DM7020HD - ήρθε!

Εξαιρετικό το άρθρο του Πάνου για τον Dm7020HD!...(νύχτα με την μέρα με το αντίστοιχο του ανταγωνισμού) μακάρι άν μπορούσε να ανέβαζε και εδώ μερικές πληροφορίες για όσους δεν τους περισεύουν έστω και μεταγενέστερα.

Architech

Last edited:
μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να σετάρω τα 2 DVB-S2 tuners?
δεν είχα ποτέ δέκτη με διπλό tuner και έχω απορίες...
έχω ένα πιάτο με μοτέρ και φυσικά ένα κολλόδιο που έρχεται στο σαλονι...το βάζω πάνω στο Α η στο Β tuner?
θέλω για παράδειγμα να βλέπω novacinema1 και να γράφω ΑΝΤ1 αλλά μου πεταει σφάλμα tune fail?γιατι?πρεπει να βάλω και άλλο καλώδιο πάνω στο ελεύθερο tuner και πως?
το pip δεν παίζει στα HD κανάλια μόνο στα SD...γιατι?
όποιο image και να έβαλα δεν βλέπει 1giga flash και 512 ram...γιατι?
με το dreamup δεν μπορώ να καταφέρω να φλασαρω το δέκτη παρά μόνο με explorer και web interface...το dreamup κολλά στο "calculating check sum time"...

εχω πελαγωσει...

Απάντηση: Re: DM7020HD - ήρθε!

έχω ένα πιάτο με μοτέρ και φυσικά ένα κολλόδιο που έρχεται στο σαλονι...το βάζω πάνω στο Α η στο Β tuner?

Με ένα splitter και στα δύο. Σετάρισμα δεν χρειάζεται ο δεύτερος δέκτης.

θέλω για παράδειγμα να βλέπω novacinema1 και να γράφω ΑΝΤ1 αλλά μου πεταει σφάλμα tune fail?γιατι?πρεπει να βάλω και άλλο καλώδιο πάνω στο ελεύθερο tuner και πως?
το pip δεν παίζει στα HD κανάλια μόνο στα SD...γιατι?
όποιο image και να έβαλα δεν βλέπει 1giga flash και 512 ram...γιατι?
με το dreamup δεν μπορώ να καταφέρω να φλασαρω το δέκτη παρά μόνο με explorer και web interface...το dreamup κολλά στο "calculating check sum time"...

εχω πελαγωσει...

Αν θες να έχεις πλήρη δυνατότητα του δεύτερου Tuner σου θα πρέπει να αλλάξεις το lnb σου σε twin και να κατεβάσεις δεύτερο καλώδιο προς το δεύτερο tuner...έτσι θα μπορείς να γραφεις άλλο κανάλι και να βλέπεις άλλο και βέβαια δεν θα έχεις αντίστοιχα μηνύματα "tuner failed" "no available free tuner".

Στις υπόλοιπες ερωτήσεις σου το άρθρο του @malakudi για τον εν λόγω δέκτη τις διευκρινίζει απόλυτα...Θα σου πρότεινα να αγόραζες το εν-λόγω τεύχος μιας και δέν ξέρω άν είναι "ηθικό" να αναδημοσιεύσουμε πληροφορίες ενός άρθρου που "τρέχει" αυτή την περίοδο και θα πήρε και αρκετό καιρό για να ολοκληρωθεί.
Έπειτα πιστεύω ότι πρέπει και εμείς απο την πλευρά μας να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθεις και τον χώρο με τον οβολό μας...δεν είναι όλα Free

Ή αν δεν υπάρχει πρόβλημα απο την πλευρά του περιοδικού ή του αρθογράφου ας απαντήσει ο Πάνος

Αυτο το τοπικ γιατι εχει μεινει πισω και εχει τοση λιγη κινητικοτητα???βγηκαν ιματζ εμαθα οπως το dream elite κατι αναλογο του ΒΗ στον vu+duo τα εβαλε καποιος τα δοκιμασε??τι λενε???και για να εξηγουμαι ρωταω γιατι εχω εναν vu+ duo και δεν ειμαι ευχαριστημενος εξ αιτιας περιορισμενης ram σκεφτομαι να τον σπρωξω και μαλιστα εντος της εβδομαδος να τον αντικαταστησω με ενα 7020hd.δεδομενου οτι εχω εδω και 5 χρονια τον 7020ς, αν ειναι ευκολο ας με σχολιασει καποιος και ας κανει τις καταλληλες υποδειξεις. γιατι μεχρι στιγμης δεν εχουμε τεστ με διαφορα ιματζ προβληματα με καρτες και μοντουλες κλπ.επισης κατι πηρε τ,αυτι μου με προβληματα στο tuner ξερει κανεις τι παιζει???.

Last edited:
Δεν υπάρχει κινητικότητα γιατί τα 600 ευρωπουλα δεν είναι και λίγα...
Έχω τον 7020 hd εδω και 3 μήνες περιπου...ΝΑΙ είναι υπερτιμημένος όπως πολύ λένε και έχουν δίκιο...
Αλλά είναι ορισμένες φορές που εκεί πάνω στο παιχνίδι, με τα δεκάδες plugins και τα image εκπλήσσεσαι με τις δυνατότητες του και λες τελικά αξίζει τα λεφτά του...
Το έχω αγοράσει με 2 s2 tuners και το pip δουλεύει αριστα...το ιματζ που έχω εδω και καιρό είναι το icvs με tspanel...
Τα έχω δοκιμάσει όλα Nemesis, Newnigma2, Pli, Ozoon, Merlin, Dreamelite και αλλα...Ολα έχουν τα καλά και τα κακά τους...Ειναι θέμα γούστου...
Με το tuner δεν υπάρχει πλέον κανένα προβλημα...στις αρχές υπήρχε ένα θέμα αλλά διορθώθηκε σχεδόν αμέσως από την dream...

Εξαιρετικό το άρθρο του Πάνου για τον Dm7020HD!...(νύχτα με την μέρα με το αντίστοιχο του ανταγωνισμού) μακάρι άν μπορούσε να ανέβαζε και εδώ μερικές πληροφορίες για όσους δεν τους περισεύουν έστω και μεταγενέστερα.

Architech

Στο φόρουμ δεν ανεβάζω παρουσιάσεις, δεν είναι άλλωστε αυτός ο ρόλος του φόρουμ κατά τη γνώμη μου. Το φόρουμ είναι συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, ερωτήσεις και απαντήσεις. Όποιος λοιπόν έχει ερωτήσεις - απορίες είμαστε εδώ να τις απαντήσουμε!

Φιλε konakihotel σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου, αλλα αν μπορεις και σου ειναι ευκολο πες μου και κατι ακομη ειναι σταθερος με ολα τα ιματζ?? και οσον αφορα το θεμα με το (τα) tuner ρωταω, διοτι στο vu+ duo που εχω με ενα ιματζ παιζει ολα τα καναλια και με καποιο αλλο καποια τα δινει χωρις φωνη.οπως καταλαβαινεις απο την εμπειρια μου με τον 7020ς δεν ειχα τετοια προβληματα και το αποδιδω στην ποιοτητα του δεκτη και οχι στο hd, που ισως καποιοι βγαλαν δεκτες μη καλα προετοιμασμενοι για το τι θα επροκειτο να συμβει. τωρα αν ειναι να δωσει καποιος οποιο ποσο καλυτερα να περιμενει μεχρι να συμπληρωθουν τα απαιτουμενα παρα να τρεχει στην συνεχεια.και παλι ευχαριστω.

Φιλε konakihotel σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου, αλλα αν μπορεις και σου ειναι ευκολο πες μου και κατι ακομη ειναι σταθερος με ολα τα ιματζ?? και οσον αφορα το θεμα με το (τα) tuner ρωταω, διοτι στο vu+ duo που εχω με ενα ιματζ παιζει ολα τα καναλια και με καποιο αλλο καποια τα δινει χωρις φωνη.οπως καταλαβαινεις απο την εμπειρια μου με τον 7020ς δεν ειχα τετοια προβληματα και το αποδιδω στην ποιοτητα του δεκτη και οχι στο hd, που ισως καποιοι βγαλαν δεκτες μη καλα προετοιμασμενοι για το τι θα επροκειτο να συμβει. τωρα αν ειναι να δωσει καποιος οποιο ποσο καλυτερα να περιμενει μεχρι να συμπληρωθουν τα απαιτουμενα παρα να τρεχει στην συνεχεια.και παλι ευχαριστω.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο VU+ Duo και τα images του με φωνή σε κάποια κανάλια.

Κατά τη γνώμη μου ο 7020HD δεν αξίζει τα πολύ παραπάνω χρήματα από τον ET9000. Τα ίδια πράγματα κάνει και ο ET9000 και κοστίζει μόνο 370 ευρώ (330 σε άλλες χώρες), όταν ο 7020HD ξεπερνάει τα 600.

Μεταξυ 7020hd και ultimo,
ποιος ειναι καλυτερος δεκτης με βαση τα χρηματα,τις δυνατοτητες τους αλλα και την δυνατοτητα τους να παιζουνε ολα τα enigma2 plugins?

Last edited:
Δε μπορώ να διαλέξω, θα επισημάνω τα υπέρ και τα κατά:
DM7020HD:
- Ακριβότερος
- Δύο tuner
- Γραφική οθόνη OLED
- Μεγαλύτερη υποστήριξη από images
VU+ Ultimo:
- Φτηνότερος
- Τρία tuner
- Γραφική οθόνη VFD αλλά μεγαλύτερη
- Μικρότερη αλλά καλή υποστήριξη από images, αποκλειστικό Blackhole

Πανο, ο ultimo φοραει καλυτερο επεξεργαστη απο τον 7020?
διοτι τον αναφερουν σαν dual core sta 400mhz.

ξερεισ εαν ο ultimo μπορει να δινει ,εαν φοραει 2 tuner πανω,αλλη εικονα απο hdmi και αλλη εικονα απο scart?

Πανο, ο ultimo φοραει καλυτερο επεξεργαστη απο τον 7020?
διοτι τον αναφερουν σαν dual core sta 400mhz.

ξερεισ εαν ο ultimo μπορει να δινει ,εαν φοραει 2 tuner πανω,αλλη εικονα απο hdmi και αλλη εικονα απο scart?

Έχουν ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή με ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες σαν hardware.
Διαφέρουν στα tuner, του VU+ Ultimo είναι Avalink ενώ του DM7020HD είναι Broadcom.

Οι VU+ έχουν kernel 3.1 που τους κάνει λίγο πιο γρήγορους και πιο συμβατούς με περιφερειακά. Οι Dreambox έχουν μείνει στον 2.6.18

Κανείς από τους δύο δε δείχνει άλλη εικόνα από SCART και άλλη από HDMI. Και ο ET9000 που το έκανε πλέον δε δουλεύει.

Και να συμπληρώσω άλλη μία διαφορά, οι δέκτες της DMM δεν έχουν πλέον ανοικτό λογισμικό, το enigma2 είναι closed source. Αντίθετα οι Xtrend, VU+ παραμένουν Open Source. Ο πρώτος βασίζεται στο OpenPLI ενώ ο δεύτερος έχει δικό του δέντρο ανάπτυξης στο code.vuplus.com

o 7020 hd ειναι σταθερος με ολα τα image...δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τον ηχο στα καναλια...
το μονο θεμα που με βαζει σε σκεψη πλεον ειναι το κλειστο enigma απο την DMM...καλο η κακο θα δουμε...