dexterakos
New member
- 27 March 2010
- 9
Παιδιά, καλησπέρα και από εμένα. Η εμπειρία μου από το Hercules DJ Console RMX, που έχω εδώ και 2 χρόνια, και έβγαλα χτες στο σφυρί, δεν είναι και η καλύτερη. Συγκεκριμένα, η ποιότητα ήχου που βγαίνει στον αέρα είναι χάλια, σε αυτό φυσικά μπορεί να ευθύνονται πολλοί παράγοντες που δε μπορώ να εντοπίσω. Μιξάρω λοιπόν mp3's ως επι το πλείστον στα 320 kbps και μερικά flack. Η συνδεσιμότητά μου είναι η κονσόλα η οποία συνδέεται μέσω usb με την onboard κάρτα ήχου του desktop pc μου που διαθέτει 2 gb ram και αρκετό διαθέσιμο σκληρό δίσκο (με ότι σημαίνει αυτό για τη μνήμη, πάλι). Η ψηφιακή έξοδος της κονσόλας συνδέεται με ένα ενισχυτή yamaha, πολύ καλής ποιότητας (με προδιαγραφές home cinema, ομολογώ, δεν είναι καθαρόαιμος audio, δλδ). Ο ήχος βγαίνει από ένα ζεύγος ηχείων με 200 watt rms, 3 δρόμων, yamaha και αυτά, νομίζω. Θα περίμενε κανείς πως η ποιότητα του ήχου θα ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπής...αλλά δεν είναι! Χώρια που το μιξάρισμα "κολλάει"...η ροή του ήχου "σκαλώνει", σαν μια χαλασμένη βιντεοκασέτα. Α ναι, στις ρυθμίσεις του Asio, και σε συνδυασμό με το virtual dj, είναι αδύνατη η επιλογή του 48000 και έτσι περιορίζομαι στα 44100. Τέλος, δε μπορώ να χρησιμοποιώ τα εφε από την κονσόλα και αναγκάζομαι να βάζω χεράκι στο ποντίκι. Θέλω λοιπόν να στραφώ σε πιο στιβαρές επιλογές, και ας είναι ακριβότερες. Με τη σοβαρή πιθανότητα να τα έχω θαλασσώσει στο setup και να μην έχω κατανοήσει πλήρως το manual, ρίχνω την αρνητική μου ψήφο στο συνδυασμό virtual dj kai Hercules Dj Console RMX, και στο καθένα χωριστά και ξεκινάω αναζήτηση Traktor Pro 2 και της αντίστοιχης, κατάλληλης κονσόλας. Δε σας κρύβω ότι θα ψαχτώ για ενισχυτή και ηχεία μαζί, για να γίνει η δουλειά σωστά και ολοκληρωμένα. Έχω και για αυτό το θέμα κάποιες ερωτήσεις...θα παω στην αντίστοιχη θεματική ενότητα του forum, όμως, μη το παρακάνω εδω! Ευχαριστώ.