DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η δοκιμή της ημέρας….
Ίσως να θυμάστε πρίν μερικούς μήνες την κατασκευή ενός jig για την κατασκευή μεταλλικής σφαίρας στον τόρνο.

E8FA241D-B04C-4FA0-9912-ADACEAA7CEC6.jpeg8E74B929-27E3-48EF-98FB-1740B19C289B.jpeg602C4DD4-1389-43DD-9790-68E773DED8BC.jpeg14B9C00C-227A-417F-9E35-07E0DC4F5318.jpeg

Το jig όντως δούλεψε πάρα πολύ ωραία και ήταν απ’τα εργαλεία που καμάρωνα.

39C4DB19-E083-4F1B-BB8F-98853C22AD0E.jpeg

Πρίν λίγες μέρες αποφάσισα να του αλλάξω μορφή, να το κάνω να φαίνεται πιό επαγγελματικό, σαν να το αγόρασα από κάποιο ιντερνετομάγαζο.
Έτσι αποφάσισα να το βάψω, όχι όμως με κάποιο spray που θα ξέβαφε αμέσως αλλά με πιό «επαγγελματικό» τρόπο, ανεξίτηλο.
Αποφάσισα να δοκιμάσω, για πρώτη μου φορά, τη βαφή που κάνουν στα όπλα αλλά δυστυχώς το Super Blue της Birtchwood δεν είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά εδώ και μήνες και δεν ξέρουν και πότε θα το ξαναέχουν.
Θα έπρεπε λοιπόν ή να αλλάξω τρόπο βαφής, να το κάνω με ζέσταμα δηλαδή, ή να βρώ κάποιο άλλο υγρό που να κάνει κι αυτό ψυχρή βαφή.
Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω το Phillips Professional Cold Blue που υπήρχε διαθέσιμο.
Σήμερα το παρέλαβα λοιπόν και, εννοείται, το δοκίμασα.
Και ιδού το αποτέλεσμα.
Πρίν

8C593EBA-4BA3-4DFA-A239-48EF6D62242D.jpeg

Μετά

7050C55A-6009-4732-AD5D-38DE1174D25B.jpeg

Last edited:
Ωραιο, αλλα αν ειχες αφησει αβαφτο το μεσαιο θα εδειχνε πιο πολυ.
Μαλλον το αφησες να επιδρασει πολυ ωρα και βγηκε κατραμι.
Εσυ εβαψες με μπανιο και το υλικο (blue) που περισσεψε το αποθηκευσες, σωστα?

Δε μου λες, το video το ειδες ή το εβαλες μονο για τους αλλους? Μεχρι και αυτος λεπτομερειες εβαψε οχι ολο το εργαλειο.
"Τωρα που βρηκαμε παπα να θαψουμε 5 -6" το πηγες εσυ

παρε και ενα video (bonus) για να μπεις στο κλιμα ... σχετικα με την κουβεντα που ειχαμε

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Haha
Reactions: Nektarios2015
Πανελ MDF με επενδυση οξιας στα 4μμ παχος βρισκεις πιο ευκολα. Για μασιφ επιφανεια σε τετοιες διαστασεις δεν ξερω αν μπορεις να βρεις.

• Like
Reactions: sharkovios
Ερώτηση
Πάνελ οξιάς 1,60χ0.80χ0.04 έχετε καμιά ιδέα που να κοιτάξω;
Είχα δει κάτι πάνελ οξιάς στον Σαχλό στο Μενίδι καθώς χάζευα περιμένοντας. Με το μάτι τα έκοψα για 1,60 Χ 0,60 Χ 0,02. Πάρε ένα τηλέφωνο μήπως έχει και μεγαλύτερα.

• Like
Reactions: sharkovios
Είχα δει κάτι πάνελ οξιάς στον Σαχλό στο Μενίδι καθώς χάζευα περιμένοντας. Με το μάτι τα έκοψα για 1,60 Χ 0,60 Χ 0,02. Πάρε ένα τηλέφωνο μήπως έχει και μεγαλύτερα.
Ωραίος, βρήκα στο σαχλό 1,60χ0,8 40 χιλιοστα=>100€ (με ΦΠΑ)

Εγω νομιζα παχος 4 χιλιοστα!!! :)

Επομενως προκειται για διαστασεις παγκου απο συνθετη ξυλεια οξιας πλατους 80εκ. και παχους 4εκ που ειναι μια απο τις εμπορικες διαστασεις.
Το μηκος στο κοβουν εκει που θες. Εδω ενα λινκ με διαφορους συνδυασμους, 64/80 πλατος και παχος απο 2/3/4εκ. Μηκος 4 μετρα που κοβεται.

• Like
Reactions: anastasg and nikfor
Θέλω να φτιάξω μια επέκταση πάγκου κουζίνας για χρήση ως τραπέζι.
Πάγκο βρίσκω αλλά δυσκολεύομαι στα πόδια. Θέλω τελικό ύψος επιφάνειας 93 εκατοστά και ο πάγκος θα είναι 3 εκατοστά πάχος.
Συνεπώς θέλω ψηλά πόδια.
Ψάχνω είτε κλασσικά μονά πόδια, είτε μεταλλικό τετράγωνο πλαίσιο.
Γνωρίζετε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα με πόδια ψηλά;