Dm 800 και κινητο πιάτο

Οχι φιλε Leo06 βαζω τις ρυθμισεις που εχεις στην φωτο και δεν βλεπω εικονα.Κανω σκαν σε δορυφορο και μου βγαζει ενα σημα που αναβοσβηνει ενα πιατο με δυο βελη περιστρεφωμενα και δεν ξεκιναει σκαν.
Ευχαριστω dbfan
πες μου πως εχεις συνδεσει τον δεκτη με το positioner και το diseqc

Γεια και παλι
8 καλωδια απο τα lnb στο diseqc και η εξοδος αυτου στον δεκτη.
Αλλα τωρα που ρωτησες δοκιμασα και συνδεσα και το ποζισιονερ δηλαδη απο την εξοδο του diseqc στο ιν του ποζισιονερ και το αουτ αυτου στον δεκτη.
Εχε υπ'οψιν σου οτι οι αλλες θεσεις του diseqc παιζουν και η θεση 1(αυτη του κινητου) επειδη εχει 4σαρι lnb σε αλλον δεκτη δινει και παιζει.
Λοιπον τζιφος ουτε και η παρεμβολη του ποζισιονερ εκανε κατι ουτε με τις δικες σου ουτε με τις αλλες ρυθμισεις.
Regards dbfan

Γεια και παλι
8 καλωδια απο τα lnb στο diseqc και η εξοδος αυτου στον δεκτη.
Αλλα τωρα που ρωτησες δοκιμασα και συνδεσα και το ποζισιονερ δηλαδη απο την εξοδο του diseqc στο ιν του ποζισιονερ και το αουτ αυτου στον δεκτη.
Εχε υπ'οψιν σου οτι οι αλλες θεσεις του diseqc παιζουν και η θεση 1(αυτη του κινητου) επειδη εχει 4σαρι lnb σε αλλον δεκτη δινει και παιζει.
Λοιπον τζιφος ουτε και η παρεμβολη του ποζισιονερ εκανε κατι ουτε με τις δικες σου ουτε με τις αλλες ρυθμισεις.
Regards dbfan
δεκτης-positioner-diseqc out-lnb του κινητου στην 1 εισοδο του diseqc ετσι θα τα συνδεσεις

Ναι φιλε μου ετσι ειναι συνδεμενα τωρα που μιλαμε.
Το θεμα ειναι τι ρυθμισεις βαζουμε στο μενου του 800??
Για να δουλεψει το ριμαδι.
Ευχαριστω για την βοηθεια και την συμπαρασταση.
Regards dbfan

Ναι φιλε μου ετσι ειναι συνδεμενα τωρα που μιλαμε.
Το θεμα ειναι τι ρυθμισεις βαζουμε στο μενου του 800??
Για να δουλεψει το ριμαδι.
Ευχαριστω για την βοηθεια και την συμπαρασταση.
Regards dbfan
αν πας το πιατο σε καποιον δορυφορο (hotbird) μεσω του positioner και μετα κανεις scan απο τον δεκτη δεν τον βλεπει?
αν χρισημοποιησεις usals στον 800αρι?

Last edited:
Το ποζισιονερ ειναι το v-box 2 της motek δεν υποστηριζει usals μονο diseqc 1.2 και 1.0.
Στην θεση 1 του ποζισιονερ ειναι σεταρισμενος ο 28 αν στον δεκτη βαλω ρυθμισεις οπως ηταν πριν για το diseqc 1.1 στην θεση 1 βλεπω εικονα αν τωρα βαλω αυτες για diseqc 1.2 αμεσως το σημα χανεται και επεισης τωρα που εχω παρεμβαλει και το ποζισιονερ εχω πεσει το σημα στον δεκτη καποια καναλια δεν τα δειχνει.
Αυτα.
Καληνυχτα φιλε θα συνεχεισω αυριο καποια στιγμη τα λεμε και σε ευχαριστω πολυ.
regards dbfan

Το ποζισιονερ ειναι το v-box 2 της motek δεν υποστηριζει usals μονο diseqc 1.2 και 1.0.
Στην θεση 1 του ποζισιονερ ειναι σεταρισμενος ο 28 αν στον δεκτη βαλω ρυθμισεις οπως ηταν πριν για το diseqc 1.1 στην θεση 1 βλεπω εικονα αν τωρα βαλω αυτες για diseqc 1.2 αμεσως το σημα χανεται και επεισης τωρα που εχω παρεμβαλει και το ποζισιονερ εχω πεσει το σημα στον δεκτη καποια καναλια δεν τα δειχνει.
Αυτα.
Καληνυχτα φιλε θα συνεχεισω αυριο καποια στιγμη τα λεμε και σε ευχαριστω πολυ.
regards dbfan
αφου το πιατο ειναι στον astra (28) πας μενου-εγκατασταση-αναζητηση υπηρεσιων-ρυθμιση μοτερ-αποθηκευση θεσης 1 και πατας το πρασινο κουμπι μετα πας ρυθμιση τουνερ στην επιλογη χρηση usals για αυτον τον δορυφαρο θα επιλεξεις οχι ακριβως απο κατο θα εμφανηστει νεα επιλογη αποθηκευμενη θεση,θα βαλεις 1 για τον αστρα (28)

Φιλε leo06 γεια σου
Αν και δεν καταλαβαινω ακριβως τι γραφεις σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.Εβαλα τις ρυθμησεις που εχει στο manual του 800 και κατι γινεται ως τοσο δεν ειμαι ευχαριστημενος γιατι καποιους δορυφορους τους κατεβαζει και καποιους αλλους οχι που υποτιθεται ειναι ευκολοι.
Δεν καταλαβαινω και σιγουρα επειδη δεν ξερω καπου κατι κανω λαθος, καπου κατι δεν ειναι σωστο.
Regards dbfan

Γεια χαρα σε ολους κι απο εμενα.
Πηρα κι εγω εναν DM800 και τον συνδεσα στο κινητο Gibertini μου με V-box II και Actuator 24", εβαλα στις ρυθμισεις: Diseqc 1.2 , ολους τους δορυφορους LNB1 και στον καθενα απο αυτους USALS "NO" και την θεση που ειχα αποθηκευσει στη μνημη του V-box, πχ Hotbird-1, Astra-2, W2-3, κλπ και ολα δουλεψαν ρολοι!!! Αλλαζα καναλια και το πιατο γυριζε απο μονο του οπως επρεπε.
Τωρα λοιπον αποφασισα το Mabo 1.80 που εχω μονο για τον Astra τον αγγλικο να το συνδεσω κι αυτο στο DM800 αφου διαβαζω οτι μπορει να διαχειριστει σταθερο και κινητο συγχρωνως.
Διαβαζοντας λοιπον το thread απο την αρχη εβγαλα συμπερασμα οτι η σωστη συνδεσμολογια ειναι αυτη που σχεδιασα στο επισυναπτομενο αρχείο. Δηλαδη το κινητο στη θεση 1 του Diseqc 1.0 διακοπτη και το σταθερο στη θεση 2 και απο εκει στο V-box II και μετα στο δέκτη σωστα??? (Το positioner αφηνει τις εντολες Diseqc 1.0 να περασουν προς τον διακοπτη?).
Τωρα λοιπον πρεπει να παω στις ρυθμισεις και να αλλαξω τους Astra/Eurobird απο Diseqc 1.2 σε Diseqc 1.0 και LNB2 αφου πλεον δεν θα λειτουργουν απο το κινητο πιατο. Παραλληλα θελει και καποια ρυθμιση που θα επιλεγει την port 2 του διακοπτη και αντιστοιχα σε ολους τους δορυφορους που θα συνεχισουν να παιζουν μεσω του κινητου την αντιστοιχη που θα επιλεγει την port 1 (δυστυχως ειμαι στη δουλεια τωρα και δεν θυμαμαι τι ρυθμισεις εχει για οταν επιλεγεις Diseqc 1.0) Θα την ψαξω την ρυθμιση οταν παω σπιτι αλλα αν την ξερει καποιος σιγουρα ας την ποσταρει για επιβεβαιωση. Αν αυτα που εγραψα δεν ειναι σωστα ας με διορθωσει σας παρακαλω οποιος γνωριζει ωστε να μην ξεκινησω λαθος και δεν λειτουργει τιποτα... οχι τιποτα αλλο, αλλα δεν εχω και ευκολη προσβαση στην ταρατσα για να συνδεω και να ξεσυνδεω συνεχεια....

Ευχαριστω εκ των προτερων.
Κώστας

Attachments

• Satellite.jpg
    Satellite.jpg
    31.6 KB · Views: 119
Γεια χαρα σε ολους κι απο εμενα.
Πηρα κι εγω εναν DM800 και τον συνδεσα στο κινητο Gibertini μου με V-box II και Actuator 24", εβαλα στις ρυθμισεις: Diseqc 1.2 , ολους τους δορυφορους LNB1 και στον καθενα απο αυτους USALS "NO" και την θεση που ειχα αποθηκευσει στη μνημη του V-box, πχ Hotbird-1, Astra-2, W2-3, κλπ και ολα δουλεψαν ρολοι!!! Αλλαζα καναλια και το πιατο γυριζε απο μονο του οπως επρεπε.
Τωρα λοιπον αποφασισα το Mabo 1.80 που εχω μονο για τον Astra τον αγγλικο να το συνδεσω κι αυτο στο DM800 αφου διαβαζω οτι μπορει να διαχειριστει σταθερο και κινητο συγχρωνως.
Διαβαζοντας λοιπον το thread απο την αρχη εβγαλα συμπερασμα οτι η σωστη συνδεσμολογια ειναι αυτη που σχεδιασα στο επισυναπτομενο αρχείο. Δηλαδη το κινητο στη θεση 1 του Diseqc 1.0 διακοπτη και το σταθερο στη θεση 2 και απο εκει στο V-box II και μετα στο δέκτη σωστα??? (Το positioner αφηνει τις εντολες Diseqc 1.0 να περασουν προς τον διακοπτη?).
Τωρα λοιπον πρεπει να παω στις ρυθμισεις και να αλλαξω τους Astra/Eurobird απο Diseqc 1.2 σε Diseqc 1.0 και LNB2 αφου πλεον δεν θα λειτουργουν απο το κινητο πιατο. Παραλληλα θελει και καποια ρυθμιση που θα επιλεγει την port 2 του διακοπτη και αντιστοιχα σε ολους τους δορυφορους που θα συνεχισουν να παιζουν μεσω του κινητου την αντιστοιχη που θα επιλεγει την port 1 (δυστυχως ειμαι στη δουλεια τωρα και δεν θυμαμαι τι ρυθμισεις εχει για οταν επιλεγεις Diseqc 1.0) Θα την ψαξω την ρυθμιση οταν παω σπιτι αλλα αν την ξερει καποιος σιγουρα ας την ποσταρει για επιβεβαιωση. Αν αυτα που εγραψα δεν ειναι σωστα ας με διορθωσει σας παρακαλω οποιος γνωριζει ωστε να μην ξεκινησω λαθος και δεν λειτουργει τιποτα... οχι τιποτα αλλο, αλλα δεν εχω και ευκολη προσβαση στην ταρατσα για να συνδεω και να ξεσυνδεω συνεχεια....

Ευχαριστω εκ των προτερων.
Κώστας

νομιζω ο διακοπτης παει μετα το v-box και οχι πρην

Ολα οκ παιδες, παιζει κανονικοτατα οπως εγραψα παραπανω. Η εξτρα ρυθμιση που θελει ειναι toneburst A για ολους τους δορυφορους του κινητου που αν τους εχετε βαλει οπως εγω LNB1 ολους μολις το ρυθμισετε σε καποιον αυτοματα το περναει και στους αλλους και στους Eurobird/Astra toneburst B.
Οταν επιλεγω καποιον δορυφορο μου κινει το πιατο κανονικα και οταν βαζω τον αγγλικο δεν κινει το μοτερ και επιλεγει αυτοματα το σταθερο.
Ασχετο.... αλλαξα τα LNB μου με Inverto Black Ultra και νιωθω λες και πηρα μεγαλυτερο πιατο... Μεγαλη διαφορα... Ακομα και το διπλο που πηρα για το 1.80 ειχε καλυτερο σημα απο το προηγουμενο διπλο αλλα το δοκιμασα και με το μονο και ειχε ακομα καλυτερο. Εβαλα το μονο στο κινητο και θα παραγγειλω αλλο ενα μονο για το 1.80 μου φαινεται... Αξιζει αν εχετε πολλα χρονια το LNB σας. Προς Θεου δεν κανω διαφημιση απλα μια παρατηρηση.
Σκεφτομαι αυριο που θα εχω χρονο να κανω ενα καινουριο thread με λεπτομερειες για την ρυθμιση κινητου και σταθερου. Ισως βοηθησει κι αλλους φιλους που θελουν να κανουν καποια παρομοια ρυθμιση.
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια τους!!!
Κώστας

Last edited:
Απάντηση: Re: Dm 800 και κινητο πιάτο

Ασχετο.... αλλαξα τα LNB μου με Inverto Black Ultra και νιωθω λες και πηρα μεγαλυτερο πιατο... Μεγαλη διαφορα... Ακομα και το διπλο που πηρα για το 1.80 ειχε καλυτερο σημα απο το προηγουμενο διπλο αλλα το δοκιμασα και με το μονο και ειχε ακομα καλυτερο. Εβαλα το μονο στο κινητο και θα παραγγειλω αλλο ενα μονο για το 1.80 μου φαινεται... Αξιζει αν εχετε πολλα χρονια το LNB σας. Προς Θεου δεν κανω διαφημιση απλα μια παρατηρηση.
Σκεφτομαι αυριο που θα εχω χρονο να κανω ενα καινουριο thread με λεπτομερειες για την ρυθμιση κινητου και σταθερου. Ισως βοηθησει κι αλλους φιλους που θελουν να κανουν καποια παρομοια ρυθμιση.
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια τους!!!
Κώστας

Κι εγω πηρα προασφατα το Inverto Black Ultra το διπλο κι ειχα βελτιωση στο σημα .Αληθεια το μονο έχει καλυτερη αποδοση πως να εξηγειται αυτο;
Να το κανεις οπωσδηποτε το thread σιγουρα θα βοηθησει πολλους !

Eιχα διαβασει σε διαφορα posts οτι τα μονά ειχαν καλυτερη αποδοση απο τα διπλα και τωρα το επιβεβαιωσα...