Γεια χαρα σε ολους κι απο εμενα.
Πηρα κι εγω εναν DM800 και τον συνδεσα στο κινητο Gibertini μου με V-box II και Actuator 24", εβαλα στις ρυθμισεις: Diseqc 1.2 , ολους τους δορυφορους LNB1 και στον καθενα απο αυτους USALS "NO" και την θεση που ειχα αποθηκευσει στη μνημη του V-box, πχ Hotbird-1, Astra-2, W2-3, κλπ και ολα δουλεψαν ρολοι!!! Αλλαζα καναλια και το πιατο γυριζε απο μονο του οπως επρεπε.
Τωρα λοιπον αποφασισα το Mabo 1.80 που εχω μονο για τον Astra τον αγγλικο να το συνδεσω κι αυτο στο DM800 αφου διαβαζω οτι μπορει να διαχειριστει σταθερο και κινητο συγχρωνως.
Διαβαζοντας λοιπον το thread απο την αρχη εβγαλα συμπερασμα οτι η σωστη συνδεσμολογια ειναι αυτη που σχεδιασα στο επισυναπτομενο αρχείο. Δηλαδη το κινητο στη θεση 1 του Diseqc 1.0 διακοπτη και το σταθερο στη θεση 2 και απο εκει στο V-box II και μετα στο δέκτη σωστα??? (Το positioner αφηνει τις εντολες Diseqc 1.0 να περασουν προς τον διακοπτη?).
Τωρα λοιπον πρεπει να παω στις ρυθμισεις και να αλλαξω τους Astra/Eurobird απο Diseqc 1.2 σε Diseqc 1.0 και LNB2 αφου πλεον δεν θα λειτουργουν απο το κινητο πιατο. Παραλληλα θελει και καποια ρυθμιση που θα επιλεγει την port 2 του διακοπτη και αντιστοιχα σε ολους τους δορυφορους που θα συνεχισουν να παιζουν μεσω του κινητου την αντιστοιχη που θα επιλεγει την port 1 (δυστυχως ειμαι στη δουλεια τωρα και δεν θυμαμαι τι ρυθμισεις εχει για οταν επιλεγεις Diseqc 1.0) Θα την ψαξω την ρυθμιση οταν παω σπιτι αλλα αν την ξερει καποιος σιγουρα ας την ποσταρει για επιβεβαιωση. Αν αυτα που εγραψα δεν ειναι σωστα ας με διορθωσει σας παρακαλω οποιος γνωριζει ωστε να μην ξεκινησω λαθος και δεν λειτουργει τιποτα... οχι τιποτα αλλο, αλλα δεν εχω και ευκολη προσβαση στην ταρατσα για να συνδεω και να ξεσυνδεω συνεχεια....
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Κώστας