diy ηχεια

Απάντηση: Re: diy ηχεια

αν το βαλω σε τριφασικο? :idea:
ναι ελεγα beta αλλα υπαρχουν παρα πολλα μεγαφωνα και μπερδευομαι....
μολισ καταληγω σε καποιο βλεπω κατι αλλο και μου τραβαει την προσοχη....
υπολογιζωμαι καμπινα για ενα 10ιντσο faital pro στα 60 λιτρα με συχνοτητα συντονησμου στα 60 hz και παρατηρω ενα φουσκομα +4 db απο τα 65 hz μεχρι τα 100 και μετα σιγα σιγα πευτει στα 119 db..
αυτο το φουσκομα πρεπει αν διορθοθει?
θα ειναι ενοχλητικο?
1) Ναι
2) Ναι
Ποιό 10άρι faital? Αν το Qts του είναι κάτω από 0,45 τότε έχεις λίγα λίτρα καμπίνα. Αν είναι παραπάνω, είπαμε ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για ρεφλέξ.

ασε που δεν ειναι απαραίτητα κακό για τέτοιο ηχείο ενα φουσκοματακι σε αυτή τη περιοχή

και απο ολα αυτά τα μεγάφωνα που είδες στο φαιταλ κατέληξες?????? βρες τίποτα άλλο καλύτερα.

το μεγαφωνο ειναι αυτο http://www.artsound.gr/catalog/faital-fp10fe200a-speaker-series-150w-p-21391.html
εχει qts 0.60...
κατεληξα σε αυτο γιατι ειναι οικονομικο και εχει μπολικα db...
εχω δει ομωσ και ενα 12ιντσο jb systems με qts γυρο στο 0.47 kai 200 watt rms αλλα βγαζει τα ιδια db με το faital....
ξερετε κατι αλλο καλο και οικονομικο εκτοσ του beta?

ασε που δεν ειναι απαραίτητα κακό για τέτοιο ηχείο ενα φουσκοματακι σε αυτή τη περιοχή

Σε εξωτερικό χώρο όχι, δεν είναι. Αλλά αν παίζει μέσα και ειδικά κοντά σε κανα τοίχο, βγάζει αυτό το ενοχλητικό "one note bass", δηλαδή ένα ακαθόριστο μουμάρισμα ανεξαρτήτως περιεχομένου. Έχει τέτοια παραδείγματα η παλιά γερμανική σχολή του hi-fi: magnat, φθηνα quadral, heco, canton.

το μεγαφωνο ειναι αυτο http://www.artsound.gr/catalog/faital-fp10fe200a-speaker-series-150w-p-21391.html
εχει qts 0.60...
κατεληξα σε αυτο γιατι ειναι οικονομικο και εχει μπολικα db...
εχω δει ομωσ και ενα 12ιντσο jb systems με qts γυρο στο 0.47 kai 200 watt rms αλλα βγαζει τα ιδια db με το faital....
ξερετε κατι αλλο καλο και οικονομικο εκτοσ του beta?

Oοικονομικό Ρ.Α = σχεδόν πάντα ψοφίμια μαγνήτες (μικροί) άρα μεγάλο Qes συνεπώς δεν κάνει για κουτιά..
Νομίζω είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα "budget Ρ.Α ηχείο" και είχαμε τονίσει το προφανές:
Μέχρι κάποιο ποσό (π.χ 300 ευρώ) το έτοιμο θα είναι πάντα καλύτερο.