Gibertini μπορείς να βρεις σε όλα τα καλά καταστήματα δορυφορικών.Ρε παίδες δεν υπάρχει κανένας να μας πει από που να αγοράσουμε ένα κάτοπτρο 1.20 αλουμινίου ; :damnyou:
Φίλε AlexT τα παραπάνω ισχύουν και για κίνηση κατόπτρου με actuator ; Εάν ο 800άρης δεν μπορεί να κινήσει το κάτοπτρο λόγω κάποιας ενδεχόμενης ασυμβατότητας όπως π.χ. με το μοτέρ της Stab μπορώ να αποθηκεύσω τις θέσεις των δορυφόρων στο τηλεχειριστήριο του Clarke-Tech και να κινώ το κάτοπτρο από εκεί και όχι από το τηλεχειριστήριο του 800άρη ;Μα αυτό το συνδυασμό σταθερού και κινητού (με μοτέρ diseqc 1.2) σε διακόπτη diseqc χρησιμοποιούν πολλά μέλη στην παρέα μας δοκιμασμένα..
Καλησπέρα και πάλι σε όλους ! Τελικά αποφάσισα να στήσω ένα κινητό κάτοπτρο με actuator και όχι με μοτέρ (Moteck SG 2100) όπως σκεφτόμουν στην αρχή. Σκέφτομαι να βάλω ένα κάτοπτρο αλουμινίου 1.40, με ένα actuator 12" και ένα positioner της Clarke-Tech !!! Ποια είναι η άποψη σας ; Σκέφτομαι αυτήν την λύση για λόγους σταθερότητας και καλύτερων λήψεων.
Φίλε AlexT τα παραπάνω ισχύουν και για κίνηση κατόπτρου με actuator ; Εάν ο 800άρης δεν μπορεί να κινήσει το κάτοπτρο λόγω κάποιας ενδεχόμενης ασυμβατότητας όπως π.χ. με το μοτέρ της Stab μπορώ να αποθηκεύσω τις θέσεις των δορυφόρων στο τηλεχειριστήριο του Clarke-Tech και να κινώ το κάτοπτρο από εκεί και όχι από το τηλεχειριστήριο του 800άρη ;
Περιμένω τις απαντήσεις σας για να προχωρήσω στην αγορά των παραπάνω εφόσον με καλύπτουν... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια στο θέμα !![]()
Καλησπέρα φίλε john 78 και σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου ! Το 18άρι της ίδιας μάρκας θα την κάνει καλύτερα την δουλειά ή θέλω μεγαλύτερο ; Το Moteck V-Box II από πια άποψη είναι καλύτερο μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις ; Ρωτάω επειδή το Clarke-Tech μου φάνηκε πιο όμορφο σε σχεδίαση, πιο σύγχρονο και μοντέρνο και με περισσότερες μνήμες αποθήκευσης (100 έναντι 60 του V-Box II). Τέλος σχετικά με το κάτοπτρο που παρέθεσα στο προηγούμενο μήνυμα μου, από ότι μου είπε ο μαγαζάτορας είναι παραβολικό και όχι τύπου offset και ότι παίρνει LNB τύπου φλάντζας και όχι τα απλά. Επειδή οι γνώσεις μου δεν είναι και τόσο προχωρημένες υπάρχει πρόβλημα με το κάτοπτρο ; Ποια η διαφορά του παραβολικού με το offset ; Το LNB τύπου φλάντζας είναι ανώτερο από τα κοινά LNB ;Εγω θα σου προτεινα μεγαλυτερο actuator και positioner το moteck VBOX II.
Mε το positioner δεν θα εχεις προβλημα ουτε με τον ενα ουτε με τον αλλο τροπο που αναφερεις.
Καλησπέρα φίλε john 78 και σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου ! Το 18άρι της ίδιας μάρκας θα την κάνει καλύτερα την δουλειά ή θέλω μεγαλύτερο ; Το Moteck V-Box II από πια άποψη είναι καλύτερο μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις ; Ρωτάω επειδή το Clarke-Tech μου φάνηκε πιο όμορφο σε σχεδίαση, πιο σύγχρονο και μοντέρνο και με περισσότερες μνήμες αποθήκευσης (100 έναντι 60 του V-Box II). Τέλος σχετικά με το κάτοπτρο που παρέθεσα στο προηγούμενο μήνυμα μου, από ότι μου είπε ο μαγαζάτορας είναι παραβολικό και όχι τύπου offset και ότι παίρνει LNB τύπου φλάντζας και όχι τα απλά. Επειδή οι γνώσεις μου δεν είναι και τόσο προχωρημένες υπάρχει πρόβλημα με το κάτοπτρο ; Ποια η διαφορά του παραβολικού με το offset ; Το LNB τύπου φλάντζας είναι ανώτερο από τα κοινά LNB ;
Ζητάω συγγνώμη για τις πολλές απορίες μου αλλά θέλω να ξέρω τι με συμφέρει και τι όχι για να αποφασίσω επιτέλους και να προχωρήσω στην αγορά του όλου συστήματος...![]()
Καλησπέρα ! Το κάτοπτρο που μου προτείνει ο τύπος είναι αυτό . Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα κάτοπτρο τύπου offset αλουμινίου 1.40 έστω και με PM (για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) ; Για κάτοπτρο 1.40 είμαι εντάξει με 18άρι actuator ; Βρήκα δύο διαφορετικά V-Box II, της Moteck και της Superjack ποιό να πάρω ; Τα ίδια είναι ;Το πιάτο που σου προτείνει ο μαγαζάτορας (από ότι κατάλαβα εννοεί prime focus) έχει χειρότερη απολαβή από τα "κλασικά" offset γιατί το lnb "ρίχνει σκιά" στο πιάτο. Σε αυτά τα μεγέθη (1,2 - 1,4), καλύτερα να πας σε offset πιάτο.
Καλησπέρα ! Το κάτοπτρο που μου προτείνει ο τύπος είναι αυτό . Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα κάτοπτρο τύπου offset αλουμινίου 1.40 έστω και με PM (για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) ; Για κάτοπτρο 1.40 είμαι εντάξει με 18άρι actuator ; Βρήκα δύο διαφορετικά V-Box II, της Moteck και της Superjack ποιό να πάρω ; Τα ίδια είναι ;
Ξέρει κάποιος από που μπορώ να βρω πληροφορίες για εγκατάσταση με actuator ;
* Άντε σε κανένα χρόνο θα το στήσω το σύστημα !!!!!!!!! :BDGBGDB55:
Καλησπέρα φίλε μου και σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου να μου γράψεις ! Τελικά άκουσα τις συμβουλές σας και θα αγοράσω το gibertini offset OP120L ! Με το 18άρη μπορώ να βγάλω το τόξο 42Ε - 30W ; Αυτό το τόξο μ' ενδιαφέρει. Εάν όχι το 24άρι λειτουργεί απροβλημάτιστα με το εν λόγω κάτοπτρο ; Για positioner αγόρασα το Clarke-Tech τελικά. Άρα μου έμεινε το LNB. Ποια η γνώμη σας γι' αυτό ;Επίσης τι καλώδιο θα χρειαστώ για να συνδέσω το positioner με το actuator ; Τέλος εάν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει που μπορώ να βρώ πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση κατόπτρου με actuator θα του ήμουν ευγνώμων !!!Το συγκεκριμένο πιάτο δίνει 42,2db gain στα 11350. Το gibertini offset OP120L με πραγματική διάσταση 1,245 * 1,335 δίνει 41,3db στα 10950 ή περίπου 41,7 στα 11350. Οπότε το παραπάνω πιάτο είναι θεωρητικά λίγο καλύτερο. Και λέω θεωρητικά γιατί στα prime focus πιάτα πέφτει σκιά στο πιάτο από το lnb και αυτό μειώνει λίγο την ονομαστική απόδοση.
Θα σου πρότεινα το gibertini OP120L που έχω κι εγώ. Του έχω 24ρη actuator. Με το 18ρη θα έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια στην κίνηση (πιο μικρό βήμα) αλλά θα πετύχεις μικρότερο τόξο. Εξαρτάται λοιπόν τι ζητάς.
Όσο για τα positioner, εγώ έχω το superjack το οποίο έχει πρόβλημα συμβατότητας με τον Ipbox 9000hd. Με τον dm800 παίζει κανονικά - και παλαιότερα έχει παίξει κανονικά με dm500, dm600. Απ' όσο ξέρω, το motech είναι συμβατό και με ipbox9000hd και dm800. Πολύ καλό positioner είναι και το gbox 500 (επίσης γνωστό ως gbox V3000) - θα είναι το επόμενο που θα πάρω.
To πιάτο πωλείται σε δύο εκδοχές. Μια σκέτη και μια με το polar mount. Επρεπε να παραγγείλεις το δεύτερο. Επικοινώνησε με το μαγαζί που το αγόρασες.Καλησπέρα ! Φίλε malakudi τελικά αγόρασα το gibertini offset OP120L ! Αλλά αυτό που παρατήρησα μέσα στην συσκευασία του είναι ότι δεν έχει βάση για το actuator (νομίζω polar mount λέγεται) ; Τι κάνω σ' αυτήν την περίπτωση ; Πουλάνε ξεχωριστές βάσεις polar mount ; Έπρεπε να το έχει μέσα στην συσκευασία του ; Περιμένω την βοήθεια σας... :chinscratch:
To πιάτο πωλείται σε δύο εκδοχές. Μια σκέτη και μια με το polar mount. Επρεπε να παραγγείλεις το δεύτερο. Επικοινώνησε με το μαγαζί που το αγόρασες.
Καλησπέρα και πάλι παίδες ! Δυστυχώς από το μαγαζί που το αγόρασα ήταν το τελευταίο κομμάτι και δεν είχε μέσα το polar mount. Ο μαγαζάτορας μου είπε ότι πλέον δεν φέρνει gibertini και άρα ότι δεν μπορεί να μου παραγγείλει το polar mount. Φίλε malakudi από αυτό το site έκανα την παραγγελία μου αλλά σήμερα που επικοινώνησα μαζί τους μου είπαν ότι δεν το έχουν διαθέσιμο και ότι επιπλέον δεν ξέρουν (για την ακρίβεια θα ξέρει αύριο αφού επικοινωνήσει με την Ιταλία) για τον εάν θα φέρει polar mount. Εάν δεν φέρει polar mount υπάρχει κανένας που να μπορεί να με βοηθήσει για το εάν μπορώ να βρω από κάπου αλλού το συγκεκριμένο polar mount (έστω και με PM)... Καλό βράδυ σε όλους !!!Εγώ πάλι νομίζω πως το polar mount είνει έξτρα, γιατί πουλιέται σίγουρα και σκέτο. Εγώ έτσι το είχα πάρει. Τώρα αν μπορείς να μην πάρεις το Az/El mount και να πάρεις κατευθείαν το polar mount, θα γλυτώσεις 20-30 ευρώ.
Το polar mount (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για το OP120 όσο και για το OP150) κάνει 47 ευρώ στο παρακάτω eshop
http://www.shls.gr/product.asp?catid=925
Καλησπέρα vasilik ! Η άποψη μου επί του θέματος που είναι βέβαια υποκειμενική (ανάλογα και με τα οικονομικά σου βέβαια και την τρέλα σου για την δορυφορική) είναι να στήσεις ένα σταθερό κάτοπτρο 1.20 ή 1,40 για τους δορυφόρους Hotbird και Astra (τους πιο βασικούς δηλαδή) και ένα κινητό κάτοπτρο όπως αυτό που προσπαθώ να στήσω εγώ μέχρι 1.40 με actuator για πιο σιγουριά και σταθερότητα για να κατεβάζεις όλους τους υπόλοιπους δορυφόρους (το τόξο δηλαδή από 30W μέχρι 42E). Πιστεύω θα είσαι καλυμμένος 100 % και το πλεονέκτημα σου θα είναι ότι τα βασικότερα πακέτα (με εξαίρεση το SKY UK) θα τα έχεις άμεσα διαθέσιμα για ζάπινγκ χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να γυρίσει το πιάτο σου ! Βέβαια επαναλαμβάνω ότι αυτά που σου γράφω είναι εντελώς υποκειμενικά και εξαρτιόνται άμεσα από το πόσα χρήματα διαθέτεις για το όλο εγχείρημα, εάν έχεις ταράτσα ή κεραμίδια κλπ., κλπ.. Αποφάσισε τι πραγματικά θέλεις να κάνεις και μετά θα σε βοηθήσουν οι πιο έμπειροι εδώ μέσα σχετικά με το τι ακριβώς εξαρτήματα να αγοράσεις... Καλό σου βράδυ !Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!
Ως μη γνώστης του θέματος θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα ώστε να μου δημιουργηθούν απορίες για πολλά περισσότερα
Απ'όσο έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, με μοναδικό μειονέκτημα την χρονική καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων, αξίζει η αγορά ενός κινητού συστήματος.
Με μοναδικά δεδομένα την ύπαρξη ενός DM 800 HD και ότι μένω Βύρωνα σε διαμέρισμα, θα μπορούσατε να μου προτείνετε συγκεκριμένα ποιοτικά εξαρτήματα για τη δημιουργία της δορυφορικής εγκατάστασης ?
Ευχαριστώ!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.