dj mixing software

Παιδιά, καλησπέρα και από εμένα. Η εμπειρία μου από το Hercules DJ Console RMX, που έχω εδώ και 2 χρόνια, και έβγαλα χτες στο σφυρί, δεν είναι και η καλύτερη. Συγκεκριμένα, η ποιότητα ήχου που βγαίνει στον αέρα είναι χάλια, σε αυτό φυσικά μπορεί να ευθύνονται πολλοί παράγοντες που δε μπορώ να εντοπίσω. Μιξάρω λοιπόν mp3's ως επι το πλείστον στα 320 kbps και μερικά flack. Η συνδεσιμότητά μου είναι η κονσόλα η οποία συνδέεται μέσω usb με την onboard κάρτα ήχου του desktop pc μου που διαθέτει 2 gb ram και αρκετό διαθέσιμο σκληρό δίσκο (με ότι σημαίνει αυτό για τη μνήμη, πάλι). Η ψηφιακή έξοδος της κονσόλας συνδέεται με ένα ενισχυτή yamaha, πολύ καλής ποιότητας (με προδιαγραφές home cinema, ομολογώ, δεν είναι καθαρόαιμος audio, δλδ). Ο ήχος βγαίνει από ένα ζεύγος ηχείων με 200 watt rms, 3 δρόμων, yamaha και αυτά, νομίζω. Θα περίμενε κανείς πως η ποιότητα του ήχου θα ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπής...αλλά δεν είναι! Χώρια που το μιξάρισμα "κολλάει"...η ροή του ήχου "σκαλώνει", σαν μια χαλασμένη βιντεοκασέτα. Α ναι, στις ρυθμίσεις του Asio, και σε συνδυασμό με το virtual dj, είναι αδύνατη η επιλογή του 48000 και έτσι περιορίζομαι στα 44100. Τέλος, δε μπορώ να χρησιμοποιώ τα εφε από την κονσόλα και αναγκάζομαι να βάζω χεράκι στο ποντίκι. Θέλω λοιπόν να στραφώ σε πιο στιβαρές επιλογές, και ας είναι ακριβότερες. Με τη σοβαρή πιθανότητα να τα έχω θαλασσώσει στο setup και να μην έχω κατανοήσει πλήρως το manual, ρίχνω την αρνητική μου ψήφο στο συνδυασμό virtual dj kai Hercules Dj Console RMX, και στο καθένα χωριστά και ξεκινάω αναζήτηση Traktor Pro 2 και της αντίστοιχης, κατάλληλης κονσόλας. Δε σας κρύβω ότι θα ψαχτώ για ενισχυτή και ηχεία μαζί, για να γίνει η δουλειά σωστά και ολοκληρωμένα. Έχω και για αυτό το θέμα κάποιες ερωτήσεις...θα παω στην αντίστοιχη θεματική ενότητα του forum, όμως, μη το παρακάνω εδω! Ευχαριστώ.

ως νεο μελος εδω και υποστηρικτής του Virtualdj εδω και 9 χρονια , ειδα και διαβασα το παρον θεμα.

ειδα οτι υπαρχει μια συμπαθεια στο traktor ως software dj και αντιπαθεια στο virtualdj.

υπαρχει εδω και χρονια αυτη η διαμαχη αυτων των 2 προγραμματων και πιστευω οτι λογο του marketing, το virtualdj ειναι αδικημενο-παρεξηγημενο προγραμμα.
δε λεω, καλο το traktor, αλλα υστερει σε παρα πολλα πραγματα τα οποια το vdj ειναι μπροστα.

οσο για τον dexterakos, εχω να πω οτι βιαστηκε να βγαλει συμπερασματα.
απο αυτα που διαβασα, καταλαβαινω οτι δουλεψε την hercules rmx με την limited εκδοση που ειχε μαζι στο κουτι οταν το αγορασε.
σωστα?

ειμαι εδω να απαντησω σε αποριες σχετικα με το virtualdj

να συμφωνησω και εγω οτι υπαρχουν πολλα παραπονα για των ηχο των ηρακληδων ....πολλοι που τους αρεσει το λειτουργικο συχνα δουλεουν τον ηρακλη αλλα με αλλη καρτα ηχου με πολυ καλα αποτελεσματα ...απο την αλλη η native instruments ενω πραγματι εχει πολυ σοβαρα προιοντα σου τα κανει τσουρεκια με τις αναβαθμισεις και τις προσφορες της .

σε καποια φαση εχω αγορασει 2 bcd 3000 Behringer τα οποια εχουν μακραν καλυτερο ηχο απο τον ηρακλη ... ερχονταν μαζι με το traktor lite το οποιο μια χαρα δουλευε για απλες εφαρμογες φυσικα επρεπε να το κανεις register για να βαλει μπροστα ..... αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι ενω σου προσφερε δωρεαν μια αναβαθμιση αν την εκανες το προγραμμα ποτε δεν δουλευε σωστα ..... υποχρεωθηκα να το ξηλωσω και να ο ξανακανω εγκατασταση και register αλλα χωρις να το αναβαθμισω και απο τοτε παει μια χαρα ...φυσικα η ΝΙ μου τα κανει τσουρεκια χρονια τωρα για να αγορασω κατι απο εκει αλλα με τετοια αντιμετωπιση απλα μπορουν να το ξεχασουν ....

Τελος ενα πραγμα το οποιο αρκετοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι περα απο τα προγραματα και τους κοντρολερ παιζει μεγαλο ρολο και το σεταρισμα του υπολογιστη ....Τα δικα μου ειναι desktop εχουν win xp pro eng sp3 .... το τρακτορ και ενα δισκο που εχει μεσα την μουσικη .... απολυτως τιποτα αλλο ... οχι ιντερνετ οχι αντιβιωτικα ....και φυσικα κανενα αλλο προγραμμα μεσα τους εκτος απο τα παραπανω .... τα εχω σε λειτουργια πανω απο 4 χρονια δεν εχει κολλησει ποτε κανενα ουτε μια φορα

συνηθως φορτωνουν τα προγραμματα στα pc /laptop το οποιο εχει ενα καρο σαβουρες μεσα καθως κα ενα καρο προγραμματα για την ιδια δουλεια τα οποια καταναλωνουν πορους απο το συστημα και φυσικα ειναι αμεσα εμπλεκομενα με τον ηχο ....και μετα φταιει τοσ λειτουργικο που τους κολλαει ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Last edited:
Τελος ενα πραγμα το οποιο αρκετοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι περα απο τα προγραματα και τους κοντρολερ παιζει μεγαλο ρολο και το σεταρισμα του υπολογιστη ....Τα δικα μου ειναι desktop εχουν win xp pro eng sp3 .... το τρακτορ και ενα δισκο που εχει μεσα την μουσικη .... απολυτως τιποτα αλλο ... οχι ιντερνετ οχι αντιβιωτικα ....και φυσικα κανενα αλλο προγραμμα μεσα τους εκτος απο τα παραπανω .... τα εχω σε λειτουργια πανω απο 4 χρονια δεν εχει κολλησει ποτε κανενα ουτε μια φορα

συνηθως φορτωνουν τα προγραμματα στα pc /laptop το οποιο εχει ενα καρο σαβουρες μεσα καθως κα ενα καρο προγραμματα για την ιδια δουλεια τα οποια καταναλωνουν πορους απο το συστημα και φυσικα ειναι αμεσα εμπλεκομενα με τον ηχο ....και μετα φταιει τοσ λειτουργικο που τους κολλαει ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

συμφωνω