- 25 December 2006
- 262
μα οποτε ανοιχτει ενα θεμα τις περισσοτερες φορες κατα την αποψη μου αυτο γινετε.
και θελω να το επισημανω,να πω την αποψη μου,την διαπιστωση μου τελοσπαντο ειται ειμαι σωστος ειται λαθος για σκοπους βελτιωσης
Έχω την εντύπωση ότι ξαναλέμε τα ίδια, οπότε νιώθω σαν να έχω ήδη απαντήσει σε αυτά που έγραψες.![]()
οκ να το θεσω λιγο ποιο σωστα το θεμα ποια τεχνολογια υπερτερει στους ποιο πανω τομεις με βασει τα σημερινα δεδομενα και την εξελιξει των πανελ της καθε μιας.
επισεις θα ηθελα να γινει και συγκριση και στο 3d
takiso να μου επιτρεψεις να σου πω οτι παλι εισαι εκτος θεματος.
Γιαννη, και τέλειο gamma να έχει ένας προβολέας, εάν εχει χαμηλο on/off contrast, στις σκοτεινές σκηνές θα είναι γκριζαρισμένος με "πεπλο". Σε αυτό το πεπλο αναφέρομαι. Την ιδια σκηνη εάν δεις σε ένα προβολέα με υψηλο on/off contrast, με το ίδιο gamma θα γραφει πολύ καλύτερα και το πεπλο θα έχει μειωθεί ή και εξαφανιστεί. Το αντίστροφο ισχύει στις φωτεινές σκηνές οπου εκεί το ansi έχει μεγαλύτερη σημασία, αφού ένας προβολέας με υψηλο ansi contrast ΕΑΝ προβάλει σε batcave θα έχει μεγαλύτερο "Βαθος" στην εικόνα (σε φυσιολογικό living room θα χαθεί αυτό το πλεονέκτημα λόγω ανακλάσεων του χώρου). Βεβαια, όπως αναλύει ο Greg Rogers στο παραπάνω άρθρο του, εάν ο προβολέας μας έχει υψηλο on/off contrast ,έχει την δυνατότητα να παίξει με σκοτεινότερο gamma ώστε να αποκτήσει ανάλογο "βάθος" και στα φωτεινα πλανα όπως ένας προβολέας με υψηλο αnsi contrast. Αυτα τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ από την θεωρία και τα έχω δει να επιβεβαιώνονται στην πράξη..
Επειδη όμως ξεφύγαμε λίγο από το βασικό θέμα και στεναχωρήσαμε τον OP (και την γιαγιά του), οποτε θες να κανονίσουμε να τα δούμε αυτά από κοντα.
Σε προηγούμενο ποστ μου ρώτησα αν κάποιος από εδώ μέσα δεν είναι ικανοποιημένος με τον προβολέα που έχει τώρα. Η μόνη αρνητική απάντηση που είδα είναι από τον Μπάμπη. Πιθανών οι υπόλοιποι είναι ευχαριστημένοι.
Και ξανα ερωτώ (μάλλον ρητορική ερώτηση είναι) : Είναι δυνατόν τόσοι γνώστες εδώ μέσα ,με τόσες διατριβές στο θέμα, με τόσα τέστ που έχουν δει οι ίδιοι ,τελικά να επιλέγουν διαφορετικά είδη προβολέων και μάλιστα να υπερασπίζονται την επιλογή τους σε κάθε ευκαιρία?
Το θεωρώ φυσιολογικότατο και ανθρώπινο να υπερασπίζεσαι την επιλογή που έκανες - είναι και ένας τρόπος να πεισεις τον εαυτό σου ότι δεν έκανες λάθος επιλογή - αλλά μερικές φορές αυτή η κόντρα ´ξεφεύγει απο τα ζητούμενα και πάει σε άλλο επίπεδο που μάλλον τους υπόλοιπους που ψάχνονται ακόμη δεν τους βοηθάει. Τη να τα κάνω τα ansi contrast και τα on/off κλπ. άμα πλάκα πλάκα το σαλόνι μου θυμίζει περισσότερο κομμωτήριο με τους καθρέπτες που έχει παρά batcave.
Γιαννη,το DMD μπορει να δουλεψει στα 1000fps και η κινηση του ειναι "καθαρη".
Καθαρη λεγοντας εννοω πως δεν αφηνει ιχνη της προτερης καταστασης στο παρον.
Μπορει σε ενα LCD-SXRD να φαινεται πιο ομαλη (παντα χωρις F.I.) αλλα αυτο συμβαινει για το προηγουμενο καρε επικαλυπτει το παρον.
Σε ενα DLP εχεις αμεση ανανεωση και η κινηση ειναι υποδειγματικη ως προς αυτο που πρεπει να απεικονισει.
Θα επαναλαβω βεβαια,αναλογως της υλοποιησεως.
Η σωστη εικονα πρεπει να εχει μια ισορροπια.Δεν πρεπει καμια παραμετρος να ειναι υπερβολικα καλυτερη καποιας αλλης.
Αν το on/off CR ειναι πολυ υψηλο αλλα το ansi CR πολυ χαμηλο,εχω κανει μια τρυπα στο νερο.Δεν προκειται με κολπα (σκοτεινο gamma) να ερθει οπως πρεπει.
Αλλο παραδειγμα θα ηταν να εχω πολυ βαθυ μαυρο αλλα καθολου φως ή το αναποδο.
Ο χωρος σαφως και παιζει τρομερα σημαντικο ρολο,ειναι το ενα τριτο της συνιστωσας που αποτελει την τεχνολογια της βιντεοπροβολης.
Προβολεας-Πανι-Χωρος,αυτα τα τρια ειναι η εικονα μας και οχι μονο ο προβολεας.Ενα εξ αυτων να πασχει,τοτε πασχει ολη η προβαλομενη εικονα.
Το ιδεατο για τη βιντεοπροβολη ειναι το batcave αλλα ακομα και σε σαλονια μπορει να επιτευχθει καλο αποτελεσμα με χρηση κουρτινων σε στρατηγικα σημεια.
Αυτη τη στιγμη καμια τεχνολογια στα πανελ των προβολεων δεν υπερτερει καθολικα.Η καθεμια εχει να προσφερει τα δικα της ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.
Προσωπικα κλινω υπερ των DLP.
Αναλογως της υλοποιησης,οι DLP προβολεις:
α) Εχουν εξαιρετικη ευκρινεια (η οποια φαινεται στην εικονα, π.χ. κινουμενα σχεδια,ψηφιακα γυρισμενες ταινιες,ταινιες με φιλμ στα 70mm)
β) Συνηθως εχουν ισορροπημενο χρωματικο τριγωνο απο default.
γ) Μπορεις να ρυθμισεις πανευκολα το digital 16 (το μαυρο σου) γιατι τα καθρεπτακια κανουν dither πανω απο το επιπεδο της απολυτης ηρεμιας.
δ) Εχουν για τα δεδομενα της βιντεοπροβολης εξαιρετικο ansi CR, το οποιο σε φροντισμενο χωρο βγαζει ματι και κανει την εικονα να "γυαλιζει".
ε) Η κινηση σε native fps (ανευ Frame interpolation) ειναι καλυτερη απο οποιαδηποτε αλλη τεχνολογια.
ζ) Αντοχη στο χρονο (ακομα και να εχεις φθορα ειναι ευκολα αναστρεψιμη.Καθαρισμα,αλλαγη τροχου,αλλαγη λαμπας και ειναι σαν καινουργιος).
η) Απουσια φιλτρων,τα οποια απαιτουν περιοδικο καθαρισμα.
:cowboy:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.