- 5 September 2010
- 709
Re: Απάντηση: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77
Δεν έχω τα χρήματα να αγοράσω το Acoustic Revive. Εννοώ πιο σαλονάτο DIY
Εχει αρκετο καιρο που ειχα ακουστα για αυτα τα μηχανακια. Καραμπινατο φιδολαδο και γελια ηταν η πρωτη μου αντιδραση. Το βαζεις στην μπριζα, και ακους καλυτερα, καληνυχτα.
Εφτασε η ωρα να το ακουσω, σε μια παρεα, ενα φτιαχτο, με ενα 555 και για κεραια-πηνιο ενα μασουρακι στριμμενο πηνιοσυρμα, αν θυμαμαι καλα. Πρωτη αντιδραση: "Αει στο γκρεμο, αυτο το πραμα δουλευει...". Πλασιμπο, λεω στο καπακι, κλασσικα. Μετα απο καποιο καιρο, το πηρα στο σπιτι. Δουλεψε και εκει. Εβαλα ασχετους συγγενεις για δοκιμη, το καταλαβαν και αυτοι.
Πηγα ξανα σε παρεα και εγινε τυφλο τεστ, 85% μ.ο. του κοσμου καταλαβαινε καθε φορα ορθα τι γινοταν. Εγω πειστηκα πως δουλευει. Προτεινω να βρειτε απο καποιον γνωστο σας και να το δοκιμασετε, ετσι για πλακα. Αν πιανει το χερι σας, φτιαχτε ενα, φτηνα βγαινει, και γλιτωνεις και την φασαρια για το ποιος εχει δικιο εδω μεσα. Το θεμα για το μηκος της κεραιας το σκεφτηκα και εγω. Απο την αλλη, δεν θελουμε να δουλεψει σε μεγαλη ακτινα, μονο σε χωρο λιγων μετρων, δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο που λεω. Αυτα τα ολιγα καλη συνεχεια κυριοι.
Τελικά την σκηνή ανοίγει αυτό το ματζούνι ή παρατηρείτε και άλλα στοιχεία κατά την επίδρασή του;
Αν πράγματι επηρεάζει την ποιότητα του ήχου, οι πιθανότητες να το κάνει επηρεάζοντας τις συσκευές του συστήματος είναι λίγες (και επισφαλείς). Πιο πιθανό είναι να επηρεάζει τους ακροατές. Αν πράγματι επηρεάζει και αποδειχθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Όχι μια παρεΐτσα που με χαλαρότητα συγκεντρώθηκε για δοκιμασία, αλλά ο ακροατές να έχουν πλήρη άγνοια αν το resonator είναι ενεργό ή όχι. Όπως ακριβώς διαξάγονται οι τυφλές ακουστικές δοκιμές παγκόσμια.
To rr77 ειναι αρκετα "σαλονατο" μην αγχωνεσαι .Αλλα αν θελει παρεα παρε του ακομη ενα![]()
Δεν έχω τα χρήματα να αγοράσω το Acoustic Revive. Εννοώ πιο σαλονάτο DIY