DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Μεταξύ 2,5 και 3,5 παίρνω 0V. Στο 4,5 παίρνω 5V.

Φαίνεται να έχεις serial interface που δεν δίνει κανονικά RS-232 levels αλλά 0-5V. Δεν κάνει για το Soekris (ή για οποιοδήποτε πραγματικό RS-232 interface).

Δημητρη δοκίμασες το CrapMagic φίλτρο? διαβάζω κατι διθυράμβους..

Παρέλαβα χτες το USB to I2S του Diyinhk με το XMOS και το βάζω πάνω.. αφού το βάλω θα το δοκιμάσω.. όντως έχουν γραφτεί καλά λόγια (υπάρχουν και 3-4 εκδόσεις του συγκεκριμένου φίλτρου).

Μόλις τώρα τελείωσα την πρώτη φάση.

Σταθεροποιημένη τροφοδοσία στο Soekris LM317/337 @12V, DIYInhk XMOS USB I2S με σταθεροποιημένη τροφοδοσία LM 317 @3,3V.

Ακούω μόλις ένα μισάωρο, από την Balanced έξοδο (με τα buffer) στον Mjolnir/HD800.

Αυτό που ακούω μου αρέσει.

Έχει τελείως άλλη αίσθηση από το DAC με ΑΚ4369 που ακούω συνήθως. Έχει φυσική αίσθηση ακόμα και τώρα που είναι άστρωτο. Έχει λεπτομέρεια σε όλους τους τομείς ειδικά χωροταξικά. Πολύ φυσικές οι φωνές.

Δεν μπορώ τώρα να ασχοληθώ με φίλτρα κλπ έχω κουραστεί απόψε συνέχεια μόνο με ακρόαση.

Ανυπομονώ τι θα κάνει με τρία Salas Bib, και φίλτρα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχετε να προτείνετε κάποιο φθηνό usb-rs232 που να δουλευει με +-12 από ebay?

Μπράβο Χρηστάρα!

Φουλ του Mogami βλέπω. :)

Αν θες, για περισσότερη ασφάλεια, στερέωσε και την κλέμα στο πάτωμα με σιλικόνη.

Ευχαριστώ Σταύρο, την κλέμα την έβαλα διότι κάτι είχε παιχτεί με την τροφοδοσία και έκοψα τα καλώδια και έβαλα άλλη επάνω, για να διαπιστώσω που ήταν το πρόβλημα, τώρα όλα καλά.

Όλα όπως τα βλέπεις είναι προσωρινά καλώδια βύσματα και το κουτί μάλλον προσωρινό.

Σιγά σιγά θα ασχοληθώ με τα Bib και την σειριακή θύρα να την έχω μόνιμα επάνω κλπ, ledάκια για δειγματοληψίες (δεν πρόκειται να βάλω οθόνη επάνω), επίσης πλακέτα spdif.

Ναι φουλ από αυτό που δεν σου αρέσει -bye-

Στη θέση σου θα δοκίμαζα στο τελικό κουτί και κάτι διαφορετικό.

Φυμέ πλέξιγκλας καπάκι (θα μπορούσες να βάλεις τα LEDs εσωτερικά και όχι απαραίτητα στη πρόσοψη!) και ντύσιμο όλων των καλωδίων με κόκκινο νάυλον "μανδύα" καλωδίων.

Τουλάχιστον να χαίρεσαι να το ακούς αλλά και να το βλέπεις...

Κι εγώ έχω πια ουσιαστικά ολοκληρώσει την πρώτη φάση, έχοντας το Soekris να τροφοδοτείται από Salas BiB και το XMOS του Diyinhk να τροφοδοτείται από Salas Reflektor-D. Το ίδιο Ref-D τροφοδοτεί και το isolator του Soekris.

IMG_9263.jpg

Για την ώρα παίζουν από τον προσωρινό μετ/τη που είχα των 50VA με τα τυλίγματα των 2x12V και 2x8V, μέχρι να έρθει ο τελικός (και μεγαλύτερος) μετ/της. Πληροφοριακά, παρότι 50VA ο μετ/της δεν ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου. Όταν έρθει ο τελικός μετ/της θα μπορώ να κάνω και ένα σοβαρό Α-Β με τον παλιό (χωρίς τα BiB).

Επίσης προσωρινά είναι τα IEC, φίλτρο και καλωδιώσεις 230V. Θα μπουν τα τελικά όταν τα παραλάβω. Εκκρεμεί να φτιάξω και μια πλακέτα ελέγχου για τα 230V, κομπλέ με ασφάλειες.

Επίσης εκκρεμεί το θέμα του σταδίου εξόδου, αλλά αυτό έχει μέλλον.. Για την ώρα αναμένω το υλικά για α20.

Για την ώρα όμως περνάω σε φάση ακρόασης και δοκιμών φίλτρων.

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Να αλλάξεις τους κόκκινους πλαστικούς C102 C202 με ηλεκτρολυτικούς C101 C201 στα SSLV1.1 BiB σε περίπτωση τροφοδοτούνται ψηφιακά κυκλώματα απο αυτές τις γραμμές. Το λένε και οι οδηγίες. (470uF ειναι αρκετά).

Βασικά απ' ευθείας τροφοδοτούνται μόνο τα αναλογικά στάδια (τελεστικοί), γιαυτό και πήγα σε πλαστικούς. Τα ψηφιακά τροφοδοτούνται μόνο από το θετικό rail μέσω τοπικών σταθεροποιήσεων.

Έχω τσεκάρει και με παλμογράφο ότι όλα είναι ΟΚ.. Εξακολουθείς να προτείνεις να αλλάξω τους πλαστικούς σε ηλεκτρολυτικούς;

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Αν ήταν να εδινε και σε ψηφιακά τότε θα ήταν τεχνικά το καλύτερο γιατί η μεγάλη τιμή φιλτράρει την πηγή τάσης καλύτερα κάτω από 1/F (στα λίγα ΗΖ) και μειώνει το θόρυβο φάσης σε ρολόγια. Για το αναλογικό κομμάτι μόνο, είναι θέμα συνδιασμού και προτίμησης κυρίως. Αν ακούσεις "στεγνότερα" απο όσο θα ανέμενες, τότε παίξε εκεί.

Έχω να αναφέρω ότι το έχω σε λειτουργία συνεχή εδώ και 48 ώρες.

Ακρόαση πάντα με Schiit Mjolnir/Senn HD800.

Δηλώνω ότι δεν έχει περάσει DAC από το σπίτι, που να ακούγεται τόσο μελωδικό, λεπτομερές, με τέτοια περιγραφή σκηνής, και χωρίς να κουράζει με τον παραπάνω συνδυασμό.

Καλά τα νέα, μπράβο Χρήστο. Άντε και "στα δικά μας". Με τα ηχεία τα άκουσες;

Έχω να αναφέρω ότι το έχω σε λειτουργία συνεχή εδώ και 48 ώρες.

Ακρόαση πάντα με Schiit Mjolnir/Senn HD800.

Δηλώνω ότι δεν έχει περάσει DAC από το σπίτι, που να ακούγεται τόσο μελωδικό, λεπτομερές, με τέτοια περιγραφή σκηνής, και χωρίς να κουράζει με τον παραπάνω συνδυασμό.

Ευχαριστώ Γιώργο, και στα δικά σου!

Όχι ακόμα με τα ηχεία, πρώτα όλες οι δοκιμές με τα ακουστικά, και η κατασκευή των τροφοδοτικών (ή/και αναλογικού σταδίου) και μετά θα μπει στα ηχεία.

Ξέρω πολύ καλά τα ακουστικά μου και όλες οι παρατηρήσεις μου είναι πολύ προσεκτικές επάνω σε τέτοια θέματα (όπως έχω πει και πιο πάνω στο νήμα).