DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Κανένα πρόβλημα Σταύρο!! -bye-

Δες λίγο και τα καλώδια USB. Να είναι καλής ποιότητας (πχ. Belkin Gold) όσο κοντύτερα.

Θυμάμαι για πρώτη φορά που άκουσα διαφορές με USΒ ήταν τότε που παλεύαμε το ODAC... τα φτηνά κινεζοιδή (εκτυπωτή/φορτιστή) μάλλον κάνουν κακό στον ήχο.

Για το daphile δεν έχω άποψη δεν γνωρίζω, μου φαίνεται περίεργο... θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα το RasberryPi2 που έχω πάρει πρόσφατα και είναι καλύτερο από το foobar τουλάχιστον στα δικά μου pc, δοκιμασμένο και εγγυημένο χωρίς προβλήματα.

Το κουτί και την τροφοδοσία την έχεις οπότε μηδαμινό το κόστος.

"Νέα" μπάσα, "άλλη" διάσταση του βάθους της ηχογράφησης!!

"Πετάχτηκα" στο πέλαγος πάλι (πάνω που είχα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά)...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημ. Το usb καλώδιο είναι το ίδιο με το laptop και το daphile computer Χρήστο. Μάλλον πρέπει να βγει εκτός εξίσωσης...

Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Να αναμένω και άλλες "δηλώσεις μετάνοιας" άραγε;

Εγώ τελείωσα...

Και για να εξηγηθώ. Για την διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων ενοχοποιείται κατά 99% το daphile computer (αν όχι το ίδιο το daphile).

...ωραίο πράγμα η "διαδρομή". Από dac ξεκινήσαμε, σε front end και κεφαλές καταλήξαμε... :)

Τα ακουστικά με το φουμπαρ;

Εννοάω πως σου ακούγονται με σωστά στημένο foobar.
Αν έχει αλλάξει κάτι και στο επίπεδο των ακουστικών... :ernaehrung004:

Οποτε αν κατάλαβα καλα ο Σταύρος ανακάλυψε το θεμα που υπήρχε στην αλυσίδα του και δεν ειναι "λάσπη" το ντακ του Chris.

Ναι υπήρχε χοντρό θέμα. Φταίω εγώ που κατηγόρησα βιαστικά την υλοποίηση του Χρήστου.

Αιτία ήταν η "προσωπικότητα" του daphile computer. Χτύπημα κάτω από τη μέση... :(

Έκανε το μπάσο "λασπώδες" και αναιμικό και τον ήχο "βαρετό" (σε 2 μόνο μέρες είχα βαρεθεί και εγκατέλειψα).

Τώρα ο ήχος είναι totally transformed και πεντακάθαρος. Και το μπάσο όπως δεν έχω ξανακούσει με ακουστικά.

Η νέα "ανακάλυψη" (γρήγορα έγινε πάντως) αναιρεί για μένα πολλά πράγματα...

Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά θα έπαιζαν και τα άλλα dac που έχω ακούσει με το daphile.

Η επόμενη κίνηση είναι μάλλον αγορά του Pi2 και ενός αξιοπρεπούς - όχι ιδιαίτερα ακριβού - dac (π.χ. Aune).

Η διαδρομή επανακαθορίστηκε και υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν...

Τα ακουστικά Αντώνη μου είναι τελικά το μόνο "εργαλείο" στο οποίο έχω τυφλή εμπιστοσύνη...

Η βασική μου απορία είναι τώρα η εξής:

"Αφού το front end ήταν "προβληματικό", πως οι διαφορές μεταξύ των dacs ήταν τόσο εύκολα διακριτές?"

Μία απάντηση θα μπορούσε να είναι:

"Με το νέο σετάπ όλα τα dacs θα επωφελούνταν αναλόγως και οι διαφορές μεταξύ τους θα παρέμεναν..."

Νομίζω πως βιάζεσαι σε αυθαίρετα συμπεράσματα Σταύρο.

Χωρίς παραδοχές δεν πάμε πουθενά.

Εξάλλου την ίδια μέρα ετέθη ο προβληματισμός, την ίδια μέρα βρέθηκε η λύση.

Άντε κοιμήσου τώρα... :)

...κυρίως διότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένα software μπορεί να κάνει τέτοια "ζημιά".

Ας το χρεώσουμε αρχικά στο daphile μέχρι να μας εξηγήσει (αν θέλει) ο "μαέστρος" τι έφτιαξε!

Και για το κάνω πιο συγκεκριμένο. Λέγοντας ζημιά αναφέρομαι στην καθαρότητα.

απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να το επηρεασθεί τόσο το pc μια και δεν παρεμβάλλεται καθόλου software από το pc , πόσο χάλια να ειναι η υλοποίηση γύρω από την usb και γιατί να ειναι καλύτερη σε ένα άλλο pc
δεν έχει κάποιο άλλο pc να κάνεις μια δοκιμή ;

Σάμπως εγώ μπορώ να καταλάβω?

Και άλλοι έχουν διαπιστώσει τα ίδια αλλά από ευγένεια απόφευγαν να με βρίσουν... :)

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Αρχίζουμε και ξεφεύγουμε του θέματος. Τα τελευταία σχόλια ίσως θα πρέπει να μεταφερθούν.

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη αγαπητοί.

Μέχρι να μεταφερθούν, μάλλον στo νήμα του daphile (???), θα παρακαλέσουμε όπως σωστά ανέφερε ο Στέλιος να περιοριστούμε επί της θεματολογίας του νήματος.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Νομίζω ότι καλό θα ήταν - και ίσως χρήσιμο - να παραθέσουμε σε αυτό το σημείο το βασικό σετάπ ακρόασης Soekris στη μορφή:

Soekris version / usb interface / usb cable / transport / OS / transducer

Ξεκινώ εγώ:

- 0.05 / DIYINHK / plain 2 m / daphile computer (Atom N270) / daphile / Hifiman HE-6

και

- 0.05 / DIYINHK / plain 2 m / laptop Pentium - 4 GB / Win7 + foobar / Hifiman HE-6

Υπέροχο! Φανταστικό! Υπερ-κάθαρο!

Κανένα θέμα ΙΜΟ με μπάσο & δυναμικά!

Χρήστο, το ζήλεψα!!!

Attachments

• 4e5cf7d4ccb9c59b6620a9c71944d51e.png
    4e5cf7d4ccb9c59b6620a9c71944d51e.png
    128.7 KB · Views: 166