"με συχνόμετρο Tek DC503A με κρύσταλλο oven stab. Το καλιμπράρισμα γίνεται με γεννήτρια ρουβιδίου στα 10MHz..."
^3456. Ζηλεύωωωωω
Τουλάχιστον με τον δικό μου εξοπλισμό(δύο spectrum analyzer Tek 7L5 έως τα 5 ΜΗz και 7L13 έως τα 1,8 GΗz), δεν μπόρεσα να ανιχνεύσω κάποια επαγωγική συνιστώσα που θα δημιουργούσε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ικανό προς εκπομπή και ανίχνευση. Στις συχνότητες έως και 1,8 GΗz, έβλεπα μόνο το γρασίδι του λευκού θορύβου.
Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια πληροφορία από το κατασκευαστή για την ένταση του πεδίου που δημιουργεί η συσκευή και αν αυτό είναι συγκρίσιμο με το αντίστοιχο που υπάρχει γύρω μας, μεταξύ επιφανείας και ιονόσφαιρας (ηλεκτρικό πεδίο ίσο με 300 μV/m και 1pT η ένταση του μαγνητικού πεδίου).
Επίσης μετρώντας μου δημιουργήθηκε η απορία για το πως είμαστε σίγουροι ότι οι δύο συχνότητες (της συσκευής RR77 και της φυσικής ταλάντωσης Schumann) αν είναι συγκρίσιμες στο πλάτος, είναι και σε συγχρονικό και όχι σε αντιθετική φάση ώστε να ακυρώνονται.
Επίσης αν υπάρχουν μικρές διαφορές στη συχνότητα (που υπάρχουν τόσο λόγω αστάθειας της συσκευής όσο και λόγω μεταβλητότητας της ταλάντωσης Schumann) θα δημιουργούν ένα διακρότημα ακόμα χαμηλότερης συχνότητας, που απέχει από αυτό που θεωρητικά περιμένουνε.
Εχουν ασχοληθει,αλλα δεν εχω δει σχολιο ακομη οτι δεν εκπεμπουν τιποτα.Πρωτα απ'ολα να ευχαριστήσω τον Ντινο για τον χρονο που αφιέρωσε στην μετρηση του resonator. Δεν ξερω αν σε αλλο φορουμ εχουν ασχοληθει τοσο εκτενώς με την συγκεκριμενη συσκευη και την λειτουργία της σε τεχνικο επιπεδο.
Ποιος ειναι αυτος ο εξοπλισμος?Απλά αυτό που παράγει δεν ανιχνεύεται ούτε με εξοπλισμό επιπέδου NASA.
Πρωτα απ'ολα να ευχαριστήσω τον Ντινο για τον χρονο που αφιέρωσε στην μετρηση του resonator. Δεν ξερω αν σε αλλο φορουμ εχουν ασχοληθει τοσο εκτενώς με την συγκεκριμενη συσκευη και την λειτουργία της σε τεχνικο επιπεδο.
Εχω δυο ερωτησεις:
1) Μετα απο τις μετρησεις σου Ντινο κατέληξες οτι δεν παραγει τίποτε η σχεδόν τπτ ? Υπαρχει διαφορα μεταξυ του 0 και αν παραγει κατι, εστω και απειροελάχιστο. (το αν το απειροελάχιστο μας επηρεάζει ειναι αλλο θεμα)
2) Έκανες καποια ακουστικη αξιολόγηση ( κοινώς, το δοκιμασες; ) και αν ναι αντιληφθηκες την όποια επιδραση?
Εφόσον οι μετρήσεις ολοκληρώθηκαν, η συζήτηση για τις οποιες ακουστικές εντυπώσεις θα μπορουσε να μεταφερθεί σε ξεχωριστό νημα, αν δεν εχουν αντίρρηση οι συμμετέχοντες.
Ντίνο, άψογο σετ μετρήσεων, τα σέβη μου.
Πέρα από τον -άπιαστο λόγω κόστους εξοπλισμό- έχεις και τις γνώσεις να τον αξιοποιήσεις.
"Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια πληροφορία από το κατασκευαστή για την ένταση του πεδίου που δημιουργεί η συσκευή και αν αυτό είναι συγκρίσιμο με το αντίστοιχο που υπάρχει γύρω μας, μεταξύ επιφανείας και ιονόσφαιρας (ηλεκτρικό πεδίο ίσο με 300 μV/m και 1pT η ένταση του μαγνητικού πεδίου)."
Δεν έχουμε πληροφορία για την ένταση του πεδίου, γιατί απλά δεν υπάρχει πεδίο. Αφού εσύ με περισσή διακριτικότητα αποφεύγεις να το πεις ευθέως, θα κάνω εγώ για πολλοστή φορά τον κακό.
Άντε πάμε τώρα για το ακουστικό τεστ, να ανιχνεύσουμε τις διαφορές που δεν υπάρχουν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.