DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

ποιος σας ειπε οτι δε εχω diy μοτο στα σκαρια?????
Εχω τον παπακα, c50 στρογγυλοφαναρο-γλαρο , τελειως γυμνο, τριμενο, ετοιμο για μπογιατισμα, με μαζεμενα ολα τα ανταλακτικα καινουρια..εργαλειο θα γινει!!θα σας πατησω χαμω ναουμ!

Για καρτ ή buggy είναι κανείς μέσα? (όταν μαζέψουμε κανα φράγκο).
Μοτέρ μάλλον θα βρούμε από ένα τσακισμένο CBR 600 ενός γνωστού (115 αλογάκια αν θυμάμαι καλά)

Ετσι!!!!

Λοιπόν δυο ιδεες
ενα καρτ με cbr600 και αλυσίδα και ενα μπαγκι με διπλά ψαλίδια και δυο δικύλινδρα μοτερακια ενα σε καθε αξονα (ροπη...αμμος...ντριφτ)
Αντε να φτιάξουμε και κανενα ενεργό διαφορικό αλλά Williams '92 να χαβαλεδιαζουμε
Πρεπει μου φαινεται να κανουμε καμια βολτα από τον Χαρη τον Γιαννουλα να μας δωσει κανενα ετοιμο σασι να βαλουμε τα υπόλοιπα

Δηλώνω συμμετοχή

Να το κάνουμε 1 μοτέρ/τροχό με κίνηση μόνο πίσω? Χωρίς διαφορικό. Το πόσο γκάζι θα παίρνει το κάθε μοτέρ θα καθορίζεται από 1 πεταλ (κοινό), αλλά και από το πόσο είναι στριμμένο το τιμόνι (σα balancer). O balancer θα απενεργοποιείται και θα χουμε και μπλοκέ...

Δηλώνω κι εγω

Last edited:
αυτό σωστο
πρεπει να ξεχωρίσουμε τις κατηγορίες των κιτακιδων από τους ντουίδες.

Καλές και οι επιλογες Κωστή

κιβώτιο θα βαλουμε?
Αν ειναι να φτιάξουμε και ενα torque converter αυτόματο με λόγο μεταδοσης από ~5 εως 1 και απειρες σχεσεις ενδιαμεσα.
Δεν ειναι τιποτα δύο ροτορες ειναι με τρυπες, μηχανισμό αναλογα των στροφων και μια αντλία για το λάδι.

Εχω ετοιμες τις σχεσεις για ενεργό διαφορικό αναλογα ακτινας στροφής αλλα θα μας μειωσει τις παντες....
θα βαλουμε διακόπτη απενεργοποιησεις

Ναι, πάνε οι πάντες. Μήπως να πάρουμε και το σασμάν της CBR και να μεγαλώσουμε μόνο το τελικό γρανάζι στον άξονα? Αλλά δεν έχει πρόκληση.

Το ''τρικουβερτο'' κιβώτιο οπως το λενε τα φιλαρακια μου των βαρεων οχηματων ειναι ιδανικό για πάντες!!!
δεν υπάρχει καλύτερο
ειναι μακραν και από CVT γιατί...αντεχει
το διαφορικό δεν εξυπηρετει τις παντες
λες να παρουμε το κιβώτιο της CBR??
ειναι πολύ μακρύ, βλέπω να του αλλάζουμε και το πρωτο της εξόδου του κιβώτιου με μικρότερο
εχουμε και μικρότερους τροχούς βεβαια

Λοιπόν θελουμε διαστασεις ελαστικων της CBR, δοντια των δυο γραναζιών (τροχού-εξοδου κιβωτίου) και λόγο στροφαλου-τελικής σχεσης

Νικόλα στο καρτ δεν μας βλέπω να θελουμε κιβώτιο και οπισθεν δεν χρειαζεται, θα το ρυθμίσουμε να κανει ντονατς σε 2τετραγωνικά.

μαγκες αμα το τελειωσετε κ πατε βολτα πειτε το μου ε....3 χρονια τραυματιοφορεας ημουνα, σε ασθενοφορο,..απλα να χετε πανω σας gps να σας βρω ε....:flipout::flipout:

παντως χωρις πλακα τωρα, αμα ημασταν κοντα εχω ανθρωπο , οταν λεμε τρελο με τετοια, θα ναι λιγο..θεοπαλαβος.μηχανικος σε μηχανακια ειναι...μουρλα με πεταλα..κ η πλακα ειναι οτι κ αυτος ψαχνει ατομα για τετοια κ δε βρισκει κανεναν...κ κατι αλλο, μπορω να σας βρω και σασι-πλαισιο απο Buggy, αυτα τα κινεζικα που πουλησανε αρκετα εδω κ μια 2 ετια...

μαγκες αμα το τελειωσετε κ πατε βολτα πειτε το μου ε....3 χρονια τραυματιοφορεας ημουνα, σε ασθενοφορο,..απλα να χετε πανω σας gps να σας βρω ε....:flipout::flipout:

φτου, φτου, φτου, ρε
τι ειναι αυτα που λες

φτου, φτου, φτου, ρε
τι ειναι αυτα που λες

φιλε αυτος ειναι ο λογος που τα μηχανοκινητα δε με τραβανε καθολου..3 χρονια τον ΕΚΑΒιτη εκανα...ειδα μπολικα και αυτος ειναι ο λογος που και με παπι να μαι δε με χαλαει..εχω αποκτησει πολες φοβιες..γιαυτο καντε οτι παλαβωμαρα θελετε αλλα να προσεχετε παιδια...:worshippy:
Φοβιες εχω και με τα λαμπατα, απο τοτε που σκασε μια ΕL34 στην μαπα μου αφου μπλεδιασε πρωτα!!!:music-smiley-005:

μου πανε οτι μπερδεψα τα πινακια για τα νηματα με της τροφοδοσιας (?).. σου λεω χεστικα πανω μου..