανιου, ειδικα οταν προκειται για κολληση inox που συν τοις αλλοις θελει πιο μεγαλες θερμοκρασιες που μαλλον θα ελιωναν το πλαστικο καλυμα στο χερουλι.
Παντως σε τετοιες περιπτωσεις ανοξειδωτων, τα μικρα φλογιστρακια πχ. της dremel, proxxon, parkside δεν κανουν γρηγορα δουλεια.
Μιχάλη δεν ξερω αν θα εκανε δουλειά στην συγκεκριμένη σπάτουλα
Ειχα παρει παλαιότερα απο Ali αυτο : Low Temperature Aluminum Welding Bars
Ειναι για χαμηλες θερμοκρασιες 350-400C
Αν δεν μπορεσεις να αφαιρεσεις το πλαστικο της σπατουλας, θα βρεξεις καλα βαμβακερο υφασμα/πανι και θα το τυλιξεις γυρω γυρω σαν κασκολ στην πλαστικη λαβη της σπατουλας (να τυλιξεις και κανα πόντο από το μέταλλο προς τη μεριά της κολλησης). Με αυτη τη μεθοδο δεν προκειται να λιωσει το πλαστικο.
Και ενα δευτερο για σημερα.
Συστημα συναγερμου για να μην ξεχνιουνται ανοιχτες οι πορτες του ψυγειου.
Τους συναγερμους τους πηρα 1,20 ευρω απο τον
κινεζο της γειτονιας μου και τους εκανα μια μικρη
μοντιφια με μια αντισταση και ενα πυκνωτη
για να χτυπανε με εναμισυ λεπτο χρονοκαθυστερηση.
Βαφτηκαν ασημι, στο χρωμα του ψυγειου.
Το σπρευ ειναι αυτο το ασημι που ειχε φερει το Lidl?
Για πες για την αντισταση και τον πυκνωτη. Ππως εκαναν την χρονοκαθυστερηση 1.5 λεπτο? Θα μπορουσε να γινει 1 η 3 λεπτα η χρονοκαθυστερηση?
To spray ειναι της Motip για ζαντες.
Συμφωνα με το site που εχει την κατασκευη των συναγερμων η χρονοκαθυστερηση
αλλαζει, οταν αλλαξουμε την χωρητικοτητα του πυκνωτη.
Εγω χρησιμοποιησα ακριβως τις τιμες που εγραφε στο site.
Πυκνωτης 22µF 10V και αντισταση 2.2K 1/4 W και
προεκυψε καθυστερηση εναμισυ λεπτου.