DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Το αρχείο καλιμπράρει το συγκεκριμένο μικρόφωνο κατά απόλυτη στάθμη, ή σχετικά,δηλαδή να είναι φλατ σε όλη την περιοχή μέτρησης?
Μια χαρά είναι και το TrueRta και η κάρτα του λαπτοπ. Η απόλυτη στάθμη είναι το πρόβλημα.

Μωρε την ευαισθησία την βρίσκεις και με τις παραμέτρους του μεγαφώνου
αλλά πρέπει να δεις και την γραμμικότητα

Απάντηση: Re: DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Μωρε την ευαισθησία την βρίσκεις και με τις παραμέτρους του μεγαφώνου
αλλά πρέπει να δεις και την γραμμικότητα

Δε διαφωνώ, αυτό κάνουν άλλωστε και τα διάφορα calibration files. Ο συμφορουμίτης θέλει όμως να μετρήσει ευαισθησία, άρα πρέπει να ξέρει πραγματική στάθμη. Απ'όσο ξέρω,αυτό γίνεται μόνο συγκρίνοντας δίπλα δίπλα το δικό σου μικρόφωνο με κάποιο αναφοράς π.χ κανένα Bruel & Kjahr. Γι' αυτό ρώτησα αν έχει καλιμπραριστεί έτσι. Αν ναι, θα ήθελα πολύ να του το δανειστώ να καλιμπράρω το δικό μου.

Σωστό αυτό που γράφεις για την ευαισθησία και τις παραμέτρους, το κάνει άλλωστε -μεταξύ άλλων- και το hornresp. Και τσεκάρεις κιόλας αν είναι συμβατές με τις τιμές που δίνει ο κατ/τής.

υποτίθεται οτι το behringer είναι καλυμπραρισμένο αρα δεν χρειάζεται τίποτα (μαζί δίνει ακόμη και καμπύλη για το συγκεκριμένο) αλλά εγώ προσωπικά δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη.

Αν μπορώ να βοηθήσω κάπου, καλμαρισμένο ντεσιμπελομετρο υπάρχει , στείλτε PM ;-)

υποτίθεται οτι το behringer είναι καλυμπραρισμένο αρα δεν χρειάζεται τίποτα

είναι καλυμπραρισμένο όσον αφορά το FR, όχι για το SPL. Θα μπορούσε να είναι και για το SPL αν είχε καλυμπραριστεί μαζί με την κάρτα ήχου.

Επείδή τώρα πρόσεξα τα προηγούμενα ποστ:
To calibration file δεν νομίζω να έχει ρυθμιστεί κατά απόλυτη στάθμη. Το σίγουρο είναι οτι στο φάσμα 20-18κ οι πιθανές διαφορές είναι μικρότερες απο +/-1db.
Το truerta έχει επιλογή για spl calibration αλλά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν το πολυεμπιστεύομαι να πω την αλήθεια.
Θα το δοκιμάσω τώρα που έχω ξαναπιάσει τα υπο κατασκευή ηχεία... more info later

These speakers have been crafted from 100-year-old white oak whiskey barrels. The wood has absorbed the whiskey, creating a distinctively smooth and rich acoustic quality, unlike that of any virgin wood.

Και ομως υπαρχει ,πιστεψτε με δεν λεω μ@λ@κιες
Και ναι, δεν συγκρινετε με κανενα παρθενο ξυλο, ουτε καν με αυτα τα τσουλακια τα mdf που βανετε στα δικα σας
http://www.pioneer.eu/uk/products/42/99/161/S-A4SPT-PM/page.html"]http://www.pioneer.eu/uk/products/42/99/161/S-A4SPT-PM/page.html

Πλάκα-πλάκα συμβαδίζει και με τις τιμές κορυφαίου μαλτ.(Στην επετειακή έκδοση των 50 ετών βέβαια...)

Re: Απάντηση: DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Πλάκα-πλάκα συμβαδίζει και με τις τιμές κορυφαίου μαλτ.(Στην επετειακή έκδοση των 50 ετών βέβαια...)
Μάλτωσε και η Πιονέρ δηλαδη

Khozmo εχω τσεκαρει. Επισης DACT. ψαχνω για τπτ αλλο, ασ πουμε λιγο πιο οικονομικο απο τον Πολωνο.

για πες, εχεις τπτ στο μυαλο σου ?

Δυστυχώς έτοιμη ποιότητα δεν παίζει οικονομικά. Κυκλοφορούν κάτι σχετικά οικονομικοί στο ebay, αλλά είναι μου παραφαίνονται φτηνιάρηδες.
Αν θες απλά να δοκιμάσεις, έχει και ο Χάιτας κάτι κινεζιές σε ψιλονορμάλ τιμές. Δεν έχω δοκιμάσει. Ο Νίκος ο Σάλας μου τους είχε προτείνει σαν ενδιάμεσο βήμα πριν πάρω κάτι ποιοτικότερο, για να δώ τη διαφορά απ´το απλό alps που είχα τότε.
Είχα δοκιμάσει diy κάτι nos ρώσικους ασημένιους/κεραμικούς διακόπτες απ´το ebay με dale RN55, αλλά ενώ έπαιζαν πολύ καλά, δεν ήταν shorting οπότε έπρεπε να αλλάζω ένταση πάντα με mute.
Έχω φέρει κάτι άλλους τώρα πολωνέζικους nos shorting για δοκιμή, αλλά προς το παρόν παίζω με πολύ καλά αποτελέσματα με κάτι 10-turn linear wirewound της dale/spectrol. Δυστυχώς έχω αλλάξει πάρα πολλά πράματα τελευταία και δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα μέχρι να τα συμμαζέψω όλα, αλλά τα wirewound μάλλον θα μείνουν :) Tα πρότεινε πριν καιρό και ο John Curl.