Dm 800 και κινητο πιάτο

Απάντηση: Re: Dm 800 και κινητο πιάτο

http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=45 δεν ξερω αν κανει για 120
κανε μια αναζητηση στο google (polar mount shop)
Καλησπέρα φίλε leo06 ! Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια, θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο για να τους ρωτήσω εάν κάνει για το κάτοπτρο μου. Η απορία μου είναι αξίζει τελικά τέτοια ταλαιπωρία με το gibertini ; Ή να πάω και να αγοράσω το prime focus και να τελειώνω ; :chinscratch:

Καλησπέρα Jorgito!
Το κινούμενο κάτοπτρο δεν μπορεί να καλύψει όλους τους δορυφόρους ? Εαν ναι, σε πόσο χρόνο φθάνει από το ένα άκρο στο άλλο ?

Απάντηση: Re: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλησπέρα Jorgito!
Το κινούμενο κάτοπτρο δεν μπορεί να καλύψει όλους τους δορυφόρους ? Εαν ναι, σε πόσο χρόνο φθάνει από το ένα άκρο στο άλλο ?
Δες εδώ τι αναφέρει μεταξύ άλλων ο kanenas...
(...) και η ταχύτητα μετακίνησης είναι περίπου 1,5-2 μοίρες/sec. Πρακτικά θέλεις 3 δευτερόλεπτα για να πάει από 13 σε 19. (...)

Re: Απάντηση: Re: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλησπέρα φίλε leo06 ! Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια, θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο για να τους ρωτήσω εάν κάνει για το κάτοπτρο μου. Η απορία μου είναι αξίζει τελικά τέτοια ταλαιπωρία με το gibertini ; Ή να πάω και να αγοράσω το prime focus και να τελειώνω ; :chinscratch:
δεν ξερω,εγω εχω 100 με diseqc μοτερ και βγαζω 45ε-45w βεβαια χανω καποιες συχνοτητες

Re: Απάντηση: Re: Dm 800 και κινητο πιάτο

Δες εδώ τι αναφέρει μεταξύ άλλων ο kanenas...

Για να καταλάβω, ποιο είναι το φάσμα των μοιρών που έχει νόημα να γίνει κάλυψη για την περιοχή της Αθήνας με πιάτο το πολύ 1-1.20? ώστε να δω και τα δευτερόλεπτα...

Απλά να υπενθυμίσω ότι αναφερόμουν σε diseqc moter και όχι σε actuator. Εκεί δεν γνωρίζω τις ταχύτητες.
Χονδρικά το τόξο που αξίζει να "πιάσει" κάποιος στην Ελλάδα με πιάτα 1 - 1.40(και ανάλογα με την περιοχή) είναι από 75Ε μέχρι 34,5W.
Για δευτερόλεπτα τώρα 75+35=110. 110/2=55, περίπου ένα λεπτό για να φτάσει από τη μία άκρη του τόξου στην άλλη (πάντα με diseqc moter).

Εγώ έχω τόξο στο οποίο λαμβάνω κάτι από 57Ε ως 45W. Με 24ρη actuator και πιάτο gibertini 120L, θέλει περίπου 35 δευτερόλεπτα για να πάει από τον πιο ανατολικό στον πιο δυτικό δορυφόρο.

καλησπερα σε ολους τους φιλους του σαιτ, θα ηθελα την βοηθεια σας τωρα παρελαβα τον δρεαμ 800 ,και θελω να τον συνδεσω μα κηνιτο πιατο, ποιες ειναι οι ρυθμησεις που πρεπει να κανω στο μενου του 800 για να το συνδεσω? το πιατο δουλευει μεχρη και τωρα με 500 ευχαριστω για την οποια βοηθεια

Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

καλησπερα σε ολους τους φιλους του σαιτ, θα ηθελα την βοηθεια σας τωρα παρελαβα τον δρεαμ 800 ,και θελω να τον συνδεσω μα κηνιτο πιατο, ποιες ειναι οι ρυθμησεις που πρεπει να κανω στο μενου του 800 για να το συνδεσω? το πιατο δουλευει μεχρη και τωρα με 500 ευχαριστω για την οποια βοηθεια
μενου-εγκατασταση-αναζητηση υπηρεσιων-ρυθμιση tuner-προχωρημενο
δορυφορος-πχ αστρα
lnb-1
τυπος diseqc-1.2
γεωγραφικο μηκος (αναλογα που μενεις)
πλατος
αν θελεις χρησιμοποιεις usals αν οχι θα πρεπει να αποθηκευσεις χειροκηνιτα τον καθε δορυφορο μεσω του positioner setup (ρυθμιση μοτερ)
μενου-εγκατασταση-αναζητηση υπηρεσιων-ρυθμιση μοτερ

ευχαριστω πολλυ για την βοηθεια, μηπωσ ξερεισ το γεωγραφικο μηκοσ και πλατοσ για θεσσαλονικη, καλο απογευμα

ευχαριστω πολλυ για την βοηθεια, μηπωσ ξερεισ το γεωγραφικο μηκοσ και πλατοσ για θεσσαλονικη, καλο απογευμα
πλατος40.638876,μηκος 22.93788

ευχαριστω για την βοηθεια, μηπωσ ξερεισ αν επειδη το πιατο το γυριζε 500 θα υπαρξει προβλημα να το γυρισει 800,μηπωσ θελει να κανω κατι με το μοτερ?καποια νεα ρυθμηση?

ευχαριστω για την βοηθεια, μηπωσ ξερεισ αν επειδη το πιατο το γυριζε 500 θα υπαρξει προβλημα να το γυρισει 800,μηπωσ θελει να κανω κατι με το μοτερ?καποια νεα ρυθμηση?
οχι

καλημερα , φιλε leo06 θα χρειαστω παλι την καλη σου διαθεση για να με βοηθεισησ , σε παρακαλω πεσ μου πωσ θα μπουν στο 800 τα ακολουθα. longitude 000,000

latitude 000,000

ευχαριστω και παλι, εχω μπερδευτη αφανταστα και δεν μπορω να δω τιποτα κανεναν δορυφορο. αν υπαρχει κατι να δια βασω και γνοριζει καποια ιστοσελιδα θα βοηθειση για να δω απο εξαρχησ το στησιμο του 800. ευχαριστω ολουσ για την ο[οια βοηθεια

καλημερα , φιλε leo06 θα χρειαστω παλι την καλη σου διαθεση για να με βοηθεισησ , σε παρακαλω πεσ μου πωσ θα μπουν στο 800 τα ακολουθα. longitude 022.937

latitude 040.638

ευχαριστω και παλι, εχω μπερδευτη αφανταστα και δεν μπορω να δω τιποτα κανεναν δορυφορο. αν υπαρχει κατι να δια βασω και γνοριζει καποια ιστοσελιδα θα βοηθειση για να δω απο εξαρχησ το στησιμο του 800. ευχαριστω ολουσ για την ο[οια βοηθεια
longitude 022.937
latitude 040.638

ok ευχαριστω, βρηκα ετσι τον χοτ μπερδ, μετα τι κανω για εγκαταστησω τον αλλο δορυφορο π.χ 16 μοιρες? ευχαριστω για την διαθεση σου για βοηθεια

ok ευχαριστω, βρηκα ετσι τον χοτ μπερδ, μετα τι κανω για εγκαταστησω τον αλλο δορυφορο π.χ 16 μοιρες? ευχαριστω για την διαθεση σου για βοηθεια
μενου-εγκατασταση-αναζητηση υπηρεσιων-ρυθμιση tuner
δορυφορος eutelsat w2
lnb 2 (αν εχεις στο 1 τον hotbird)
μετα οτι εκανες να βρεις τον hotbird

Στον δέκτη.
Στις ρυθμίσεις diseqc επέλεξε "μη στάνταρ ρύθμιση"
Στη θέση lnb1 όρισε diseqc 1.2 και input1 σε κάποιον δορυφόρο του τόξου που λαμβάνεις. Αυτόματα όλοι οι δορυφόροι με lnb μηδέν θα ρυθμιστούν ως diseqc 1.2
Στη θέση lnb 2 όρισε τον δορυφόρο της εισόδου input2 του διακόπτη και επέλεξε diseqc 1.1 input2
Στη θέση lnb 3 όρισε τον δορυφόρο της εισόδου input3 του διακόπτη Diseqc 1.1 - input3
........κλπ.

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έτσι θα δουλέψει λογικά.
Πείτε ρε παίδες το έχει δοκιμάσει κανείς ; :BDGBDGB53:
το δοκιμασα και δουλευει χωρις κανενα προβλημα
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=41438&d=1247341034

Καλησπέρα και πάλι σε όλους ! Λοιπόν επειδή μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καθίσω να στήσω το κινητό κάτοπτρο που αγόρασα πρόσφατα ( gibertini offset OP125L με βάση polar mount gibertini, 18άρι actuator superjack και positioner της Clarke-Tech ) σε συνδυασμό με το σταθερό κάτοπτρο που ήδη έχω, ένα 1,40 με τρία LNB ( 13Ε, 16Ε, 19,2Ε ) θα ήθελα να διευκρινίσω τι ακριβώς ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο μενού του 800άρι μου στην επιλογή " Aνεύρεση υπηρεσιών / Εγκατάσταση tuner ". Μπορεί κάποιος φίλος να εξηγήσει λεπτομερώς τι πρέπει να κάνω ακριβώς για να μην φάω καμιά εβδομάδα στο ψάξιμο ; Εάν γίνεται να ανεβάσετε και μερικά screenshots για τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω για τους τρεις δορυφόρους που έχω στο σταθερό ; Οι δορυφόροι Hotbird, Eutelsat & Astra είναι στο DiSEqC (SPAUN DiSEqC 4x1 SAR 411 F) ως εξής : Hotbird LNB 1, Eutelsat LNB 2 & Astra LNB 3 άρα μου μένει η θέση 4 για να συνδέσω το κινητό. Εάν είναι εύκολο σας παρακαλώ όποιος ήδη το δουλεύει με αυτόν τον συνδυασμό να μου δώσει τα φώτα του όσο πιο λεπτομερώς γίνεται !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό βράδυ σε όλους τους φίλους του avclub ! :grinning-smiley-043