Gain όχι απαραίτητα 1. Μάλλον θα εξαρτηθεί από τις ευαισθησίες των μονάδων αλλά και το τελικό επιθημητό κέρδος.
passband ripple ούτε και αυτό απαραίτητα 0 (το πού θα εμφανιστεί κυμάτωση εξαρτάται από την πραγματοποίηση του φίλτρου πχ bessel, butterworth, chebyshev κτλ.).
Στα παθητικά κρος δεν ξέρω τι πραγματοποίηση συνήθως χρησιμοποιείται, αλλά λογικά και σε ένα ενεργό θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος τύπος φίλτρου.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιες πραγματοποίησεις που ίσως έχουν κάποια επιθυμητά χαρακτηριστικά όπως σταθερή τιμή για την καθυστέρηση ομάδας στη ζώνη διέλευσης (βλέπε Bessel πχ).
Επίσης αντί να διαλέξεις από την αρχή την τάξη του φίλτρου μπορείς να διαλέξεις την επιθυμητή συχνότητα αποκοπής (Stopband Frequency) και την απόσβεση που θέλεις να έχεις σε αυτή τη συχνότητα.
Για τοπολογία να ξέρεις πως η MFB αναστρέφει τη φάση ενώ η Sallen-Key όχι, οπότε αν το φίλτρο είναι 2ης τάξης (δηλαδή με ένα τελεστικό) αν χρησιμοποιήσεις MFB θα έχεις και αναστροφή φάσης. Μικρό το κακό βέβαια αφού εναλλάσσoντας τους ακροδέκτες του μεγαφώνου το διορθώνεις.
Αν θελήσεις κέρδος με Sallen-Key θα χρειαστείς από παθητικά στοιχεία σε πλήθος ό,τι και για τη MFB τοπολογία συν μία αντίσταση αλλιώς χωρίς κέρδος μία λιγότερη.
Θα χρειαστείς μάλλον και κάποιο(α) δικτύωμα καθυστέρης φάσης δηλαδή ολοπερατό - Allpass (Time Delay) στο FilterPro - για να ταιριάξεις τη φάση στο σημείο που θα κροσσάρεις τις μονάδες.
Επίσης μπορεί να χρειαστείς και ισοστάθμιση για να διορθώσεις το baffle step που λενε και στο χωριό μου πχ:
http://sound.westhost.com/bafflestep.htm
Από τελεστικούς μπορείς να δοκιμάσεις με φτηνούς για αρχή (πχ TL081/82 ή ΝΕ5532, ΝΕ5534 κατάλληλα αντισταθμισμένους για να είναι ευσταθείς σε μοναδιαίο κέρδος) και μετά βλέπεις (η τελευταία γενιά της National, δηλαδή LM4562, LME49860, LME49710/20/40 ίσως να είναι μια καλή τελική επιλογή).
Στην τελευταία σελίδα του FilterPro αν παρατηρήσεις δίνει μια προδιαγραφή για το ελάχιστο απαιτούμενο GBW.