Dm 800 και κινητο πιάτο

και εγω με μοτερ vizyon και lnb maximum 0.2 δεν εχω κανενα προβλημα μια χαρα το κινει ο 800αρις

Να ευχαριστήσω καταρχήν όλους τους φίλους για τις καταθέσεις τους!.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι χωρίς το επιπλέον κόστος actuator μπορεί ο dm800hd να κινήσει χωρίς προβλήματα τα παρακάτω μοτέρ

1.vizyon
2.moteck 2100a
3.clarke tech HH390 με μεταλλικά γρανάζια

Πάω για έρευνα αγοράς :grinning-smiley-043

επειδη παιδια το ψαχνω κι εγω να ρωτησω κατι..με 1.10 (η 1.20) απο αθηνα και με κινητο θα κατεβαζω ολες τις συχνοτητες απο δορυφορους?τωρα πχ εχω κεντρο 19 και παρακεντρα 13 και 28..η τελευταια δν κατεβαζει και πολλες..επειδη με τον οτε θα χρειαστω 39..και αφου θελω 16 και 9 ι καλυτερη λυση ειναι κινητο ετσι?
το μονο αρνητικο ειναι ι αμεσοτητα στην αλλαγη?για να μεταφερθει δλδ απο 19 σε 13 ποσο χρονο παιρνει?
to actuator τι ακριβως ειναι?

επειδη παιδια το ψαχνω κι εγω να ρωτησω κατι..με 1.10 (η 1.20) απο αθηνα και με κινητο θα κατεβαζω ολες τις συχνοτητες απο δορυφορους?τωρα πχ εχω κεντρο 19 και παρακεντρα 13 και 28..η τελευταια δν κατεβαζει και πολλες..επειδη με τον οτε θα χρειαστω 39..και αφου θελω 16 και 9 ι καλυτερη λυση ειναι κινητο ετσι?
το μονο αρνητικο ειναι ι αμεσοτητα στην αλλαγη?για να μεταφερθει δλδ απο 19 σε 13 ποσο χρονο παιρνει?
to actuator τι ακριβως ειναι?

Για τις συχνότητες που θα κατεβάζεις, καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος από Αθήνα.

Για να κατεβάσεις τους παραπάνω δορυφόρους, το μοτέρ είναι η καλύτερη λύση. Το 1.10 είναι καλό μέγεθος για diseqc μοτέρ. Το κόστος του είναι 50-70 ευρώ και η ταχύτητα μετακίνησης είναι περίπου 1,5-2 μοίρες/sec. Πρακτικά θέλεις 3 δευτερόλεπτα για να πάει από 13 σε 19.

Ενναλακτικά, έχω σταθερό gibertini 1.25x1.35 και 8 lnb που κατεβάζω από 9Ε μέχρι 39Ε (κέντρο οι badr, 26Ε). Φυσικά όσο πιο παράκεντρα τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες. Και το κόστος ανεβαίνει μιας και χρειάζεσαι lnb, diseqc, καλώδια κλπ. Το μόνο πλεονέκτημα το ακαριαίο zapping.

Παιδιά Sorry, με την Μπαρδóν, με τη συμπάθεια, μετά συγχωρήσεως να πούμε. :grinning-smiley-043

Όμως σκεύτομαι και γώ σήμερα να αγοράσω μοτέρ για τον DB 800 και τα γραφόμενα εδώ μου είναι πολύ χρήσιμα.

Κάτι άλλο όμως και συγνώμη αν ακούγεται άσχετο, αλλά όλα αυτά τα μοτέρ πόση κλίση παίρνουν Latitude και Longitude?

Δηλαδή, πάνε πάνω κάτω, δεξιά και αριστερά; π.χ.:bsanta:

H απλά ακολουθούν την κλίση της τροχιάς των δορυφόρων; π.χ.:worshippy:

Σας ευχαριστώ.

Θ.

Τα μοτέρ είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να καλύπτουν με την κίνησή τους το τόξο πάνω στο οποίο βρίσκονται οι δορυφόροι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να ορίσεις (παιχνιδάκι, τα μοτέρ έχουν κλίμακες) το γεωγραφικό πλάτος (latitude) στο οποίο βρίσκεσαι. Και φυσικά ο ιστός στον οποίο θα τοποθετηθεί το μοτέρ να είναι απόλυτα κάθετος.

Καλησπέρα ! Θέλω και εγώ με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το κινητό κάτοπτρο και τον 800άρι. Αυτήν την στιγμή έχω ένα σταθερό κάτοπτρο 1.40 και κατεβάζω τρεις δορυφόρους (13, 16 και 19.2). Μπορώ να βάλω παράλληλα και κινητό κάτοπτρο στον 800άρι μου ; Αν ναι που θα πηγαίνει το καλώδιο του LNB ; Αφού ο 800άρης έχει μια είσοδο LNB. Αν είναι εφικτό σκέφτομαι την αγορά ενός κατόπτρου 1.20 αλουμινίου και ένος μοτέρ (moteck 2100a) μάλλον από αυτά που διάβασα εδώ μέσα. Περιμένω τα φώτα σας...

Το καλώδιο του κινητού πιάτου θα καταλήγει στην τέταρτη είσοδο του διακόπτη diseqc!
Ακολούθως από το μενού του δέκτη θα δηλώσεις την τέταρτη είσοδο ως diseqc 1.2 και τις λοιπές τρεις ως diseqc 1.0

Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Το καλώδιο του κινητού πιάτου θα καταλήγει στην τέταρτη είσοδο του διακόπτη diseqc!
Ακολούθως από το μενού του δέκτη θα δηλώσεις την τέταρτη είσοδο ως diseqc 1.2 και τις λοιπές τρεις ως diseqc 1.0

Πάντως είναι επίφοβο, με τα προβλήματα ασυμβατότητας του DB800 (π.χ. με Stab μοτερ κτλ) ίσως η σύνδεση μοτερ μέσω διακόπτη diseqc να έβγαζε στην επιφάνια επιπρόσθετα προβλήματα. Όμως σε λίγο καιρό (λόγω διακοπών του προμηθευτή μου) θα δοκιμάσω τη διαρρύθμιση αυτή και θα επανέλθω για αυτούς που μπορούν να περιμένουν λίγο.

Θ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλησπέρα ! Άρα φίλε AlexT θεωρείς ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο ;
Πάντως είναι επίφοβο, με τα προβλήματα ασυμβατότητας του DB800 (π.χ. με Stab μοτερ κτλ) ίσως η σύνδεση μοτερ μέσω διακόπτη diseqc να έβγαζε στην επιφάνια επιπρόσθετα προβλήματα. Όμως σε λίγο καιρό (λόγω διακοπών του προμηθευτή μου) θα δοκιμάσω τη διαρρύθμιση αυτή και θα επανέλθω για αυτούς που μπορούν να περιμένουν λίγο.

Θ.
Καλησπέρα Athanasis ! Πότε περίπου σκοπεύεις να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο ; Μπορώ να περιμένω εάν είναι για κανένα μήνα περίπου. Όχι τίποτα άλλο, να μην μπούμε και σε φασαρίες χωρίς λόγο... :hmmmm2:
Αν υπάρχει κάποιος φίλος του φόρουμ ο οποίος να έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο ας μας καταθέσει την εμπειρία του παρακαλώ. :grinning-smiley-043

Μα αυτό το συνδυασμό σταθερού και κινητού (με μοτέρ diseqc 1.2) σε διακόπτη diseqc χρησιμοποιούν πολλά μέλη στην παρέα μας δοκιμασμένα..

Μα αυτό το συνδυασμό σταθερού και κινητού (με μοτέρ diseqc 1.2) σε διακόπτη diseqc χρησιμοποιούν πολλά μέλη στην παρέα μας δοκιμασμένα..
Σ' ευχαριστώ και πάλι φίλε AlexT ! Μπορείς να μου πεις αμα είμαι εντάξει με κάτοπτρο 1.20 αλουμινίου ; Μήπως να αγοράσω 1.10 ;
Τέλος μήπως μπορείτε να μου προτείνεται κάποια ιντερνετικά μαγαζιά για την αγορά του κατόπτρου και του μοτέρ (moteck 2100a) ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :grinning-smiley-043

Σ' ευχαριστώ και πάλι φίλε AlexT ! Μπορείς να μου πεις αμα είμαι εντάξει με κάτοπτρο 1.20 αλουμινίου ; Μήπως να αγοράσω 1.10 ;
Τέλος μήπως μπορείτε να μου προτείνεται κάποια ιντερνετικά μαγαζιά για την αγορά του κατόπτρου και του μοτέρ (moteck 2100a) ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :grinning-smiley-043
Καμία πρόταση ρε παίδες ;;; Ποια είναι η επίσημη αντιπροσωπία που εισάγει τα moteck ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλησπέρα ! Άρα φίλε AlexT θεωρείς ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο ;

Καλησπέρα Athanasis ! Πότε περίπου σκοπεύεις να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο ; Μπορώ να περιμένω εάν είναι για κανένα μήνα περίπου. Όχι τίποτα άλλο, να μην μπούμε και σε φασαρίες χωρίς λόγο... :hmmmm2:
Αν υπάρχει κάποιος φίλος του φόρουμ ο οποίος να έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο ας μας καταθέσει την εμπειρία του παρακαλώ. :grinning-smiley-043
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=46596&page=4

για να καταληξουμε..καλυτερο μοτερ για τον 800αρη ειναι το moteck?

Απάντηση: Re: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλό φαίνεται αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι εάν είναι συμβατό φίλε μου. Ποιος το παίρνει το ρίσκο ; Όχι τίποτα άλλο να μην το αγοράσουμε και το κλαίμε μετά... :ears:
Ρε παίδες δεν υπάρχει κανένας να μας πει από που να αγοράσουμε ένα κάτοπτρο 1.20 αλουμινίου ; :damnyou:

Re: Απάντηση: Re: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλό φαίνεται αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι εάν είναι συμβατό φίλε μου. Ποιος το παίρνει το ρίσκο ; Όχι τίποτα άλλο να μην το αγοράσουμε και το κλαίμε μετά... :ears:
Ρε παίδες δεν υπάρχει κανένας να μας πει από που να αγοράσουμε ένα κάτοπτρο 1.20 αλουμινίου ; :damnyou:

Αν στην περιοχή σου φυσάει δυνατός άνεμος, δε θα σου συνιστούσα τόσο μεγάλο πιάτο. Πάρε καλύτερα 1m, 1.10 το πολύ. Ναι μεν τα μοτέρ μπορούν να κινήσουν το 1.20, αλλά σε βάθος χρόνου η πίεση που θα ασκεί το πιάτο στο μοτέρ λόγω του ανέμου θα αχρηστεύσει το μοτέρ.