Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλησπέρα παίδες ! Αν και λιγάκι καθυστερημένα θα σου πω φίλε sotos70 τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να μπορείς να ελέγχεις το κάτοπτρο σου με το τηλεκοντρόλ του DM και όχι του positioner ! Καταρχήν εννοείται ότι πρέπει να αποθηκεύσεις τους δορυφόρους που σ' ενδιαφέρουν στο positioner και να κάνεις μικρορυθμίσεις σε κάθε δορυφόρο ξεχωριστά για να πάρεις το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σήμα. Δύο άλλες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις ή να κάνει ο τεχνικός που σου έστησε το πιάτο είναι να βάλεις όρια (ανατολικό και δυτικό όριο) κατευθείαν από το μοτέρ του actuator (μπορείς και από το μενού του positioner αλλά το πιο σωστό είναι από το μοτέρ του actuator χειροκίνητα). Το άλλο που πρέπει να κάνεις ή να κάνει ο τεχνικός που σου έκανε την εγκατάσταση είναι να πάει στον 28,2 το κάτοπτρο και εκεί να ρυθμίσει το LNB για να πάρεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σήμα (εγώ είχα με 1,25 κάτοπτρο 10,27 dB και με την μικρορύθμιση του LNB πήγα 12,45 dB κέρδισα 2 dB δηλαδή με LNB της ΜΤΙ). Αυτά τα δύο μπορείς άμα θέλεις να τα παραβλέψεις απλά η άποψη μου είναι ότι έτσι πρέπει να στηθεί σωστά ένα κινητό κάτοπτρο με actuator.
Στο θέμα μας τώρα αφού αποθηκεύσεις τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν έναν - έναν ξεχωριστά στο positioner σου θα τους δώσεις έναν αριθμό για τον κάθε ένα ξεχωριστά, εγώ π.χ. έχω επιλέξει τον δορυφόρο Astra 2A/2B/2D & Eurobird 1 να τον αποθηκεύσω σαν " 28 ", τον Hellas Sat 2 σαν " 39 " σύμφωνα με τις μοίρες του κάθε δορυφόρου και ούτω καθεξής. Έπειτα θα πας στο μενού του DM στην επιλογή " Aνεύρεση υπηρεσιών / Εγκατάσταση tuner " και θα βάλεις τις επιλογές που θα δεις από τα τρία αρχεία που θα κάνω επισύναψη. Εάν έχεις μόνο κινητό κάτοπτρο με τον 800άρι σου αγνόησε το screenshot 1, εάν έχεις σταθερό με τρία LNB και κινητό μαζί που καταλήγουν σε ένα DiSEqC πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τις ρυθμίσεις από το screenshot 1 για τους δορυφόρους που έχεις στο σταθερό. Επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς εγκατάσταση έχεις εάν θέλεις πες μας ακριβώς τι κάτοπτρο διαθέτεις. Ότι δεν καταλάβεις ξαναρώτα εδώ είμαστε ! Καλό μεσημέρι σε όλους ! :grinning-smiley-043

* screenshot 1
* screenshot 2
* screenshot 3

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλησπέρα φίλε leo06 ! Δεν δοκίμασα με του likra, αλλά τώρα που δοκιμάζω ξανά με το Nabilosat παρατηρώ πως ενώ τα κανάλια του Astra και του Eutelsat μου τα ανοίγει μια χαρά με το που επιλέξω ένα κανάλι του Hotbird κολλάει ο δέκτης και χρειάζεται να βγάλω το βύσμα για να κάνει επανεκκίνηση... :chinscratch:
Τελικά τα κατάφερα με τα settings του Vhannibal ! Τώρα παίζουν και στο Nabilosat και στο Newnigma αλλά και στο Nemesis χωρίς κανένα πρόβλημα ! Όσο παράδοξο και αν ακούγεται απλά άλλαξα τα LNB που είχα δηλώσει για τους δορυφόρους που έχω στο σταθερό κάτοπτρο, δηλαδή αντί π.χ. για LNB1 που είχα δηλώσει για τον Hotbird δήλωσα LNB18, το ίδιο και για τους άλλους δύο δορυφόρους που έχω στο σταθερό, δεν έχω δηλαδή πλέον τίποτα στα LNB1, 2 και 3 και ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν τα γρανάζια ! :BDGBGDB55:

Ευχαριστώ και πάλι τους leo06 και AlexT για την βοήθεια τους ! :grinning-smiley-043

jorgito εισαι απιστευτος σε ευχαριστω για ολα. εχω τον 800 και κινητο πιατο με ποσισιονερ θα δοκιμασο και θα σου πω πωσ τα πηγα ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερων

παιδια ξερει κανενας καποιο μαγαζι αθηνα η βορεια προαστεια να βρω το moteck 2100 γυρω στα 50-60..?? γιατι πηγα σε εναν τρελο και ηθελε 120.. :flipout:

jorgito εισαι απιστευτος σε ευχαριστω για ολα. εχω τον 800 και κινητο πιατο με ποσισιονερ θα δοκιμασο και θα σου πω πωσ τα πηγα ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερων
Καλησπέρα φίλε μου ! Ότι σου έγραψα είναι γνώσεις που μου τις έδωσαν οι leo06 και AlexT ! Εγώ απλά μετά κάθισα και πειραματίστηκα πάνω σε αυτά που μου είπαν τα παιδιά. Οπότε τα συγχαρητήρια πηγαίνουν στα παιδιά και όχι σ' εμένα ! :grinning-smiley-043
Αφού έχεις κινητό κάτοπτρο αγνόησε το screenshot 1 και εφάρμοσε αυτά που δείχνω με κόκκινο στα screenshots 2 και 3. Μόλις θα τελειώνεις με τις ρυθμίσεις σε έναν δορυφόρο θα επιλέγεις άλλον και θα αλλάζεις αυτά που σου έχω σημειωμένα και στο τέλος αφού επιλέξεις όλους τους δορυφόρους που έχεις στο possitioner θα πατήσεις OK και θα πας να βάλεις settings για κινητό κάτοπτρο (εγώ προσωπικά προτιμώ τα settings του Vhannibal) ! Στο " δεσμευμένη εντολή DiSEqC " λογικα θα επιλέξεις ΑΑ για όλους το ίδιο, γι' αυτό όμως δεν είμαι σίγουρος. Περιμένουμε νέα σου να μας πεις άμα τα κατάφερες... -bye-

Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Στο " δεσμευμένη εντολή DiSEqC " λογικα θα επιλέξεις ΑΑ για όλους το ίδιο, γι' αυτό όμως δεν είμαι σίγουρος.
αν εχει μονο το κινητο πιατο τοτε δεν χρειαζεται αυτη η ρυθμηση το αφηνει σε "κανενα"

καλησπερα,
ενα ερωτημα εχω και εγω
εχω εγκαταστησει ενα μοτερακι για το dm800 και το μονο που με προβληματιζει ειναι πως οποτε θελω να αλλαξω καναλι το οποιο ανηκει σε διαφορετικο δορυφορο απο το προηγουμενο θα πρεπει να αλλαξω τη θεση απο το menu->service searching->positioner setup->1,2,3 κτλ.(οι θεσεις των δορυφορων εχουν ρυθμιστει σωστα,δλδ. εχω σημα σε ολους).το θεμα ειναι να αποφυγω αυτη τη διαδικασια.
πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στα usals(χρησιμοποιω tuner configuration->usals-simple)?
να εισαγω longitude,latitude?
καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.

καλησπερα,
ενα ερωτημα εχω και εγω
εχω εγκαταστησει ενα μοτερακι για το dm800 και το μονο που με προβληματιζει ειναι πως οποτε θελω να αλλαξω καναλι το οποιο ανηκει σε διαφορετικο δορυφορο απο το προηγουμενο θα πρεπει να αλλαξω τη θεση απο το menu->service searching->positioner setup->1,2,3 κτλ.(οι θεσεις των δορυφορων εχουν ρυθμιστει σωστα,δλδ. εχω σημα σε ολους).το θεμα ειναι να αποφυγω αυτη τη διαδικασια.
πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στα usals(χρησιμοποιω tuner configuration->usals-simple)?
να εισαγω longitude,latitude?
καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.
οταν αλαζεις καναλι απο astra σε hotbird το πιατο δεν κινιται μονο του?

οχι ,αυτο ακριβως ειναι το προβλημα μου.
αν επιλεξεις 'οχι' στην επιλογη usals ακριβως απο κατω εμφανιζεται νεα επιλογη οπου βαζεις την θεση του καθε δορυφορου οπως τις εχεις αποθηκευση στο μοτερ.
π.χ πας στον astra-positioner setup και επιλεγεις θεση 1 μετα πας στο tuner configuration στον astra και βαζεις θεση 1 το ιδιο κανεις για καθε δορυφορο επιλεγοντας διαφορετικη θεση 2,3,4,5

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Παιδία, σε πιο file καταγράφονται οι ρυθμίσεις για USALS?

Εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω ρυθμίσεις. Απλά αγόρασα το Moter, ακολούθησα τις οδηγίες εξωτερικής εγκατάστασης και αυτό ήταν. Βρίσκει με ακρίβεια το δορυφόρο απο μόνο του όταν αλλάζω κανάλι.

Θανάσης

Last edited:
Παιδια γεια σας
Το συστημα μου ειναι το εξης:
1 τ90 και 1 1,40 σε diseqc 8x1 με τον dm800.
Θελω να κανω το 1,40 κινητο (ηδη εχω παρει μοτερ και ποζισιονερ).
Θα ηθελα να σας κανω δυο ερωτησεις μια και δεν εχω εμπειρια απο μοτερ.
Ειναι καλυτερο να δουλευω το μοτερ απο το ποζισιονερ η απο τον δεκτη?
Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο dm για να εχω και το μοτερ και το Diseqc μαζι???
Regards dbfan

Παιδια γεια σας
Το συστημα μου ειναι το εξης:
1 τ90 και 1 1,40 σε diseqc 8x1 με τον dm800.
Θελω να κανω το 1,40 κινητο (ηδη εχω παρει μοτερ και ποζισιονερ).
Θα ηθελα να σας κανω δυο ερωτησεις μια και δεν εχω εμπειρια απο μοτερ.
Ειναι καλυτερο να δουλευω το μοτερ απο το ποζισιονερ η απο τον δεκτη?
Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο dm για να εχω και το μοτερ και το Diseqc μαζι???
Regards dbfan
αν διαβασεις το thread απο την αρχη θα βρεις τις απαντησεις για οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε

Φιλε leo06 γεια σου
Το εχω διαβασει ολο το thread απο την αρχη αλλα οπως γραφω και πιο πριν δεν εχω εμπειρια απο μοτερ και τα πραγματα μου φαινονται λιγο μπερδεμενα.
Πως δουλευει το μοτερ με τον δεκτη αν δεν συνδεθει στην εισοδοεξοδο του Diseqc του ποζισιονερ ??
δηλαδη τι ρυθμησεις κανουμε στον δεκτη???
Το μοτερ μπαινει στην τελευταια θεση του diseqc η στην πρωτη??
Τους δρυφορους που εχω στο diseqc τους σεταρω και στο μοτερ η οχι??? Γινεται η ειναι πλεονασμος???
Συγνωμη ισως σου φανουν χαζα αυτα που ρωταω αλλα αν υπηρχε ενας πιο μαζεμενος οδηγος θα ηταν πιο ευκολο για ολους.
Ευχαριστω
Regards dbfan

Φιλε leo06 γεια σου
Το εχω διαβασει ολο το thread απο την αρχη αλλα οπως γραφω και πιο πριν δεν εχω εμπειρια απο μοτερ και τα πραγματα μου φαινονται λιγο μπερδεμενα.
Πως δουλευει το μοτερ με τον δεκτη αν δεν συνδεθει στην εισοδοεξοδο του Diseqc του ποζισιονερ ??
δηλαδη τι ρυθμησεις κανουμε στον δεκτη???
Το μοτερ μπαινει στην τελευταια θεση του diseqc η στην πρωτη??
Τους δρυφορους που εχω στο diseqc τους σεταρω και στο μοτερ η οχι??? Γινεται η ειναι πλεονασμος???
Συγνωμη ισως σου φανουν χαζα αυτα που ρωταω αλλα αν υπηρχε ενας πιο μαζεμενος οδηγος θα ηταν πιο ευκολο για ολους.
Ευχαριστω
Regards dbfan
εγω εχω μοτερ diseqc 1.2,το καλοδιο απο τον 800αρι παει στο μοτερ απο το μοτερ παει στην εξοδο του 10x1,το lnb του κινητου παει στην 1 εισοδο του 10x1,στις ρυθμισεις του δεκτη τους δορυφορους που κατεβαζω με το κινητο εχω βαλει διαφορετικο lnb στο καθενα lnb 1,2,3..... τυπος diseqc 1.2 μη δεσμευμενη εντολη diseqc input 1

Attachments

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    33.5 KB · Views: 17
Leo06 ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Εβαλα τις ρυθμισεις που προτεινατε στον αλλο φιλο με το 4 Diseqc αλλα σε'μενα δεν δουλεψαν.
Το πιατο και το ποζισιονερ στηθηκε απο τεχνικο.
Το θεμα μου ειναι οι ρυθμισεις του 800.
Και παλι ευχαριστω
Οποιος μπορει και θελει ας δωσει λιγη βοηθεια ρε παιδια.
Regards dbfan

Leo06 ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Εβαλα τις ρυθμισεις που προτεινατε στον αλλο φιλο με το 4 Diseqc αλλα σε'μενα δεν δουλεψαν.
Το πιατο και το ποζισιονερ στηθηκε απο τεχνικο.
Το θεμα μου ειναι οι ρυθμισεις του 800.
Και παλι ευχαριστω
Οποιος μπορει και θελει ας δωσει λιγη βοηθεια ρε παιδια.
Regards dbfan
δες το screenshot στο προηγουμενο μου post

Οχι φιλε Leo06 βαζω τις ρυθμισεις που εχεις στην φωτο και δεν βλεπω εικονα.Κανω σκαν σε δορυφορο και μου βγαζει ενα σημα που αναβοσβηνει ενα πιατο με δυο βελη περιστρεφωμενα και δεν ξεκιναει σκαν.
Ευχαριστω dbfan