DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Μοιάζει να φοράει την 1121 πλακετούλα ή κάνω λάθος Δημήτρη;; Και μια και είμαστε εδώ, αυτό που λέει ο Σόρεν τι είναι;;; "If you look very close on the dac1101 and dam1121 pictures you might notice some small flip flops between the fpga and the shift registers "

http://www.diyaudio.com/forums/vend...e-r-2r-sign-magnitude-24-bit-384-khz-502.html
Post #5020

Αν βλέπω καλά τη δικιά μας φοράει.. και ένα Amanero για USB receiver.

O Soren λέει ότι στα 1101 & 1121 έχει βάλει επιπλέον flip-flop μετά το FPGA και πριν το ladder ώστε να κάνει ξανά reclock το σήμα μια τελευταία φορά πριν αυτό φτάσει στο ladder. Δεν ξέρω πόση ηχητική διαφορά θα κάνει (αν κάνει).

Εκανα ενα πειραματακι εβαλα ενα usb board cmedia αντι για το jlsounds που φοραω απο την αρχη της κατασκευης. Αρνητικοτατο το αποτελεσμα. Βγηκε κανα firmware Δημητριε.

Jim, είσαι σίγουρος ότι η εγκατάσταση της CMedia έγινε κανονικά;
Η CMedia 6631Α έχει δοκιμαστεί πολλές φορές από αρκετά μέλη και μπορώ να πω ότι αγγίζει τα όρια του placebo η διακριτή διαφορά με άλλες μοντούλες.
Κάποιες διαφορές πολύ μικρές έχουν περιγραφεί και αναλόγως της λοιπής υλοποίησης, ακόμη και του τρόπου τροφοδοσίας της κάρτας - αλλά με τίποτα σε βαθμό που να πεις ότι οι διαφορές ήταν σημαντικές ή ξεκάθαρα ευδιάκριτες.

Κι εμένα μου ακούγεται παράξενο να άκουσε ο Jim τόσο μεγάλη διαφορά, ειδικά στο Soekris με το FIFO του και το reclocking που γίνεται.

Κι εγώ θα περίμενα ανεπαίσθητες διαφορές, και αν.. Εκτός αν μιλάμε για κάποιο εντελώς της πλάκας 6631a με ρεύμα από την USB και ρολόγια του κιλού.

Btw, καινούργιο firmware δεν έχει βγει και δεν αναμένεται να βγει σύντομα μιας και το τωρινό είναι πια σχεδόν κομπλέ από λειτουργίες..

Καλα βρε Δημήτρη, αμαν πια, παρε και μια γυαλινη σφαιρα. Το 6631a δοκιμασα μου το ειχε πουλησει πιο παλια ο Βασιλης και το βρηκα καταχωνιασμένο και ειπα να το δοκιμασω δεν ηξερα οτι εχει ρολογια του κιλου πανω. Το συμπερανα παντως τελικα απο τον ηχο.

Παρόλο που είναι εκτός θέματος, για ανέβασε μια φώτο του, μιας και το έφερε η κουβέντα.

Έχω μια υποψία ότι δεν είναι με 6631Α αλλά με σκέτο το 6631 και εδώ υπάρχει ένα θέμα με τους οδηγούς.

Καλα βρε Δημήτρη, αμαν πια, παρε και μια γυαλινη σφαιρα. Το 6631a δοκιμασα μου το ειχε πουλησει πιο παλια ο Βασιλης και το βρηκα καταχωνιασμένο και ειπα να το δοκιμασω δεν ηξερα οτι εχει ρολογια του κιλου πανω. Το συμπερανα παντως τελικα απο τον ηχο.

Δεν ξέρω βρε συ τι 6631 έχεις, απλά λέω ότι για να άκουσες τόσο μεγάλες διαφορές και μάλιστα στο Soekris (το τονίζω αυτό!) κάτι περίεργο συμβαίνει.. Δεν θα έπρεπε.

Μια φωτό θα βοηθήσει όντως.

Δεν έχεις και άδικο.. απλά το συνέκρινα στο μυαλό μου με το πόσα είχα δώσει για το δικό μου 0.02% και εκεί η διαφορά είναι σεβαστή.. Αλλά σε σχέση με το τρέχον 0.02%, δεν είναι άσχημα..

Το σκέφτομαι.. :smile:

Αλλά θα ήθελα να δω και documentation πρώτα. Δεν ξέρουμε τίποτα για τα headers που έχει πάνω..

Δημητρη ενημερωσε αν ειναι καλυτερο απο τα δικά μας εχω εναν υποψηφιο αγοραστη για το δικό μου σε αναμονή.

Ο Soren ανέβασε και το manual του 1121 και ενδεικτικό σχηματικό μιας top-of-the-line υλοποίησης (με δύο modules τα οποία παίζουν balanced και εξωτερικό ρολόι Si570): http://www.soekris.dk/dam1121.html

Επίσης έχουμε νέο αφιερωμένο νήμα στο diyaudio: http://www.diyaudio.com/forums/digital-line-level/291645-building-soekris-dam1121.html

Το module βασικά προορίζεται κυρίως για OEM χρήση, δηλαδή για να κουμπώσει πάνω σε κάποιο motherboard το οποίο θα έχει πάνω τα υπόλοιπα απαραίτητα κυκλώματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για DIY χρήση, με καλώδια πάνω στα headers του.

Υποψιάζομαι ότι με πολύ καλά τροφοδοτικά (Salas κτλ) θα παίξει σημαντικά καλύτερα από τα (έστω και λίγο πειραγμένα & βελτιωμένα) 1021, επειδή δίνει απ' ευθείας πρόσβαση στις τροφοδοσίες (ξεχωριστά pins για digital Vcc, ξεχωριστά για analog +/-5V κτλ).

Αν μου περίσσευε το σχεδόν 700άρι που κάνουν δυο τέτοια, θα τα χτύπαγα και θα σχεδίαζα και motherboard με Si570 και απ' όλα..

Για μία πλακέτα το σκέφτομαι.. δεν έχω αποφασίσει.. αν σε αυτή που έχω κάνω το χοντρό πείραγμα που έχω στο μυαλό μου (τροφοδοσίες..) λογικά θα πλησιάσω αρκετά τις επιδόσεις του 1121.

Παίζει βέβαια και το άλλο.. σχεδίαση motherboard για 2 πλακέτες αλλά που να παίζει και με μια, με πολύ εύκολο upgrade path σε 2.

Ένας λόγος είναι αυτός.. Θέλει σοβαρή δουλειά, την οποία δεν βλέπω να κάνω αν δεν αποφασίσω να πάρω και εγώ ένα (για ευνόητους λόγους..).

Και επειδή αυτή τη στιγμή έχω ήδη ανοιχτά πάρα πολλά πολύ χρονοβόρα projects, δύσκολα θα πάρω την απόφαση..

Δ.Δ πρέπει να σε μπανάρουνε ,δε γίνεται αυτή η κατάσταση μαζί σου
Πάνω πού ετοιμαζόμουν για τη 4 έκδοση ,που από την άλλη εβδομάδα αρχίζει και διατίθεται ,νάσου νέες προκλήσεις .
Αν και off topic ο βούβαλος έπαιξε πολύ καλύτερα ,μα πολύ καλύτερα με το usb to i2s jl sounds αν και τροφοδοτήθηκε μόνο μέ μια τροφοδοσία και όχι ποιοτική [τα salas reflector είναι σε έλλειψη ]

Αν και off topic ο βούβαλος έπαιξε πολύ καλύτερα ,μα πολύ καλύτερα με το usb to i2s jl sounds αν και τροφοδοτήθηκε μόνο μέ μια τροφοδοσία και όχι ποιοτική [τα salas reflector είναι σε έλλειψη ]

Συνέχεια στο οφφτοπικ...
Σε σχέση με τι έπαιζε καλύτερα?

Ρωτάω γιατί κάποιος - κάποτε - κάτι ... έλεγε... σχετικό... :-)

Συνέχεια στο οφφτοπικ...
Σε σχέση με τι έπαιζε καλύτερα?

Ρωτάω γιατί κάποιος - κάποτε - κάτι ... έλεγε... σχετικό... :-)

Μα με την ομοαξονική Νίκο
Δέν έγινε σύγκριση με τίποτε άλλο ,έχουμε δρόμο ακόμη .
Πάντως όταν το τροφοδότησα με ifi i usb power υπήρξε ακόμη πιό σημαντική βελτίωση ,πράμα πού δείχνει ότι ο βούλγαρος <ακούει> στην καλή τροφοδοσία
Μέσα στο Σ/Κ πιθανόν θα του βάλω 4 mudorf [πρόχειρα] για δοκιμή Α/Β με τις υπάρχουσες ρωσίδες[Κ 72]