Jorgito
Established Member
- 17 August 2006
- 174
Καλησπέρα παίδες ! Αν και λιγάκι καθυστερημένα θα σου πω φίλε sotos70 τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να μπορείς να ελέγχεις το κάτοπτρο σου με το τηλεκοντρόλ του DM και όχι του positioner ! Καταρχήν εννοείται ότι πρέπει να αποθηκεύσεις τους δορυφόρους που σ' ενδιαφέρουν στο positioner και να κάνεις μικρορυθμίσεις σε κάθε δορυφόρο ξεχωριστά για να πάρεις το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σήμα. Δύο άλλες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις ή να κάνει ο τεχνικός που σου έστησε το πιάτο είναι να βάλεις όρια (ανατολικό και δυτικό όριο) κατευθείαν από το μοτέρ του actuator (μπορείς και από το μενού του positioner αλλά το πιο σωστό είναι από το μοτέρ του actuator χειροκίνητα). Το άλλο που πρέπει να κάνεις ή να κάνει ο τεχνικός που σου έκανε την εγκατάσταση είναι να πάει στον 28,2 το κάτοπτρο και εκεί να ρυθμίσει το LNB για να πάρεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σήμα (εγώ είχα με 1,25 κάτοπτρο 10,27 dB και με την μικρορύθμιση του LNB πήγα 12,45 dB κέρδισα 2 dB δηλαδή με LNB της ΜΤΙ). Αυτά τα δύο μπορείς άμα θέλεις να τα παραβλέψεις απλά η άποψη μου είναι ότι έτσι πρέπει να στηθεί σωστά ένα κινητό κάτοπτρο με actuator.
Στο θέμα μας τώρα αφού αποθηκεύσεις τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν έναν - έναν ξεχωριστά στο positioner σου θα τους δώσεις έναν αριθμό για τον κάθε ένα ξεχωριστά, εγώ π.χ. έχω επιλέξει τον δορυφόρο Astra 2A/2B/2D & Eurobird 1 να τον αποθηκεύσω σαν " 28 ", τον Hellas Sat 2 σαν " 39 " σύμφωνα με τις μοίρες του κάθε δορυφόρου και ούτω καθεξής. Έπειτα θα πας στο μενού του DM στην επιλογή " Aνεύρεση υπηρεσιών / Εγκατάσταση tuner " και θα βάλεις τις επιλογές που θα δεις από τα τρία αρχεία που θα κάνω επισύναψη. Εάν έχεις μόνο κινητό κάτοπτρο με τον 800άρι σου αγνόησε το screenshot 1, εάν έχεις σταθερό με τρία LNB και κινητό μαζί που καταλήγουν σε ένα DiSEqC πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τις ρυθμίσεις από το screenshot 1 για τους δορυφόρους που έχεις στο σταθερό. Επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς εγκατάσταση έχεις εάν θέλεις πες μας ακριβώς τι κάτοπτρο διαθέτεις. Ότι δεν καταλάβεις ξαναρώτα εδώ είμαστε ! Καλό μεσημέρι σε όλους !
* screenshot 1
* screenshot 2
* screenshot 3
Στο θέμα μας τώρα αφού αποθηκεύσεις τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν έναν - έναν ξεχωριστά στο positioner σου θα τους δώσεις έναν αριθμό για τον κάθε ένα ξεχωριστά, εγώ π.χ. έχω επιλέξει τον δορυφόρο Astra 2A/2B/2D & Eurobird 1 να τον αποθηκεύσω σαν " 28 ", τον Hellas Sat 2 σαν " 39 " σύμφωνα με τις μοίρες του κάθε δορυφόρου και ούτω καθεξής. Έπειτα θα πας στο μενού του DM στην επιλογή " Aνεύρεση υπηρεσιών / Εγκατάσταση tuner " και θα βάλεις τις επιλογές που θα δεις από τα τρία αρχεία που θα κάνω επισύναψη. Εάν έχεις μόνο κινητό κάτοπτρο με τον 800άρι σου αγνόησε το screenshot 1, εάν έχεις σταθερό με τρία LNB και κινητό μαζί που καταλήγουν σε ένα DiSEqC πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τις ρυθμίσεις από το screenshot 1 για τους δορυφόρους που έχεις στο σταθερό. Επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς εγκατάσταση έχεις εάν θέλεις πες μας ακριβώς τι κάτοπτρο διαθέτεις. Ότι δεν καταλάβεις ξαναρώτα εδώ είμαστε ! Καλό μεσημέρι σε όλους !

* screenshot 1
* screenshot 2
* screenshot 3